کد خبر: 1322850
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
عبدالرحیم سعیدی راد: 
شعر فضای پویاتری برای ترویج کتابخوانی ایجاد می‌کند شعر می‌تواند نقش یک کاتالیزور قدرتمند را در فرآیند کتابخوانی ایفا کند؛ از باز کردن در‌های ورود به دنیای ادبیات برای تازه‌کاران گرفته تا عمیق‌تر کردن تجربه خواندن برای اهل فن

جوان آنلاین: شعر می‌تواند نقش یک کاتالیزور قدرتمند را در فرآیند کتابخوانی ایفا کند؛ از باز کردن در‌های ورود به دنیای ادبیات برای تازه‌کاران گرفته تا عمیق‌تر کردن تجربه خواندن برای اهل فن. 
به گزارش جوان، عبدالرحیم سعیدی‌راد، جایگاه شعر در رویداد‌های فرهنگی مثل هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را بسیار مهم و پررنگ دانست و ادامه داد: شعر به عنوان یکی از غنی‌ترین و تأثیرگذارترین اشکال ادبی، نقش‌های متعددی در این رویداد‌ها ایفا می‌کند از جمله اینکه شعر با زبانی شیوا و دلنشین، می‌تواند مخاطبان را به سمت خواندن و تفکر درباره مفاهیم عمیق جامعه و محیط اطراف و مسائل روز سوق دهد. 
شاعر کتاب «همیشه باران بی‌خبر می‌آید» اضافه کرد: در هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، برنامه‌هایی همچون همایش شعرخوانی، نقد و بررسی شعر و کتاب‌های شعر می‌تواند افراد را با شاعران و آثارشان آشنا کند و شوق و علاقه به مطالعه را در آنها ایجاد کند. از طرفی شعر در طول تاریخ همیشه به دلیل ساختار منظم و کلمات آهنگین، در حفظ و احیای زبان فارسی نقش بسزایی داشته است؛ لذا بهترین وسیله برای بیان احساسات، افکار و دغدغه‌های انسانی است. 
ویا افزود: هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران فرصتی فراهم می‌کند تا شاعران و علاقه‌مندان به شعر، دیدگاه‌های خود را به اشتراک بگذارند و از این طریق، ارتباط عمیق‌تر و نزدیک‌تری با مخاطبان برقرار کنند. همچنین برنامه‌های شعر محور مانند شب‌های شعر، مسابقات مشاعره و کارگاه‌های شعر می‌تواند به جذب مخاطبان جدید به ویژه نسل جوان به رویداد‌های فرهنگی و دنیای کتاب کمک کند. 
 شاعر کتاب «چشمان بی‌شکیب» با تأکید بر اینکه حضور شعر در کنار سایر فعالیت‌های فرهنگی مانند رونمایی کتاب، نشست‌های تخصصی و نمایشگاه‌های کتاب غنا و تنوع برنامه‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: شعر فضای پویاتری ایجاد می‌کند. ضمنا در هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، از فرصت استفاده می‌شود تا از مفاخر ادبی و شاعران بزرگ ایران تجلیل و یاد و خاطره آنها گرامی داشته شود. 
وی بیان کرد: احساس اینکه شعرخوانی به حاشیه رانده شده مدتی است که قابل لمس است. دلایل این امر پیچیده و چندبعدی است و شاید به تحولات اجتماعی، تکنولوژیکی و ذائقه هنری مردم برگردد. جامعه امروز به سمت مصرف سریع و آسان محتوا پیش رفته است. موسیقی، فیلم، سریال و حتی پست‌های کوتاه شبکه‌های اجتماعی، محتوایی هستند که بلافاصله و با کم‌ترین تلاش ذهنی، مخاطب را درگیر می‌کنند. برعکس شعر، به ویژه شعر خوب نیاز به تأمل، درنگ و تفسیر دارد. 
 شاعر مجموعه «انقلاب آیینه‌ها» عنوان کرد: شعر همواره در قلب فرهنگ و زبان ما جای داشته و دارد و همچنان مخاطبان خاص و پرشور خود را حفظ کرده است. چالش‌ها بیشتر در زمینه چگونگی ارائه و ترویج آن به قشر وسیع‌تری از جامعه است تا بتواند جایگاه واقعی خود را به عنوان یک رویداد فرهنگی قدرتمند پس بگیرد. با کمی خلاقیت و نوآوری در برنامه‌ریزی و ارائه، می‌توانیم این هنر ارزشمند را دوباره به صحنه اصلی رویداد‌های فرهنگی برگردانیم. 
این شاعر با اشاره به اینکه برای چاپ کتاب‌های شعر شاعران کمتر شناخته شده چالش‌های جدی وجود دارد، ادامه داد: متأسفانه، بازار فروش کتاب‌های شعر به خصوص برای شاعران جوان یا کمتر معروف، به مراتب کمتر از رمان، کتاب‌های کمک درسی یا حتی برخی کتاب‌های غیرداستانی است. معمولا اینگونه است که وقتی با ناشران صحبت می‌شود می‌بینید که به بازگشت سرمایه خود فکر کنند. چاپ کتاب شعر برای ناشر یک ریسک مالی محسوب می‌شود. اگر کتابی فروش نرود، ناشر ضرر می‌کند. وقتی ناشر مطمئن نباشد که کتاب شعر می‌تواند فروش قابل قبولی داشته باشد، تمایلی به سرمایه‌گذاری روی آن نشان نمی‌دهد.

برچسب ها: کتاب ، کتابخوانی ، علم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار