کد خبر: 1336950
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
یازدهمین جایزه جهانی اربعین با بیش از ۳۵ هزار اثر هنری از ۴۷ کشور در کربلا برگزار می‌شود
جایزه جهانی اربعین وحدت‌آفرین بین ملت‌ها تلاش می‌کنیم با اقتدا به حضرت زینب ما نیز بتوانیم در شرایط کنونی جبهه مقاومت بگوییم که می‌شود با ایمان و اعتقاد و انسجام، جنگ روایت‌ها را پیش برد
 مرتضی فاطمی‌نیا

جوان آنلاین: رئیس جایزه جهانی اربعین در نشست خبری یازدهمین دوره این رویداد بین‌المللی با اشاره به اینکه خاستگاه این واقعه کربلاست، تأکید کرد: «اختتامیه یازدهمین دوره جایزه جهانی اربعین برای اولین بار در شهر کربلا و همزمان با سالروز رحلت حضرت زینب سلام الله علیها برگزار می‌شود.» وی زبان هنر را جذاب و انسجام بخش دانست و ابراز امیدواری کرد که این جایزه بتواند در انسجام بخشی و وحدت آفرینی بین ملت‌ها نقش‌آفرین باشد. یازدهمین دوره این رویداد بین‌المللی در هفت رشته با ۳۵ هزار و ۸۱۶ اثر هنری از ۴۷ کشور دنیا برگزار می‌شود.

به گزارش «جوان» نشست خبری یازدهمین دوره جایزه جهانی اربعین روز گذشته با حضور حجت الاسلام دکتر «سیدمصطفی حسینی نیشابوری»، رئیس این رویداد بین‌المللی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد. 

نهضت حسینی، نورانیت گمشده بشریت

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری در ابتدای این نشست با اشاره به شعر یک شاعر مسیحی در وصف حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام تصریح کرد: این شاعر مسیحی می‌گوید «ای حسین که برای همه انسان‌ها در همه اعصار و زمان‌ها مربی هستی، چگونه از کنار نام تو عبور کنم در حالی که زیباتر از تو کسی برای انسانیت قصیده‌ای نسروده است» هر فردی در شرق و غرب عالم وقتی به مقام حضرت سیدالشهدا می‌رسد - که از عمق ایمان، انسانیت و نورانیت برخاسته - ارادت خود را بدون پرده‌پوشی نسبت به آن حضرت ابراز می‌کند و این مطلب قابل انکار نیست. 

رئیس یازدهمین جایزه جهانی اربعین با تأکید بر اینکه این نهضت و این نورانیت گمشده بشریت است، گفت: فطرت انسان‌ها پیش از آنکه به دنبال هر چیزی باشد حقیقت‌جو و کمال طلب است. یکی از ویژگی‌های ممتاز حسین بن علی علیه‌السلام این است که آنچه در خطبه و روایت از ایشان نقل شده می‌توان در عمل ایشان، چه در عاشورا و چه قبل از آن در طول زندگی‌شان در مدینه یافت و هیچ مغایرتی بین سیره رفتاری و گفتاری ایشان وجود ندارد. 

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: بعد از حادثه تلخ عاشورا وظیفه دیگری تعریف شد به نام روایتگری که باید تقابل دو جبهه را در یک ساحت بسیار مهم روایت می‌کرد. ظاهر این جنگ این است که جبهه‌ای با تعداد کم در مقابل تعدادی بی‌شمار به شهادت می‌رسند و زنان و خانواده‌های آنها به اسارت گرفته می‌شوند و طرف مقابل به ظاهر پیروز می‌شود و حتی به کودکان و اسرا رحم نمی‌کند. ضرورت روایت صحیح این رویداد از آنجا نشئت می‌گیرد که افکار عمومی نباید در دام جهل و تحریف گرفتار شود؛ نباید فریفته شود و مسئولیت این روایتگری به عهده حضرت زینب سلام الله علیها و امام زین العابدین علیه السلام بود. 

جنگ روایت‌ها، جنگ شمشیر‌ها

وی با تأکید بر اینکه جنگ روایت‌ها کم از جنگ شمشیر‌ها نیست، گفت: عبارت معروفی وجود دارد که «کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود»، اما به نظر می‌رسد که کربلا در کربلا باقی نمی‌ماند بلکه به شکل وارونه‌ای تحریف می‌شد و جای ظالم و مظلوم را تغییر می‌دادند. همچنان که در همان زمان اصرار داشتند به جامعه این‌گونه القا کنند کسی که نظم اجتماعی را بر هم زده حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام است. 

حجت الاسلام حسینی جایزه جهانی اربعین را اقدامی در راستای جهانی‌سازی پیام اربعین برشمرد و افزود: ما به دنبال این هستیم که موضوع اربعین را که در دنیای مادی و با نظامات مادی قابل درک و قابل فهم نیست، بتوانیم از طریق هنر روایتگری کنیم. در دنیایی که در یک سوی آن شاهد قتل و غارت و نسل‌کشی هستیم در جای دیگر عده‌ای از روی محبت و البته خردورزی نسبت به انسان کامل چنین صحنه‌ای را در چنین ابعادی رقم می‌زنند. رویدادی بزرگ در ابعاد جهانی که هر ساله از کشور‌های مختلف و مردمانی از نژاد‌ها و زبان‌های گوناگون در آن شرکت می‌کنند و به یک مقصد رهنمون می‌شوند. 

میزبانی کربلا برای نخستین بار

رئیس یازدهمین جایزه جهانی اربعین گفت: آنچه که امسال رخ داد، به یک کمیت و کیفیت قابل قبولی رسیده است که نسبت به دوره‌های گذشته شاهد رشد آن بوده‌ایم. در دوره ۸، جایزه جهانی اربعین در پنج رشته و با ۴۵۸ اثر برگزار شد. دوره ۹ در شش رشته با ۱۲ هزار اثر و سال۱۴۰۳ در هفت رشته با بیش از ۳۱ هزار اثر برگزار شد. یازدهمین دوره (امسال) در هفت رشته با ۳۵ هزار و ۸۱۶ اثر از ۴۷ کشور دنیا برگزار می‌شود. از جمله کشور‌های عراق، پاکستان، عربستان، ایتالیا، استرالیا، اسپانیا، ترکیه، کویت، گرجستان، تاجیکستان، بنگلادش، ازبکستان، سریلانکا، یمن، سوریه، غنا، اندونزی، مراکش، فلسطین، اردن، ترکمنستان و تانزانیا. 

وی تصریح کرد: این دوره جایزه پراکندگی جغرافیایی خوبی داشته است و در حوزه برگزیدگان نیز تنوع خوبی را شاهد بودیم. هم از حیث کمیت و هم ازحیث کیفیت روند خوب و مثبتی را طی کرده‌ایم، البته هنوز جای کار دارد و می‌توان بیش از این برای جهانی‌سازی پیام اربعین تلاش کرد. امسال پس از برگزاری ۱۰دوره جایزه در ایران، تصمیم گرفته شد به اقتضای اینکه خاستگاه این واقعه کربلاست اختتامیه یازدهمین دوره جایزه جهانی اربعین برای اولین بار در عراق و در شهر کربلا و همزمان با سالروز رحلت شهادت‌گونه حضرت زینب (س) برگزار شود. 

حسینی نیشابوری با بیان اینکه برگزیدگان از کشور‌های ایران، عراق، بلغارستان، کانادا، هندوستان، انگلیس و فرانسه هستند، خاطرنشان کرد: برخی از برگزیدگان حتی از میان برادران مسلمان نیستند. امروز با توجه به شرایط خاصی که بر ایران و عراق و بر دنیای اسلام حاکم است امیدواریم این جایزه بتواند در انسجام‌بخشی و وحدت آفرینی بین ملت‌ها نقش‌آفرین باشد، زیرا زبان هنر همواره جذاب و انسجام‌بخش بوده است. آنچه جایزه امسال را از سال‌های پیش متمایز می‌کند، این است که تلاش می‌کنیم با اقتدا به حضرت زینب (س) که با وجود اسارت و مصایب توانست بر روایت زر و زور فائق آید ما نیز بتوانیم در شرایط کنونی جبهه مقاومت بگوییم که می‌شود با ایمان و اعتقاد و انسجام، جنگ روایت‌ها را پیش برد.

برچسب ها: اربعین ، اسلام ، وحدت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار