
با وجودي كه كمتر پيش ميآيد برنامهاي رأس ساعت برگزار شود، خبرنگاران رأس ساعت ۱۲ در سالن اجتماعات هتل آكادمي انتظار حضور خوزه مانوئل، سرمربي جديد پرسپوليس را ميكشيدند براي برگزاري اولين كنفرانس مطبوعاتي اين مربي پرتغالي، اما مانوئل با نيم ساعت تأخير آمد تا كنفرانس ۱۲:۳۰ دقيقه آغاز شود؛ كنفرانسي كه مانوئل خود آغازگر آن بود و ابتدا حرفهايش را زد و سپس به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد: «قبل از هر چيز به همگي سلام ميكنم و اميدوارم در طول مدت زماني كه در پرسپوليس هستيم (هر زمان كه ميخواهد باشد) ارتباط خوب و دو طرفهاي با شما داشته باشيم؛ ارتباطي با احترام دو طرفه و البته حرفهاي و شما هم به ما كمك كنيد.
قبل از هر سؤال و جوابي مايلم دستيارانم را معرفي كنم. «پدرو» سه سال است كه با من كار ميكند و در باشگاههاي معتبري حضور داشته و بازيكن خود من هم بوده. «فيدالگو» بدنساز تيم كه در الاهلي با من كار كرده و در اسپورتينگ هم نتايج خوبي داشته. «اسكار» آناليزور آرژانتيني كه سه سالي است با هم همكاري داريم و ميگويد با مارادونا دوست است، اما نميدانم راست ميگويد يا دروغ و «آرماننگرو» مربي دروازهبانان كه هشت سال با او كار كردهام و در الاهلي هم با من كار كرده و قرار است به كادر فني اضافه شود و البته عاشوري تنها مربي ايراني تيم كه فكر ميكردم در كنفرانس حاضر شود، با نيامدنش سورپرايزم كرد.» صحبتهاي مانوئل كه البته سؤال بسياري از خبرنگاران حاضر در جلسه بود اين گونه ادامه يافت: «اولين چالش من با پرسپوليس اين است كه زمان كمي براي آمادهسازي داريم. ۱۳ روز ديگر ليگ شروع ميشود و ما تازه كار را دست گرفتهايم. در حالي كه بايد حداقل يك ماه تا ۴۵ روز قبل استارت ميزديم و اين زمان كم، كار را سخت و پيچيده ميكند.
استارت دير هنگام پرسپوليس با سرمربي جديدش اگرچه چالش بزرگي است اما عدم شناخت از بازيكنان تيم و حتي فوتبال ايران هم چالش كوچكي نيست. بله، من آمدهام در كشوري جديد مربيگري كنم و واقعيت اين است كه فوتبال اين كشور را خوب نميشناسم، اما من فوتبال جهاني را ميشناسم و يادتان باشد كه زبان فوتبال يك زبان جهاني است اما سعي ميكنم اطلاعات بيشتري كسب كنم تا با فوتبال ايران و پرسپوليس آشنا شوم، اما فوتبال در لحظه جاري است و آنچه در گذشته و آينده رخ ميدهد اهميتي ندارد. مهم اتفاقي است كه در لحظه ميافتد و ما ميخواهيم. من ۳۶ سال است كه كار ميكنم و با بازيكنان كشورهاي مختلف كار كردهام و فكر ميكنم اين تجربه به كارم ميآيد تا به شناخت خوبي از بازيكنان تيم برسم و آنها را با خودم همسو كنم. به هر حال من وظيفه خودم را ميدانم، وظيفهام ساختن تيم است و در اين راه از هيچ چيزي ترس و واهمه ندارم و با اين اعتقاد كه ميتوانيم به ياري هم، به نحو احسن كار را پيش ببريم، هر آنچه را كه ميخواهم از فوتبال ايران به دست ميآورم. زماني كه به مصر رفتم، هيچ چيز از اين كشور نميدانستم جز اهرام ثلاثه و تاريخ آن اما طي هشت سال ۲۰ عنوان آوردم. سه بار در مسابقات جهاني باشگاهها شركت كردم و... اميدوارم در ايران هم همين روند را طي كنم.
از شما به عنوان مربي دربيها ياد ميشود. شناختي از دربي تهران هم داريد؟ ميدانم اولين دربي هفته ششم است. در اكثر كشورها، بردن دربي از قهرماني ليگ هم مهمتر است و شادي آن در جامعه هم قابل مقايسه نيست. در پرتغال و عربستان و مصر توانستم دربيهاي خوبي را ببرم. حتي با نتايج ۷-۱ و ۶-۱ كه نتايجي تاريخي شدند، اما اين را هم ميدانم كه ليگ ۳۴ هفته است كه بدون دربي ميشود ۳۲ بازي، سعي ميكنيم وقتي به آخر ليگ ميرسيم، نتيجه اين ۳۲ هفته هم نتايج خوبي بوده باشد، ضمن اينكه اميدوارم تا هفته ششم و اولين دربي به شرايط خوبي برسيم.
گفته ميشود مانوئل حساسيت خاصي روي تصميمات اشتباه داوران دارد! ببخشيد كدام مربي را ميشناسيد كه با اشتباهات داوري مشكل نداشته باشد؟ شرايط بازي روي مربي تأثير ميگذارد، ما دوست داريم برنده باشيم و دوست نداريم تصميمات اشتباه داوران در كارمان تأثيرگذار باشد، اما سعي ميكنم بر احساساتم غلبه كنم. با اين وجود وظيفه من است كه از تيم دفاع كنم، اما اين را هم بگويم، من به هر چيزي كه بگويم عمل ميكنم و همين امروز ميگويم تيم اگر ببازد من باختم و اگر ببرد بازيكنان بردهاند.
پرسپوليس مليپوشان زيادي دارد كه بايد در اردوهاي متعدد تيمملي شركت كنند. اين شرايط تيم را سخت ميكند، خصوصاً كه گفته ميشود رابطه خوبي هم با كرش نداريد. من آمدهام بر تعداد مليپوشان پرسپوليس بيفزايم. تيمملي هر كشوري جبهه آن كشور است و همه بايد در خدمت تيمملي باشند و من خودم را در حدي نميبينم كه بخواهم سد راه تيمملي شوم، در مورد مربي آن هم حرفي براي گفتن ندارم.
قبل از پذيرفتن پيشنهاد پرسپوليس براي آمدن به ايران با كرش مشورت نكرديد؟ نه، براي حضور در ايران با كسي مشورت نكردم، البته سعي كردم با وينگادا تماس بگيرم اما نشد. گذشته از آن، من ۶۶ سال دارم و ۵۰ سال از اين همه سال را در فوتبال گذراندهام و فكر ميكنم بتوانم با تكيه بر تجربياتم تصميم بگيرم.
باشگاه مدعي شده فيلم تمرينات پرسپوليس را در اختيارتان قرار داده بوده و در جريان تمرينات پرسپوليس بوديد. با اين وجود شناختي از بازيكنان داريد؟
نه، فيلمي نگرفتم و شناختي از بازيكنان ندارم و به اين مسئله اشاره كردم كه اين بزرگترين چالش من در اين زمان اندك است، اما بايد اطلاعاتم را بالا ببرم و حواسم به اين مسئله هست، ولي بايد بگويم اسم براي من مهم نيست، همچنين سن و سال. ۱۷ يا ۳۷ سال، فرقي نميكند، مهم اين است كه ببينم بازيكني خودش را به تيم ترجيح نميدهد و تمام تلاشش را براي موفقيت تيمش ميكند. در تيم من بهترينها بازي ميكنند نه نامها و سن و سال آنها. بازيهاي سال گذشته را ديدم. اصلاً خوب نبود. اصلاً دوست ندارم اتفاقات پارسال تكرار شود. سردار رئيس باشگاه است و من رئيس تيم، اما بايد صبر و اعتماد كرد. اميدوارم همه كمك كنند؛ آنهايي كه ما را دوست دارند و آنهايي كه دوست ندارند و همه نيمنگاهي به ما داشته باشند.