کد خبر: 1356611
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۲
«شریک راهبردی قابل اعتماد»؛ روایت شینهوا از جایگاه ویژه ایران در سیاست خارجی چین خبرگزاری رسمی شینهوا در گزارش خود از دیدار وزرای خارجه ایران و چین، از معرفی تهران به عنوان «شریک راهبردی قابل اعتماد» از سوی پکن خبر داد و دو طرف بر گسترش تبادلات و حمایت‌های سطح بالا بین دو کشور تاکید کردند.

جوان آنلاین: این رسانه رسمی چین در ادامه گزارش خود، افزود: وانگ یی در دیدار با سیدعباس عراقچی، وی از تعهد ایران به عدم توسعه سلاح‌های هسته‌ای تمجید کرد و اظهار داشت: «ایران حق مشروع استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را دارد.»

وانگ‌یی همچنین بر مخالفت صریح چین با تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه تاکید و خواستار آن شد که تمامی طرف‌ها به خواست جامعه بین‌المللی برای کاهش تنش‌ها توجه کنند.

وی افزود: بازگشت تردد امن و عادی در تنگه هرمز برای ثبات بازارهای جهانی انرژی و امنیت بین‌المللی ضروری است.

این دیدار در شرایطی انجام شد که تحولات اخیر در مسیرهای راهبردی انرژی و افزایش نگرانی‌ها درباره امنیت تنگه هرمز بار دیگر توجه قدرت‌های بزرگ را به نقش این گذرگاه حیاتی جلب کرده است.

بر اساس روایت شینهوا، وزیر امور خارجه چین در این گفت‌وگوها بار دیگر بر ابتکار پکن برای شکل‌دهی به یک معماری امنیتی جدید منطقه‌ای تاکید کرد؛ ابتکاری که هدف آن جایگزینی رقابت‌های تنش‌زا با سازوکارهای همکاری‌محور است.

این رویکرد به‌ویژه در سال‌های اخیر به یکی از محورهای سیاست خارجی چین در خاورمیانه تبدیل شده و با شعار «امنیت مشترک از طریق گفت‌وگو» دنبال می‌شود.

مفهوم «معماری امنیتی جدید» که از سوی چین مطرح شده، به‌عنوان محور اصلی گفت‌وگوها مورد توجه قرار گرفت.

این مفهوم بر ایجاد یک چارچوب چندجانبه تأکید دارد که در آن کشورهای منطقه به جای رقابت و تقابل، در مسیر همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و انرژی حرکت کنند و به باور تحلیلگران نزدیک به سیاست خارجی چین، این رویکرد بخشی از تلاش پکن برای ایفای نقش فعال‌تر در مدیریت بحران‌های خاورمیانه و تثبیت جایگاه خود به‌عنوان یک قدرت میانجی جهانی است.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، عراقچی اظهار داشت که ایران به اصل «چین واحد» پایبند است و از حفاظت از منافع اصلی چین حمایت می‌کند. چین نیز به نوبه خود، ایران را به عنوان «شریک استراتژیک قابل اعتماد» معرفی کرد.

منبع: ایرنا

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار