کد خبر: 386122
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۷
بازتاب گسترده مانور پیامبر اعظم ـ 5 در رسانه‌های خارجی
رزمایش سه روزه سپاه در خلیج‌فارس که با خط‌و‌نشان جوزف بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره نزدیک‌شدن به توافق نهایی درباره تحریم ایران همراه شده بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های غربی پیدا کرد.
جوزف بایدن معاون اوباما روز پنجشنبه در برنامه «دیدگاه» (The View) شبکه خبری ABC ظاهر حاضر شد و ادعا کرد که قطعنامه تحریم‌های ایران تا ماه «می» در شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک به تصویب خواهد رسید. او گفت: همه از نخست‌وزیر اسراییل گرفته تا نخست‌وزیر انگلیس و رئیس‌جمهور روسیه، اتفاق نظر دارند که گام بعدی که باید برداشته شود از مسیر تحریم سازمان ملل عبور می‌کند. بایدن اضافه کرد: من معتقدم که تا پایان این ماه و آغاز ماه بعد (می) شما شاهد یک رژیم تحریمی خواهید بود. بایدن درعین حال در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است اسراییل بدون مشورت واشنگتن به ایران حمله کند، گفت که اسراییل قبول کرده که منتظر بماند و ببیند که اثر تحریم‌های جدید سازمان ملل چه خواهد بود.

ناشکیبایی کنگره
دیپلمات‌های غربی در نیویورک هم می‌گویند که اعضای دائم شورای امنیت به همراه آلمان یعنی 1+5، تقریباً هر روز در نیویورک جلسه دارند و پیش‌نویس تحریم آمریکا علیه ایران را بررسی می‌کنند. روند این مذاکرات ظاهراً تحت تأثیر پیشنهاد جدید ایران درباره تبادل سوخت که روز چهارشنبه منابع آگاه در گفت‌وگو با «جوان» بخش‌هایی از آن را فاش کردند، به درازا کشید و همین موضوع سبب شده که کنگره آمریکا اعلام کند اگر قطعنامه تحریم ایران تا پایان این ماه در شورای امنیت تصویب نشود، به صورت یکجانبه دست به تصویب لایحه تحریم ایران خواهد زد. مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای که با 43 رأی موافق و 11 رأی مخالف تصویب شد ناشکیبایی خود را از روند مذاکرات کند 1+5 ابراز و اعلام کرد که اگر این 1+5 برای تحریم ایران به موافقت نرسد، در مجلس نمایندگان لایحه تحریم ایران را نهایی خواهد کرد.
روزنامه نیویورک تایمز هم روز گذشته فاش کرد که به سندی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد اداره حسابرسی دولت آمریکا لیست 41 کمپانی خارجی از جمله چین را که در بخش نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند، جمع‌آوری کرده تا مشمول تنبیه‌های آمریکا قرار بگیرند.

مخالفت چین
با وجود تأکید معاون اوباما برنهایی شدن تحریم‌ها، پکن برای چند دهمین بار طی یک دو ماه اخیر بر رویکرد دیپلماسی تأکید کرد. جیانگ‌یو سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه در کنفرانس خبری گفت که چین در نشست نیویورک (1+5) با رویکردی مثبت شرکت کرده و درباره طرح (پیش‌نویس قطعنامه) آمریکا بحث و گفت‌وگو کرده است.
وی افزود: حکومت پکن همواره بیش از آنکه به دنبال برخورد با ایران از طریق فشارهای اقتصادی باشد، به دنبال برخورد دیپلماتیک است.
نمایش قدرت در خلیج‌فارس
همزمان با تلاش‌های دولت آمریکا برای تحریم ایران، سپاه پاسداران روز پنجشنبه برگزاری مانور 3 روزه پیامبر اعظم را شروع کرد، رزمایش که در فضای سنگین فشار دیپلماتیک آمریکا و همچنین گزارش‌های غیررسمی که درباره احتمال حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران منتشر می‌شود، بازتاب گسترده پیدا کرد.
آسوشیتدپرس ضمن انتشار یک گزارش مشروح از رزمایش ایران، واکنش پنتاگون به این رزمایش را انعکاس داد و نوشت: جزف مورل دبیر مطبوعاتی پنتاگون گفت که چیزی خارج از روال معمول رزمایش‌هایی که ایران در گذشته برگزار کرده، در این رزمایش دیده نمی‌شود. نیروی دریایی آمریکا هم ادعا کرده که این رزمایش اثر قابل ملاحظه‌ای بر عملیات‌های آمریکا در دریا نخواهد داشت.
روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور با برجسته کردن قایق‌های تندروی ایران در خلیج‌فارس این رزمایش را منعکس کرد. این روزنامه در گزارشی با‌عنوان «آغاز رزمایش ایران با قایق‌های تندرو جدید» نوشت: رزمایش ایران در خلیج‌فارس امسال زودتر از سال‌های قبل و با نمایش قایق‌های تندرو و لفاظی شروع شد. در بخشی از این گزارش به شبیه‌سازی حمله قایق‌های تندرو به یک رزمناو اشاره شده است: قایق‌های سپاه پاسداران یک رزمناو مستهلک را روز چهارشنبه به‌عنوان هدف در خلیج فارس مورد حمله قرار دادند.
نیویورک تایمز هم با این تیتر که ایران با تقبیح آمریکا رزمایش خود را کلید زد، نوشت: آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر عالی ایران اعلام کرد که استراتژی اتمی اوباما تهدید اتمی ملت ایران است و تلویزیون دولتی ایران هم روز پنج‌شنبه گزارش کرد که ارتش ایران یک رزمایش را در خلیج فارس جایی که آمریکا و اسراییل طی ماه‌های اخیر حضور خود را افزایش داده‌اند، شروع کرده است. وال استریت ژورنال نیز در گزارشی با عنوان: «ایران همزمان با رزمایش، علیه تحریم آمریکا لابی می‌کند» نوشت تنگه هرمز که دریای عمان را به خلیج‌فارس متصل می‌کند، محل ترانزیت حدود 20درصد نفت دنیاست.
تلویزیون بی‌بی‌سی عربی در گزارشی از اولین روز رزمایش پیامبر اعظم 5 از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تأکید کرد که برگزاری این رزمایش در خلیج‌فارس و تنگه هرمز پیامی آشکار به حضور نظامی کشورهای خارجی به‌ویژه آمریکا در منطقه است.
شبکه تلویزیونی الجزیره هم در اولین روز از آغاز رزمایش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران موسوم به پیامبر اعظم5 با پوشش خبری این رزمایش در گزارشی گفت: مانورهای سیاسی از دیدگاه ایران امری کافی نبوده و این امر حداقل از زمان‌بندی رزمایش‌های نظامی جدید ایران قابل مشاهده است.
شبکه الجزیره که اخبار اولین روز برگزاری این رزمایش بزرگ را در صدر اخبار خود قرار داده بود، تأکید کرد: این اولین باری نیست که ایران چنین مانورهایی را برگزار می‌کند، هرچند که مقامات ایرانی معتقدند این اولین و مهمترین رزمایش از نوع خود در سال جاری است. از نظر کمیت کمتر از یک سوم مجموعه یگان‌های رزمی نیروهای زمینی، هوایی و دریایی سپاه پاسداران انقلاب در این رزمایش شرکت می‌کنند. از نظر کیفی سلاح‌های جدیدی که در این رزمایش آزمایش می‌شود مجموعه‌ای از موشک‌های ساخت داخل و سلاح‌های دفاعی است.
بنابراین گزارش، اهمیت این مانورها از نظر ناظران تنها در کمیت و کیفیت آن خلاصه نمی‌شود، بلکه مکان و زمان آن نیز دارای اهمیت است. از یک‌سو مکان این رزمایش تنگه هرمز است که در جوار منطقه خلیج‌فارس قرار دارد و از سویی دیگر تنها راه انتقال نفت خلیج‌فارس به دنیای خارج است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار