کد خبر: 448756
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۹
سيد محمد ودود حيدري
در آخرين ديدار مقام معظم رهبري از سري ديدارهاي ماه مبارك رمضان سال جاري ايشان ميزبان دانشجويان و تشكل‌هاي دانشجويي در روز چهارشنبه مورخ ۱۹/۵/۱۳۹۰ بودند. در اين ديدار كه جمعي از دانشجويان دانشگاه‌هاي كشور حضور داشتند نمايندگان تشكل‌هاي دانشجويي از قبيل بسيج دانشجويي، جامعه اسلامي دانشجويان، اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل، دفتر تحكيم وحدت و جنبش عدالتخواه دانشجويي و نيز تعدادي از نخبگان علمي به ارائه ديدگاه‌ها و نظرات خويش و نيز تشكل متبوع خود پرداختند. توجه به نكات ذيل زاويه نگاه را به اين ديدار دقيق‌تر تنظيم مي‌نمايد:
۱- ديدار دانشجويان و تشكل‌هاي دانشجويي با حضرت امام خامنه‌اي كه ريشه در سال‌هاي آغازين رهبري اين بزرگمرد فرزانه دارد و همه‌ساله در ماه مبارك رمضان تكرار مي‌گردد از معدود رويدادهاي پرنشاط و فعال است كه هم جمع حاضر در حسينيه امام خميني (ره) با ديگر جمع‌ها در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامي متفاوت هستند و هم تجربه نشان داده است كه حضرت ايشان در اين ديدار از شور و شوق بيشتري برخوردار بوده و به ايراد مباحث مهمي پرداخته‌اند و اين مهم در سخنان ايشان در اين سلسله ديدارها نيز بيان گرديده است.
۲- بدون ترديد اين سلسله ديدارها در تكامل و بلوغ جنبش دانشجويي و پاكيزه نمودن آن از آفات و رهنمون آن به سمت مسير مطلوب و حركت در مسير گفتمان انقلاب اسلامي نقش اولي و اساسي را داشته است. در هر سال و بنا به فراخور مسائل و مباحث مطروحه در ديدار، بخشي و زاويه‌اي از افق پيش روي حركت‌هاي دانشجويي توسط حضرت آقا ترسيم مي‌گردد. ذكر اين نكته جالب توجه است كه دانشجويان صرفاً از تعريف و تمجيد رهبر معظم انقلاب بهره‌مند نشده‌اند و هر جا كه اشتباه يا كم‌كاري گريبانگير حركت‌هاي ايشان شده است تذكر رهبر معظم انقلاب را دريافت كرده‌اند كه آخرين نمونه آن گله ايشان از تشكل‌هاي دانشجويي در خصوص عدم توجه كافي به مقوله ترورهاي دانشمندان كشور توسط دشمنان انقلاب اسلامي و نپرداختن به اين موضوع بود. آنجا كه فرمودند: «تشكل‌هاي دانشجويي در ترورهاي دانشمندان كوتاه آمدند. ما حتي پوسترهاي اين شهدا را در دانشگاه‌ها نديديم.»
۳- انگيزه قوي فعاليت در عرصه‌هاي فرهنگي، سياسي، دغدغه‌مندي فعالان دانشجويي درباره مباحث كلان كشور، نظام اسلامي و حركت‌هاي اسلامي و ضد‌استكباري منطقه و جهان و نيز صبر و بزرگ‌منشي و سعه صدر رهبر انقلاب باعث گرديده تا اين ديدارها محل طرح بحث مطالب اذهان صادق دانشجويان قرار گرفته و ضمن طرح و مهم‌ترين مباحث كشور، مسئولان، راهبردها و سياست‌هاي كلان قواي سه‌گانه و ديگر مجموعه‌هاي نظام از تيغ تيز نقد دانشجويان دور نمانند. در ديدار چهارشنبه ۱۹/۵/۱۳۹۰ نيز دغدغه‌هاي جنبش دانشجويي از زبان نمايندگان ايشان در حوزه‌هاي مختلف بيان گرديد و گاه نيز زبان آخته دانشجويي برخي از رفتارها، گروه‌ها، افراد و سازمان‌ها را به نقد كشانيد. از انتقاد به كم كاري همگان در مقوله جهاد اقتصادي تا گلايه از رويكرد منتقدانه دولت نسبت به بيداري اسلامي منطقه و انتقاد از سازمان صدا و سيما و مجلس و رياست آنها كه فارغ از درست يا غلط بودن آن دو مؤلفه اصلي و اساسي باارزش را به همراه دارد؛ يكي نمايش دغدغه و حساسيت دانشجويان به مباحث كلان كشور و ديگر تحليل دانشجويان از قضاياي پيراموني خويش. 
۴- با دقت در بيانات رهبري در اين ديدار شايد بتوان كليد‌واژه‌هاي بيانات و رئوس مطالب مطروحه را در عبارات ذيل خلاصه كرد:
الف: توجه دادن دانشجويان درخصوص لزوم وجود مطالبه‌گري و نشاط و فعاليت‌هاي دانشجويي.
ب: لزوم توجه به تحول در علوم انساني و پرهيز از تقليد در اين علوم از غرب و تلاش در جهت پيشتازي در اين علوم.
ج: ثبات نظام و انقلاب اسلامي در مقايسه با ديگر انقلاب‌هاي قرن بيستم و توجه به اين موضوع كه دليل اصلي الگوبرداري بيداري اسلامي منطقه از انقلاب اسلامي همين ثبات است.
د: پرهيز از ابتذال در امورات فرهنگي هنري
ه:‌توجه دادن تشكل‌هاي دانشجويي پيرامون شناخت حركت‌هاي جبهه‌اي دشمن
و: توصيه به تشكل‌هاي دانشجويي درباره همفكري، همدلي و همكاري با يكديگر و تشكيل مجمع هماهنگ كننده فعاليت‌ها در عين حفظ خطوط تشكيلاتي و مرزبندي‌هاي فكري و تاكتيكي.
۵- گرچه به دليل طرح مسائل و موضوعات مبتلا‌به كشور در حوزه‌هاي مختلف فرهنگي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي، علمي و... توسط دانشجويان و مقام معظم رهبري در اين ديدار مخاطبين آن عموم مردم و مسئولان خدوم انقلاب اسلامي مي‌باشند اما مخاطب خاص بيانات حضرت ايشان مجموعه بدنه فعال دانشجويي و تشكل‌هاي دانشجويي هستند و همانگونه كه ذكر گرديد همه ساله رهنمودي جديد اين تشكل‌ها را بهره‌مند مي‌سازد و امسال توصيه مراد دانشجويان به حفظ وحدت و همفكري و همدلي و همكاري رهنمودي است كه شايسته و بايسته است كه مورد توجه ايشان قرار گيرد.
سال‌هاست كه سلسله جلسات وفاق تشكل‌هاي دانشجويي با هدف هماهنگي و همفكري اين تشكل‌ها توسط نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها تشكيل شده و منشأ اثرات مفيدي در مقاطع گوناگون بوده است. گرچه اندك مدتي است كه چراغ تشكيل اين جلسات كم فروغ گرديده و رونق آن رو به افول گراييده اما جا دارد كه ضمن راه‌اندازي مجدد اين سلسله جلسات، تدبيري ويژه درخصوص بهره‌گيري مناسب از اين مباحث انديشيده شود.
در اين راستا پيشنهاد مي‌شود تشكيل مجمع هماهنگ‌كننده تشكل‌هاي دانشجويي در دستور كار نهاد مذكور قرار گرفته و به دليل اعتماد مجموعه تشكل‌ها به جايگاه هدايت بخش مقام معظم رهبري دبيرخانه مجمع در نهاد نمايندگي ايشان در دانشگاه‌ها داير گردد و كميسيون‌ها و كميته‌هاي مختلف دبيرخانه با حضور اعضاي محترم، فعال، با انگيزه و پرنشاط تشكل‌ها در جهت تقويت پايه‌هاي تئوريك و نيز هماهنگي‌هاي عملياتي ايشان در جهت بسط گفتمان انقلاب اسلامي در منطقه و جهان تشكيل گردند. باشد كه با تشكيل اين دبيرخانه شاهد پويايي هر چه بيشتر جنبش دانشجويي و حركت سريع آن به سمت مقاصد و اهداف والاي انقلاب اسلامي و افق‌هاي ترسيمي معمار كبير انقلاب حضرت امام خميني (ره) باشيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار