جوان آنلاین: فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص انتقاد فعالان اقتصادی از معطلی برخی کالاها در گمرکات کشور توضیح داد.
به گزارش تسنیم، به گفته عسگری عمده دلیل معطلی کالاها در گمرکات مشکل عدم تخصیص ارز است که در حوزه اختیارات بانک مرکزی قرار دارد.
وی در ادامه به دلایل دیگری هم اشاره کرد و گفت: در کنار مشکلات مربوط به تخصیص ارز موضوعات مرتبط با ثبت سفارش هم هست که به ویژه به دلیل مشکلات مربوط به ویرایش ثبت سفارش کالاها فرآیند ترخیص کالا از گمرکات طولانیتر میشود و متولی ثبت سفارش هم وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این مشکلات در حوزه اختیارات گمرک نیست.
رئیس کل گمرک ایران تاکید کرد: البته ممکن است صاحبان کالا پس از اظهار هم جهت دریافت مجوزهای موردی از جمله استاندارد، محیط زیست، غذا و دارو و .. معطلیهایی داشته باشند که این موارد نیز خارج از حوزه وظایف و اختیارات گمرک است.
عسگری با استقبال از برنامه وزیر اقتصاد برای کاهش زمان ترخیص کالا به سه روز در گمرکات افزود: اگر مشکلات مرتبط با تخصیص ارز و ثبت سفارش و یا سایر مجوزهای موردی برطرف گردد گمرک ایران آمادگی دارد طبق روال سالهای قبل ترخیص کالاها از گمرکات را سه روزه انجام دهد.