رئیس قوه قضائیه با اشاره به پرونده فساد اقتصادی اخیر گفت: متأسفانه میزان و وسعت فساد اقتصادی اخیر ، زیاد است اما دوستان ما در دادستانی کل و دادسرا و دادستانی تهران، همه مجموعه، با تلاش های خود مطالب جدیدی بدست آوردند که بسیار کمک کار است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، آیت الله آملی لاریجانی در نشست مسئولان عالی قضایی، دادستان ها و رؤسای دادگستری کل کشور افزود: دستگاه قضایی چون باید کار قضایی انجام دهد باید به مستندات تکیه کند و ادله محکمه پسند باشد و ما نباید بر اساس نظر روزنامه ها و رسانه ها، رأی و نظر بدهیم و طبعاً همه اینها باید پیگیری شود.
وی افزود: متأسفانه این فساد اقتصادی که اخیراً واقع شد و از جهتی نیز ضربه ای به اعتبار نظام بود امیدواریم تمام نظام در این باره بسیج شوند و حیثیت نظام را از جهت برخورد با مفاسدی که شکل گرفته است حفظ کنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: همه دلسوزان نظام از این قضیه بسیار ناراحت هستند که چرا چنین فساد بزرگی روی داده اما اکنون همه این بار فعلاً در بحث برخورد بر دوش قوه قضائیه افتاده است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود : وجوهی که در حساب این متهمان پرونده آمده یا خارج شده است و سرمایه هایی که جمع کرده اند به هر دلیلی این افراد (متهمان) تا مدت های زیادی هیچ سرنخی نمی دادند که یا روش واحدی را برگزیده بودند یا اینکه این گونه تعلیمشان داده بودند که چیزی نگویند و به همین دلیل این افراد لب بسته بودند.
وی افزود: اکنون اموال بسیاری از مسئولان این شرکت ها کشف و مورد رسیدگی قرار گرفته است و متهمان پرونده نیز دستگیر شده و مورد بازجویی قرار گرفته اند و الحمدلله پرونده پیش می رود.
رئیس قوه قضائیه افزود: اما مسئله ای که باید مطرح شود این است که اموال زیادی از این افراد کشف شده که بالطبع پرونده آنها در تهران رسیدگی می شود، متأسفانه شنیده شده است این افراد در گوشه و کنار کشور نیز اموال و شرکت هایی دارند که درباره آنها طرح دعاوی می کنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: از رؤسای دادگستری و دادسراها درخواست دارم رسیدگی به این پرونده ها را در استان ها متوقف کنند و اگر پرونده ای تشکیل شد متوقف شود تا رسیدگی به این پرونده ها در مرکز مخدوش نشود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: اموال این شرکت ها به هر حال رسیدگی حقوقی هم می شود اما قضات پرونده باید بدانند که این اموال به چه میزان است و اگر قرار باشد در هر گوشه ای از کشور رسیدگی خاصی صورت گیرد، به نتیجه نمی رسد بنابراین لازم است رسیدگی به این پرونده ها در یک جا متمرکز باشد.
وی گفت: البته رسیدگی حقوقی به این پرونده ها جداست اما می دانیم که اینها به این پرونده مفسده اخیر مرتبط هستند بنابراین اگر شکایتی درباره شرکت هایی که از ناحیه دادستانی کل کشور اعلام می شود مطرح شد، رسیدگی به اینها را متوقف کنید تا قضایا روشن شود.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین در بحث برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر افزود: در جلسه هفته گذشته مسئولان عالی قضایی علاوه بر طرح مباحث پیشگیری از جرم بحث برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر به ویژه مواد صنعتی روان گردان مطرح شد.
رئیس قوه قضائیه افزود: ما از فرمانده ناجا و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز دعوت کرده بودیم که در جلسه بودند و امروز هم جلسه ای با حضور برخی از وزرای مربوطه به ویژه در بحث درمان تشکیل خواهد شد.
رئیس قوه قضائیه گفت: تقاضای من از رؤسای دادگستری و دادستان ها این است که هر چند در بحث برخورد با مواد مخدر عزم جزم داشتند اما به دلیل رشد فزاینده مواد مخدر صنعتی روان گردان، عزمشان را بیشتر جزم کنند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: متأسفانه بحث قاچاق مواد مخدر هم سود زیادی برای سوداگران مرگ و هم آثار بسیار مخربی برای جوانان و آینده سازان کشور دارد.
وی گفت: به همین دلیل قرار است بحث برخورد با قاچاقچیان را تشدید کنیم تا بتوانیم در حد مقبول، سلامت نسل جوان و نسلی را که برای ساختن آینده کشور وجودشان ضروری است از خطر مواد مخدر دور کنیم و از مسئولان اجرایی هم خواسته ایم مراکز درمانی را برای درمان معتادان در این خصوص تأسیس کنند تا تلاش برای بازپروری آنان انجام شود.