کد خبر: 459698
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۵
توکلی در نشست دفتر تحکیم وحدت:
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز پنجشنبه با حضور در چهارمین نشست شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت در سال ۹۰ که در دانشگاه علامه‌طباطبایی در حال برگزاری است، طی سخنانی اظهار داشت: وقایع پیش و پس از رأی‌گیری انتخابات دهم ریاست‌جمهوری در سال ۸۸ تفاوت فاحشی با یکدیگر داشت و از جهاتی نیز شباهت‌هایی در آن وجود داشت.

وی انتخابات سال ۸۸ را گسترده، مطلوب و با آزادی‌های لازم توصیف کرد و گفت: در این انتخابات طرفین به صورت جدی و مؤثر و در عین حال عاقلانه رفتار کردند که همه این فاکتورهای مثبت نتیجه انقلاب اسلامی است.

توکلی فاکتورهای مثبت انتخابات سال ۸۸ و ضریب مشارکت بالای مردم را دارای موهبت‌های فراوان برای کشور دانست و همین فاکتورهای مثبت را عامل اصلی افزایش ضریب امنیت ملی در ایران برشمرد و در عین حال گفت: متأسفانه حوادث بعد از انتخابات موجب از بین رفتن برخی از این فاکتورهای مثبت شد و سرمایه‌هایی هدر رفت و حتی منافع ملی در خارج آسیب دیده و طمع‌هایی برانگیخته شد.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: به رفتارهای نامعقول احمدی‌نژاد در مناظرات کاری ندارم که البته به نظرم زمینه‌ساز تخلفات و عصبانیت برخی‌ها بود اما میرحسین موسوی قوی‌ترین حرفی که در مورد احمدی‌نژاد زد این بود که وی قانون‌شکن است؛ ‌در واقع قانون‌شکنی مهمترین و بزرگ‌ترین ایراد احمدی‌نژاد است.

توکلی یادآور شد: موسوی در جریان بعد از انتخابات با همین ادعا آزمایش شد و این بود که بعد از اعلام نتیجه انتخابات وی اعلام کرد ما نتایج را قبول نداریم؛ البته می‌توان نتایج را نپذیرفت اما بایستی سازوکار رسیدگی به اعتراضات را قبول کرد؛ در واقع این امکان‌پذیر نیست که شما در یک بازی قوانین آن را بپذیرید اما در برخی جاها قوانین را رعایت نکنید و از همین جا بود که مشکل آغاز شد.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: همان شورای نگهبانی که صلاحیت احمدی‌نژاد، کروبی و موسوی را تائید کرده بود، به اجرای انتخابات نظارت می‌کرد و ناظر رأی شماری نیز بود البته باید در اینجا بگویم شورای نگهبان مصون از خطا نیست اما زمانی که اشتباه صورت گرفت، یعنی قانون پذیرفته نشد بقیه اشتباهات نیز از آن زائیده می‌شود.

توکلی حوادث بعد از انتخابات را ناخوشایند و تلخ توصیف کرد و گفت: بنده با میرحسین موسوی کار کردم و در یک دوره وزیرش بودم و بعد از به وجود آمدن اختلافاتی بین ما استعفا داده و از دولت وی خارج شدم؛ با احمدی‌نژاد نیز از دوران شهرداری آشنا شدم و با وی کار کردم و این دو فرد را می‌شناسم.

وی در ادامه با اشاره به سخنرانی خود در اردیبهشت ماه سال ۸۸ در دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: بنده در آن سخنرانی احمدی‌نژاد و میرحسین موسوی را با یکدیگر مقایسه کرده و ثابت کردم این دو اشتباهات مشترکی دارند؛ البته احمدی‌نژاد صحه وجودی‌اش بزرگ‌تر است و فرد جسوری است و به همین اندازه اشتباهاتش بزرگ‌تر خواهد بود.

این نماینده مردم در خانه ملت افزود: بنده اعلام کردم که در انتخابات به اضطرار به احمدی‌نژاد رأی می‌دهم و دلیل این اضطرار را این‌گونه بیان کردم که پایگاه اجتماعی موسوی دارای ترکیبی است که می‌تواند تحرک جلوی رهبری ایجاد کند حتی اگر نخواهد و ترکیب اطرافیان احمدی‌نژاد به صورتی است که نمی‌تواند جلوی رهبری تحرکی ایجاد کند حتی اگر بخواهد که متأسفانه موسوی زود خواست و دیگری هم خواست اما نشد اما در نهایت پیش‌بینی بنده درست از آب درآمد.

وی در ادامه سخنان خود به بیان تحلیل‌های خود و همچنین خاطراتش از انتخابات سال ۸۸ و فتنه پس از آن پرداخت و آن فتنه را عامل وارد آمدن خسارت‌های بزرگی به کشور ارزیابی کرد و در همین زمینه تأکید کرد: اگر میرحسین موسوی مانند الگور در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رفتار می‌کرد اکنون رئیس یک حزب ۱۳ میلیون عضوی بود و برکات به وجود آمده توسط انتخابات را افزایش می‌داد و حتی رقم می‌زد و اوج کمال عقلی را به نمایش می‌گذاشت؛ زیرا وی فردی معترض بود اما به دلیل حکم قانون، قانون را می‌پذیرفت و به آن تمکین می‌کرد.

این نماینده مجلس، میرحسین موسوی را در بی‌قانونی‌های اخیر سهیم دانست و گفت: به دلیل اقدامات موسوی فضا امنیتی شد و برخی از اقدامات که بایستی در این فضا صورت می‌گرفت به دلیل امنیتی شدن فضا اجرایی نشد و طرفداران وی در این فضا مجبور به سکوت شدند.

وی در ادامه سخنان خود به دیدارش با تابش یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و در بیان صحبت‌های رد و بدل شده در آن دیدار بین خود و تابش گفت: بنده به تابش گفتم شما اکنون به اقلیت بی‌خاصیت تبدیل شده‌اید و فقط در برخی موارد آقای علیخانی حرف می‌زند و البته وی نیز رئیس جمهور قزوین است؛ تابش در پاسخ به من گفت اکنون به ما می‌گویند که شما فتنه‌گرید که من به تابش گفتم که اکنون باید شما صف خود را جدا کنید که در این صورت منتقد و معترض خواهید بود و می‌توانید حرف بزنید.

این نماینده مردم در خانه ملت با بیان اینکه اگر میرحسین موسوی قانون را رعایت می‌کرد بعد از پایان دوره ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد می‌توانست کاندید شود و به نظرم رأی هم می‌آورد، خاطرنشان کرد: آنگاه برخی آسیب‌ها نصیب کشور نمی‌شد و ما در برخی روابط مانند سیاست‌خارجی شرایط بهتری را تجربه می‌کردیم؛ در هر حال باید گفت که ما امروز یک فرصت بزرگ را از دست دادیم و شد آنچه که نباید می‌شد.

در ادامه این نشست یکی از دانشجویان در سؤالی از احمد توکلی پرسید، آیا نپذیرفتن قانون فقط به میرحسین موسوی محدود می‌شود و همین دانشجو سؤال کرد که آیا در مجلس هفتم و هشتم ردصلاحیت‌ها افزایش نیافته است که توکلی در پاسخ به سؤالات این دانشجو گفت: ردصلاحیت‌ها همه مقبول نیست؛ بنده در دوره قبلی نامه‌ای به آیت‌الله جنتی نوشته و طی آن اعلام کردم که برخی ردصلاحیت‌ها درست نیست.

توکلی در پاسخ به سؤال اول آن دانشجو گفت: اصلاً بحث این نیست که کار خلاف قانون در کشور صورت نمی‌گیرد بلکه نکته مهم این است که تخلفات بزرگ از مردان بزرگ، آثار بزرگی برای کشور دارد.

این نماینده مجلس با اشاره مجدد به ردصلاحیت‌ها گفت: شورای نگهبان امروز نائب رئیس مجلس، نماینده مجلس خبرگان و برخی نمایندگان را ردصلاحیت کرده و این در حالی است که در یکی از شهرهای خراسان یکی از اصلاح‌طلبان که به عید دیدنی موسوی رفته و موضع سختی نیز گرفته است را تائید کرده است البته من این تائید را مثبت می‌دانم اما در عین حال ممکن است فرد دیگری نیز که ویژگی‌های مثبت دیگری نسبت به فرد ذکر شده دارد، تائید نشود.

توکلی در پاسخ به سؤال دانشجوی دیگر که چرا شما فقط به دولت انتقاد می‌کنید و به خدمات دولت اشاره نمی‌کنید، گفت: بزرگ‌ترین اقدامی که مقام معظم رهبری توانست به دست احمدی نژاد محقق کند، این بود که ارزش‌های در حال افول دوره هاشمی و خاتمی را مجدداً مطرح کند و حتی این ارزش‌ها آن‌قدر مورد تأکید قرار گرفته است که شاقول امروزی برای سنجش احمدی‌نژاد همین ارزش‌هاست؛ البته اگر بنده در مقام نقد از احمدی‌نژاد قرار بگیرم حق با شماست و با توجه به اینکه خوبی‌هایی در دولت وجود دارد باید آنها را بیان کنم.

وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره نامه رحیمی به توکلی و در پی آن سخنان توکلی در پاسخ به این نامه گفت: تا قبل از این ماجرا کسی اصلاً نشنیده بود به دستور مقام معظم رهبری بورسیه شده‌ام؛ البته اشکالی هم در این کار نمی‌بینم. بنده به دلایل مختلفی برای بورسیه شدن به رهبری نامه نوشتم و مقام معظم رهبری نیز چون درخواست مرا درست تشخیص دادند، به وزارت علوم نامه نوشته و من نزد معین وزیر علوم وقت رفتم و پیگیر مسائل خودم شدم.

توکلی خود را مبرا از اتهامات مطرح شده از سوی رحیمی دانست و گفت:‌ بنده اگر این عیب‌ها را داشتم جرات نداشتم پا روی دم خیلی‌ها بگذارم؛‌ البته عیب‌هایی دارم اما آنها نمی‌دانند و عیب‌های ذکر شده را ندارم.

این نماینده مردم در خانه ملت با تأکید بر اینکه بر مبارزه خود با مفاسد اقتصادی به صورت جدی ادامه خواهد داد، تصریح کرد: بنده در مورد کسانی که با مدارک دروغ مناصب دولتی گرفته و یا با دروغ یاران بی‌لیاقت خود را منصوب می‌کنند، پافشاری خواهم کرد و آنها خاطر جمع باشند که دست از مبارزه با فساد بر نمی‌دارم.

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه موسوی نمی‌توانست رئیس جمهور خوبی برای ایران باشد، گفت: به همین دلیل بنده به وی رأی ندادم کما اینکه احمدی‌نژاد را هم قبول نداشتم اما به دلایل گفته شده به وی رأی دادم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در روزهای بعد از انتخابات افرادی از ستاد آقای موسوی نزد وی آمده و بحث تقلب در انتخابات را مطرح کردند، اظهار داشت: بنده به آنها اعلام کردم که به دلیل ترکیب ناظرین و مجریان تقلب گسترده در انتخابات ناممکن است آن هم در یک انتخابات ملی و سراسری؛ البته ممکن است در یک انتخابات محلی تقلبی صورت گیرد اما در یک انتخابات ملی امکان تقلب گسترده وجود ندارد.

توکلی افزود: آنها اعلام کردند که احمدی‌نژاد و دولتش در قبل از انتخابات تخلفاتی انجام داده و به بحث سهام عدالت و توزیع سیب‌زمینی اشاره کردند که بنده به آنها پاسخ دادم توزیع سیب‌زمینی یک موضوع بی‌ربط است اما سهام عدالت یا حکم‌های یک شبه برای برخی افراد به دلیل اینکه حسن ذاتی دارند تخلفی محسوب نمی‌شود البته ممکن است کسی بگوید نیت آنها خیر نبوده اما چون نیت مشخص نیست که نمی‌توان به آن تخلف گفت.

توکلی در پاسخ به آخرین سؤال دانشجویان مبنی بر اینکه چرا در انتخابات مجلس کاندید شدید، گفت: بنده وقتی دیدم می‌توانم از حقوق ملت و اقدامات علمی و برخی مسائل دیگر دفاع کرده و برخی اوقات موفق باشم، تصمیم به نامزدی در انتخابات گرفتم.

وی در انتها خطاب به دانشجویان گفت: باور کنید نامزدهایی که تبلیغات پرخرج دارند سالم نیستند اگر هم سالم باشند بدهکار خواهند شد و آنگاه وضعیت تغییر می‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار