دادگاه عالی فدرال عراق در بیانیهای نتایج نهایی انتخابات پارلمانی سال ۲۰۲۵ این کشور را تأیید کرد. جوان آنلاین: به نقل از پایگاه خبری «السومریة نیوز»، دادگاه عالی فدرال عراق در بیانیهای تأکید کرد که پس از بررسیهای دقیق مشخص شد که روند انتخاب اعضای پارلمان عراق با رعایت تمامی الزامات قانونی و قانون اساسی برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده: به دلیل نبود دلیلی بر ابطال نتایج، صحت نتایج نهایی انتخابات پارلمانی سال ۲۰۲۵ تأیید میشود.
به موجب قانون اساسی عراق، مجلس نمایندگان جدید ششمین دوره انتخابات باید نخستین جلسه خود را طی دو هفته از تاریخ تأیید نتایج و به ریاست مسنترین نماینده پارلمان برگزار کند تا رئیس جدید پارلمان تعیین شود.
پس از برگزاری جلسه نخست، پارلمان بایستی ظرف مدت ۳۰ روز با اکثریت دو سوم رئیس جمهور را انتخاب و رئیس جمهور نیز طی مدت حداکثر دو هفته نامزد بزرگترین فراکسیون پارلمانی منتسب به شیعیان را برای تشکیل دولت مأمور کند.
ششمین دوره انتخابات پارلمانی عراق اواخر آبان ماه برگزار شد و کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، پیشتر نتایج این انتخابات را اعلام کرد.
طبق نتایج اعلام شده، ائتلاف آبادانی و توسعه به ریاست محمد شیاع السودانی، بیشترین کرسی را در انتخابات کسب کرد.
پس از اعلام نتایج انتخابات، ائتلاف چارچوب هماهنگی (ائتلاف بزرگ شیعیان در پارلمان جدید)، در بیانیهای خود را به عنوان بزرگترین فراکسیون در پارلمان جدید عراق اعلام کرد.