قضات دادگاه کیفری دو تهران، پزشکان بیمارستان نگاه را که در کوری ۹ نفر از بیماران تحت تعقیب قرار گرفته بودند، تبرئه و مدیریت بیمارستان را به پرداخت دیه محکوم کردند.
مهرماه سال ۱۴۰۳ پرونده نابینا شدن ۹بیمار که برای جراحی چشم به بیمارستان نگاه رفته بودند، در دادسرای جرائم پزشکی تشکیل شد. بررسیهای مأموران نشان داد ۹ مرد که از قبل برای عمل جراحی چشم در بیمارستان نگاه نوبت گرفتهبودند، در روز ۱۷ مهرماه یکی یکی به اتاق عمل منتقل و پس از عمل جراحی به طرز مشکوکی از ناحیه یک چشم نابینا میشوند. فاجعه نابینا شدن ۹ بیمار با گزارش روزنامه جوان (کور شدید دیه میدهیم!» جنجال زیادی به پا کرد، به طوری که مدیریت بیمارستان نگاه و مسئولان را به واکنش وادار کرد. پس از این گزارش، سیر مراحل رسیدگی به دستور قاضی سعید احمدبیگی، سرپرست دادسرای جرائم پزشکی سرعتی بیشتری گرفت و تعدادی از پزشکان و کادر درمان حین عمل تحت تعقیب قرار گرفتند. در گام بعد مشخص شد ۹ بیمار توسط یک دستگاه مورد عمل جراحی قرار گرفتهاند و این فرضیه برای تیم تحقیق قوت گرفت که به احتمال زیاد دستگاه مربوطه ایراد داشتهاست.
در نهایت مسئولان بیمارستان به خاطر سهلانگاری در ضدعفونیکردن دستگاه به صورت صددرصد مقصر شناخته شدند و پرونده پس از صدور کیفرخواست برای رسیدگی به شعبه ۱۰۳۹ دادگاه کیفری دو در مجتمع قضایی قدوسی فرستاده شد. مدتی قبل جلسه دادگاه با حضور تعدادی از شاکیان و مدیریت بیمارستان برگزار شد.
قاضی سعید احمدبیگی درباره اعلام حکم قطعی دادگاه به «جوان» گفت: «بر اساس حکم دادگاه در این پرونده، بیمارستان نگاه به دلیل آلودگی بیمارستانی در کوری چشم ۹ بیمار صددرصد مقصر شناخته شد و پزشکان بیمارستان تبرئه شدند. دادگاه برای هر یک از ۹ بیمار، بیمارستان را به پرداخت دیه یک چشم کامل محکوم کرد. این حکم برای اجرا به شعبه اجرای احکام ارسال شدهاست.»
این رأی دادگاه در حالی اعلام شدهاست که به گفته برخی شاکیان این حادثه نهتنها چشم آنها را کور کرده، که زندگی آنها را هم به خاک سیاه نشانده است.
گفته میشود بیمارستان تا دو سال پس از وقوع حادثه (از ۱۷ مهر ۱۴۰۳) فرصت دارد دیه را پرداخت کند، اما مبلغ، بر اساس نرخ روز دیه در زمان پرداخت، محاسبه میشود.