کد خبر: 1341721
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۸
مدیرکل صمت استان البرز خبر داد
بازار روغن تا آخر هفته آرام می‌شود مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز با بیان اینکه ۲۵ درصد روغن کشور توسط کارخانه‌های البرز تولید و روزانه ظرفیت تولید ۷۰۰ تن روغن در استان وجود دارد، گفت: شرایط بازار روغن تا انتهای این هفته کاملاً عادی خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز در نشست خبری که در محل اداره کل صنعت، معدن و تجارت البرز برگزار شد، درباره وضعیت تولید روغن در استان گفت: البرز یکی از مهمترین استان‌های کشور در تولید روغن خوراکی است و ۲۵ درصد روغن کشور در البرز و واحدهای فعال در استان تولید می‌شود.

محمد انصاری با بیان اینکه سرانه مصرف روغن خوراکی بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در سال است، افزود: نیاز البرز به روغن روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن و ظرفیت تولید در استان تا ۷۰۰ تن در روز است.

وی با بیان اینکه قبل از افزایش نرخ ارز تلاش‌ها برای فراهم شدن شرایط تولید برای واحدهای فعال در استان انجام شده بود، گفت: به همین دلیل با وجود افزایش نرخ ارز، تولید روغن در استان به وفور و بیش از ۶۰۰ تن در روز است.

مدیرکل صمت البرز با اشاره به وضعیت توزیع اعلام کرد: نیاز واحدهای صنفی، بنکداری‌ها، عمده‌فروشی‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کارخانه‌ها، واحدهای صنفی و … به روغن مورد سنجش قرار گرفته و متناسب با این نیازسنجی در اختیار آنها قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در مجموع و با توجه به اقدامات صورت گرفته، در حال حاضر به لحاظ وجود روغن در فروشگاه‌ها کمترین مشکل را داریم و تا انتهای هفته شرایط کاملاً عادی خواهد شد. اکنون قیمت روغن‌های موجود در بازار بین ۲۱۷ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

انصاری خاطرنشان کرد: اخیراً شش تن روغن به دلیل تخلفاتی چون اختفا، امتناع از عرضه و اجبار در فروش ضبط و در مناطق کم برخوردار توزیع شد.

این مسئول در ادامه به حذف ارز ترجیحی به عنوان یک جراحی اقتصادی هم اشاره و خاطرنشان کرد: تا پیش از اجرای این طرح، سالانه ۱۰ میلیارد دلار ارزی که کشور به سختی تحصیل می‌کرد در اختیار واردکنندگان نهاده و کالاهای اساسی قرار می‌گرفت تا بعد از ورود در سطح کشور توزیع شود. اکنون ارز به سمت تک نرخی شدن رفته و بخشی از منابع به صورت کالابرگ الکترونیکی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. اجرای این طرح کاملاً به جا بوده است و باید ارز به سمت تک نرخی شدن می‌رفت.

انصاری درباره وضعیت بازار برنج در استان هم گفت: از نظر ذخیره برنج هیچ مشکلی وجود ندارد. برنج هندی به اندازه کافی در بازار موجود است و تا حدودی تلاطم در قیمت داریم که تا حدی طبیعی است و به مرور بهتر می‌شود. برنج پاکستانی هم در بازار افزایش قیمت داشته که برخی قیمت‌ها بی ربط است.

وی درباره وضعیت آرد هم اعلام کرد: در البرز ۲۴ کارخانه تولید آرد وجود دارد و استان یکی از منابع اصلی تولید آرد کشور محسوب می‌شود. ما در این مدت تلاش کرده‌ایم مشکلات مربوط به انرژی و موانع تولید کارخانه‌های آرد را رفع کنیم تا مشکلی در روند تولید آرد ایجاد نشود.

مدیرکل صمت البرز درباره وضعیت نانوایی‌ها هم گفت: ۲۷۵۰ نانوایی در سطح استان فعال است. برای اینکه مشکلی در روند تولید نان استان به وجود نیاید؛ آرد دهه سوم این ماه نانوایی‌ها یک هفته زودتر در اختیار آنها قرار گرفته است. مشکل دستگاه کارتخوان نانوایی‌ها هم حل شده است.

وی درباره قیمت گوشت در استان هم گفت: قیمت گوشت با افزایش مواجه شده است. امروز قیمت گوشت گوساله در بازار به یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. قیمت گوساله زنده ۲۵ درصد و گوسفند زنده هم ۳۸ درصد افزایش داشته است. بخشی از این افزایش‌ها ناشی از التهابات ذهنی است و باید  به مرور رفع شود. ما در این میان تلاش می‌کنیم تا امتناع از عرضه در بازار رخ ندهد.

مدیرکل صمت البرز گفت: البته قیمت مرغ که اخیراً افزایش داشت، امروز ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد و به ۲۱۵ هزار تومان رسید. ما در استان روزانه به ۲۱۰ تا ۲۲۰ تن مرغ نیاز داریم و در بهترین حالت ۱۲ درصد از این نیاز را در داخل استان تولید می‌کنیم. اکنون ذخایر مرغ استان برای ماه رمضان و نوروز کافی است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد. البته در بخش تخم مرغ مازاد بر نیاز استان تولید داریم.

وی درباره مسائل و مشکلات تولید کنندگان مرغ هم گفت: قبل از اجرای طرح حذف ارز ترجیحی، با انحراف در توزیع نهاده مواجه بودیم اما اکنون این مسأله حل شده است. معمولاً تولیدکنندگان از آزاد شدن قیمت‌ها استقبال می‌کنند.

وی در بخش پایانی با اشاره به مشکلاتی که ممکن است برای تولیدکنندگان به خصوص در بخش سرمایه در گردش آنان پس از حذف ارز ترجیحی رخ دهد، گفت: دولت یک بسته ۷۰۰ همتی برای جبران کسری نقدینگی و سرمایه در گردش تمامی تولیدکنندگانی که پیش‌تر از ارز تالار اول استفاده می‌کردند یا ارز ترجیحی شامل آنها می‌شد در نظر گرفته است. این دسته از تولید کنندگان در استان می‌توانند با مراجعه به اداره کل صمت استان، از منابع این بسته حمایتی بهره‌مند شوند.

برچسب ها: البرز ، کرج ، صمت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار