جوان آنلاین: رئیسجمهور امریکا در نمایشی دیگر درباره پایان جنگ در غزه، این بار توپ را در زمین حماس انداخته و صهیونیستها را طرفی دانسته که با شروط لازم موافقت کردهاند، این در حالی است که مقاومت اسلامی در عین حال که جدیت خود را برای آتشبس اعلام کرده است، تأکید دارد این آتشبس باید متضمن پایان جنگ باشد.
دونالد ترامپ دیروز در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «نمایندگان من امروز جلسه طولانی و سازندهای با اسرائیلیها در مورد غزه داشتند. اسرائیل با شروط لازم برای نهایی کردن آتشبس ۶۰ روزه موافقت کرده است و در این مدت ما با همه طرفها برای پایان دادن به جنگ همکاری خواهیم کرد.»
به گفته او، مصر و قطر پیشنهاد نهایی برای حل مناقشه را ارائه خواهند کرد. رئیسجمهور امریکا ابراز امیدواری کرد که جنبش فلسطینی حماس این توافق را بپذیرد و طبق معمول به سلاح تهدید متوسل شد و گفت که در غیر این صورت اوضاع بدتر خواهد شد.
برخی گزارشها به نقل از این مقام صهیونیست حاکی است ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل به استیو ویتکاف، فرستاده امریکا به منطقه غرب آسیا گفته که اسرائیل پیشنهاد طرف قطری را میپذیرد. او به ویتکاف اطلاع داده که اسرائیل آماده آغاز مذاکرات غیرمستقیم با حماس برای تکمیل توافق تبادل زندانیان است. در این مورد، یک مسئول امریکایی به اکسیوس گفت: «ما ایدههایی مطرح کردیم و هدفمان این است که اسرائیلیها موافقت کنند و این اتفاق افتاد.»
لزوم تغییرات در پیشنهاد ارائه شده
پس از اظهارات ترامپ، منابعی در حماس گفتند که این جنبش برای هرگونه توافق آتشبس در غزه آماده است، اما هرگونه توافق باید به پایان جنگ منجر شود.
جنبش مقاومت اسلامی حماس در این زمینه بیانیهای صادر کرده است: «برادران میانجی، تلاشهای فشردهای برای کاهش اختلافات و رسیدن به توافق چارچوب و آغاز دور جدیدی از مذاکرات جدی انجام میدهند.»
در این بیانیه آمده است: «ما با مسئولیتپذیری بالا و از طریق مشورتهای ملی، در حال بررسی پیشنهادهای ارائهشده هستیم تا به توافقی برسیم که پایان جنگ، خروج نیروهای اشغالگر از نوار غزه و امدادرسانی فوری به مردممان را تضمین کند.»
طاهر النونو از رهبران حماس به خبرگزاری فرانسه گفت: این جنبش با جدیت آمادگی دارد در مورد آتشبس و توافق تبادل اسرا بحث کند.
وی بر تمایل حماس برای موافقت با هر ابتکار عملی که به آتشبس دائمی و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه منجر شود، تأکید و در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که تاکنون هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
خلیل الحیه، رئیس حماس در نوار غزه هم میگوید که این جنبش، پیشنهاد اخیر استیو ویتکاف را رد نکرده، بلکه تنها خواستار برخی تغییر و تحولات برای تضمین پایان جنگ در نوار غزه شده است.
وی نیز توضیح داد که حماس آماده است در دور جدیدی از مذاکرات آتشبس شرکت کند و تماسها با میانجیگران ادامه دارد.
این پیشنهاد شامل آتشبس ۶۰ روزه و تبادل ۲۸ نفر از ۵۶ اسیری است که هنوز در غزه در بازداشت هستند. در مقابل، بیش از هزار و ۲۰۰ زندانی و بازداشتشده فلسطینی به همراه ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه میشود.
تهدید به خاکستر کردن غزه
ترامپ در شرایطی سعی دارد، بار ادامه وضعیت متشنج و گسترش دامنه جنگ را به گردن حماس بیندازد که بنیامین نتانیاهو متعهد شده است، جنگ تا زمانی که حماس خلع سلاح و از غزه حذف نشود، پایان نخواهد یافت.
همچنین منبع سیاسی صهیونیست تأکید دارد، این پیام به تلآویو تضمین میدهد که در صورت عدمتحقق مطالباتش مبنی بر خلع سلاح حماس و نابودی رهبران این جنبش، میتواند جنگ را از سر بگیرد.
وبگاه امریکایی «آکسیوس» با اعلام اینکه مقامات صهیونیست گفتهاند، اگر در مذاکرات آتشبس و تبادل اسرا پیشرفتی حاصل نشود، ارتش اسرائیل عملیات خود را در غزه شدت خواهد بخشید، به نقل از یک مقام صهیونیست گزارش داد: «اگر تحرکی به سمت توافق تبادل وجود نداشته باشد ما راهکار دیگری نخواهیم داشت و همه چیز در غزه خاکستر خواهد شد.»
او ادامه داد: «اگر در توافق تبادل زندانیان تغییری رخ ندهد، همان بلایی را سر شهر غزه و اردوگاههای منطقه مرکزی میآوریم که سر رفح آوردیم.»
نیاز مبرم صهیونیستها به آزادی اسرا
رجزخوانیهای رژیم اشغالگر در شرایطی صورت میگیرد که این رژیم برای پایان جنگ و آزادی اسرا تحت فشار قرار دارد.
گدعون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در پلتفرم ایکس نوشت: «حمایت گسترده از طرح آزادی زندانیان فرصتی است که نباید از دست برود.»
او گفت که حماس هنوز حدود ۵۰ نفر را در اسارت دارد و با طرح موضوع خلع سلاح حماس و قرار دادن این موضوع در کنار آزادی اسرا، گفت که تحت چنین شرایطی، جنگ میتواند فردا پایان یابد.
ساعر گفت که اسرائیل در مورد دستیابی به توافق آتشبس جدی است و با پیشنهاد ویتکاف موافقت کرده است. او مدعی شد حماس مسئول شروع و ادامه جنگ و رنج فلسطینیهاست.
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق این رژیم هم گفت: «ما باید همین حالا همه سربازان زندانی شده را بازگردانیم.»
تلآویو تخمین میزند که ۵۰ اسیر صهیونیست در غزه وجود دارد که ۲۰نفر از آنها زنده هستند. صهیونیستها همه این جنجالها در زمینه آزادی اسرای خود را در شرایطی به راه انداختهاند که طبق گزارشهای حقوق بشر و رسانههای فلسطینی و اسرائیلی، بیش از ۱۰هزارو۴۰۰فلسطینی در زندانهای این رژیم تحت شکنجه، گرسنگی و به دور از مراقبت و درمان قرار دارند و بسیاری از آنها جان خود را از دست دادهاند.