یک سیاستمدار عراقی فاش کرد: دولت ترامپ در حال اعمال فشار و تلاشهای پنهانی برای بازگرداندن حزب منحل شده بعث به قدرت است و تلاش میکند از این موضوع به عنوان یک ابزار فشار سیاسی علیه دولت مرکزی استفاده کند تا امتیازات بیشتری را که در خدمت منافع آمریکا در عراق است، به دست آورد. جوان آنلاین: «عبدالستار احمد الدلیمی» عضو ائتلاف الانبار، از طرح آمریکایی برای بازگرداندن حزب منحل شده بعث به قدرت از طریق لغو یا اصلاح قانون پاسخگویی و عدالت به دلایلی که به طور واضح به نفع خودشان است، پرده برداشت.
الدلیمی بیان کرد: دولت ترامپ مخفیانه در تلاش است تا قوانینی را تصویب کند که با سیاست و منافع آمریکا در عراق همسو باشد.آمریکا طرحی اعلام نشده برای بازگرداندن سرکرده های حزب منحل شده بعث به قدرت دارد و در صدد است این هدف را از طریق لغو قانون پاسخگویی و عدالت، در سناریویی مشابه آنچه در اردن اتفاق افتاد، محقق کند.
این سیاستمدار عراقی گفت: اعضای سفارت آمریکا در بغداد با مقامات دولت مرکزی دیدار کردند تا راهکار قانونیای پیدا کنند که لغو یا اصلاح قانون بعثزدایی را تضمین کند، اما این تلاش با مخالفت روبرو شد.
گفتنی است که پارلمان عراق مرداد سال ۱۳۹۵ با تصویب لایحهای، فعالیت حزب بعث و جریانهای سیاسی منحل شده و احزاب و فعالیت های نژادی، تروریستی و تکفیری را در این کشور ممنوع اعلام کرد.
براین اساس، فعالیت حزب بعث و احزاب و جریانهای نظیر آن مانند «نقشبندیه» که جزو جریان های مدافع رژیم سابق بعث هستند و به صورت غیرقانونی فعالیت دارند و هرگونه احزاب و فعالیت هایی که شائبه نژادپرستی، تکفیری یا تروریستی داشته باشند، در عراق ممنوع اعلام شد.
ممنوعیت فعالیت حزب بعث منحل شده همچنین در ماده هفت قانون اساسی عراق که در همه پرسی سال ۲۰۰۵ به تایید عمومی رسید، ذکر شده است.