جوان آنلاین: اقدام آمریکا در مانعتراشی بر سر راه پرداخت حقوق ۲۰۰ هزار نیروی رسمی عضو حشد الشعبی، بحران سیاسی جدیدی در عراق ایجاد کرده است.
به گزارش تسنیم، نیروهای حشدالشعبی براساس قانون اساسی عراق جزء نیروهای رسمی ارتش این کشور محسوب میشوند ولی دولت بغداد به آنچه «دلایل فنی» مینامد، اعلام کرده است که قادر به پرداخت حقوق اعضای حشد نیست.
در همین زمینه «میثم الزیدی»، یکی از مقامات ارشد حشد الشعبی، فاش ساخت وزارت خزانهداری آمریکا و فدرال رزرو به بانک رافدین عراق که مسئول پرداخت حقوق حشد الشعبی است، اطلاع دادهاند که باید در چهارچوب تحریمها، پرداختها حقوق نیروهای حشد را متوقف کند.
بهانه آمریکا این است که فهرست حقوق نیروهای حشد شفاف نیست و احتمالا اسامی معرفی شده جعلی است و پولها در جای دیگری هزینه میشود. همچنین آمریکا درحال فشار بر حشدالشعبی است تا این بخش از نیروهای نظامی ارتش عراق تقسیم شوند و به نیروهای امنیتی بپیوندند که در واقع این مسیری است که منجر به از بین رفتن حشد به عنوان یک نیروی مستقل و منسجم در ارتش خواهد شد.
پرداخت حقوق نیروهای حشد الشعبی درحالی متوقف شده است که از ماه گذشته بانک رافدین، انتقال بودجه عملیاتی حشد الشعبی برای سوخت، تجهیزات و سایر اقلام که از طریق این بانک انجام میشد را نیز متوقف کرده بود.
ناظران براین باورند این اختلال در حقیقت بخشی از کمپین آمریکا علیه حشدالشعبی است که طی ماههای اخیر ایجاد و بخشی از پروژه اصلی واشنگتن و تلآویو علیه محور مقاومت است که به طور همزمان در غزه، لبنان، یمن و سوریه هم جریان دارد.
نکته اینجاست که بسیاری این امر را مطرح میکنند که این فشار اقتصادی بر بدنه حشد الشعبی همزمان با تشدید حملات رسانهای علیه نیروهای مقاومت این پیام را در بطن خود دارد که احتمالا رژیم صهیونیستی و آمریکا عملیات ترور علیه رهبران سیاسی و میدانی نزدیک به حشد را همزمان با بمباران ذخایر تسلیحاتی این گروه به مرحله اجرا درخواهد آورد.
در همین رابطه این ارزیابی وجود دارد که تحولات سیاسی از جمله کنارهگیری جریان صدر از انتخابات و ائتلاف نصر به رهبری «حیدر العبادی» نیز بیارتباط با این تحولات نیست و آنها میخواهند خودشان را گروه شیعی متفاوت از نیروهای سیاسی حامی حشد الشعبی معرفی کنند.
از سوی دیگر احتمالا این ارزیابی در ذهن مقامات صهیونیستی و آمریکایی وجود دارد که تاخیر در پرداخت حقوق اعضای حشد شعبی احتمالاً منجر به اقداماتی مانند اعتراضات خیابانی و اغتشاشات امنیتی مسلحانه خواهد شد و این فرصتی خواهد بود که ارتش و استخبارات عراق برای سرکوب این نیروها وارد عمل شوند و زمینه جنگ داخلی که منجر به تضعیف نیروهای شیعی در سپهر سیاسی در عراق را فراهم کند.
به هر حال آنچه روشن است وضعیت این روزهای عراق بسیار پیچیده است که با هدایت آمریکا و رژیم صهیونیستی درحال حرکت به سوی بی ثباتی و بحران سیاسی است.