جوان آنلاین: ما باید بهطور دائم به سؤالات و شبهاتی که از سوی دشمن و مخالفان مطرح میشود پاسخ دهیم. این وضعیت باید تغییر کند و نیاز به شجاعت داریم تا بتوانیم صحنه را تغییر دهیم.
به گزارش ایرنا، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب عصر دیروز در اختتامیه همایش ملی جنگ شناختی و امنیت ملی که در دانشگاع دفاع ملی برگزار شد، با تأکید بر اینکه حکومت اسلامی که در ایران شکل گرفته، نیازمند مراقبت و تلاش مستمر برای تقویت و استحکام آن است، گفت: ما باید با تمام وجود در جهت قویتر شدن این نظام تلاش کنیم. عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب گفت: ما باید در عرصه فرهنگی، سیاست خارجی و حضور منطقهای، با هوشمندی اقدام کنیم. اگر برای تحقق این راه، تاکتیکهای مناسب و بموقع به کار نگیریم، طبیعی است که دچار خسارت و تهدید خواهیم شد. فضائلی به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه جنگ شناختی اشاره کرد و گفت: در عالیترین سطح، این راهبری توسط رهبری انجام میشود و کسانی که نتوانند اقتضائات و مصلحتهای هر مقطع را درک کنند، ممکن است دچار اشتباهات تحلیلی شوند.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در ادامه درباره اهمیت علوم شناختی و جنگ شناختی گفت: نخستین بار در سال ۹۴، بحثهای مربوط به علوم شناختی و کاربردهای آن در حوزههای مختلف، بهویژه در رسانهها و مسائل دفاعی، مطرح شد. سؤالی که مطرح میشود این است که از زمان ورود این مباحث به کشور ما، چه تغییرات و تأثیراتی در محتوای تولیدی در رسانههای مختلف به وجود آمده است که از نظر من در حال حاضر، توجه کافی به علوم شناختی و جنگ شناختی در رسانهها و محافل مختلف نمیشود. بهعبارتی، کاربرد این علم در هر حوزهای بهطور قابلتوجهی به کار گرفته نشده است. وی با طرح این سؤال که چه اقداماتی باید انجام دهیم تا به صحنه عمل نزدیکتر شویم و اگر این اتفاق بیفتد، پیامدهای آن چه خواهد بود، گفت: اگر بخواهیم از این دانش بهخوبی استفاده کنیم و خلاقیت و نوآوریهای لازم را داشته باشیم، قدم اول این است که ارتباط موجود بین دانشگاه و صنعت را تقویت کنیم. در حوزه اقتصاد، ما باید یک پل ارتباطی مؤثر بین منابع مختلف و اساتید دانشگاههای گوناگون ایجاد کنیم. مادامی که این ارتباط بهدرستی برقرار نشود، رسانههای ما آسیب خواهند دید و پژوهشها نیز از دانش کافی برخوردار نخواهند بود.
فضائلی گفت: در حال حاضر، به نظر میرسد که در این حوزه، استفاده و بهکارگیری دانش بهدرستی انجام نمیشود. این امر میتواند تأثیرات منفی بر کشور داشته باشد بنابراین، راهحل دوم این است که ما باید پیوندی بین مراکز علمی و دانشگاهی با رسانههای کشور برقرار کنیم. وی افزود: یکی از توصیهها در این زمینه، خروج از انفعال و حرکت به سمت رفتارهای تهاجمی در فعالیتهای فرهنگی است. ما باید بهطور دائم به سؤالات و شبهاتی که از سوی دشمن و مخالفان مطرح میشود پاسخ دهیم. این وضعیت باید تغییر کند و نیاز به شجاعت داریم تا بتوانیم صحنه را تغییر دهیم.