جوان آنلاین: در بحبوحه انتشار گزارشهای منفی از وضعیت انسانی در غزه و اشاره یک نشریه انگلیسی به بالاتر بودن شمار شهدای این باریکه در مقایسه با آمارهای موجود، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اعتراف به اینکه نهتنها اروپاییها در اقدام علیه صهیونیستها کوتاهی کردهاند، بلکه در واقع آنها در تأمین نیمی از بمبهای غزه نقش مستقیم داشتهاند.
جوزف بورل اواخر سال گذشته میلادی، اندکی پیش از ترک سمت خود در اتحادیه اروپا و تفویض کرسی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کایا کالاس، نخستوزیر سابق استونی گفته بود: «بسیار ناامید شدیم زیرا نتوانستیم اسرائیل را که در غزه نسلکشی میکند، متوقف کنیم. تنها کاری که باید انجام داد فشار بر اسرائیل است. ما چیزی برای ارائه به مردم نوار غزه نداریم و با این شرایط امنیتی نمیتوانیم وارد منطقه شویم.» حالا با گذشت چند ماه و تداوم جنایات صهیونیستها، بورل تصریح کرد: «منبع نیمی از بمبهایی که بر سر نوار غزه میریزد، ما (اروپاییها) هستیم، اما اتحادیه اروپا به اندازه کافی برای متوقف کردن آن، تلاش نمیکند.» مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دریافت جایزه اروپایی «کارلوس پنجم» در صومعه یوسته در اسپانیا گفت: «اروپا شاهد بزرگترین پاکسازی نژادی پس از جنگ جهانی دوم است که هدف از آن، ایجاد یک مکان استراحت و تعطیلات پس از حذف فلسطینیهاست.»
آمار شهدا بالاتر از آمار رسمی است
موضعگیری این چهره اروپایی با نگاهی به وضعیت انسانی در غزه، اسفبار بودن مواضع بینالمللی درباره آنچه این روزها در این منطقه میگذرد را برجسته میکند. وزارت بهداشت غزه دیروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که موجودی ۴۳درصد از داروهای اصلی صفر شده و نبود این داروها نسبت به ماه گذشته ۶درصد افزایش داشته است. ضمن اینکه موجودی ۶۴درصد از لوازم مصرفی پزشکی در غزه صفر شده است. همچنین، این نهاد فلسطینی اعلام کرد که هزار و ۵۰۰ فلسطینی در جنگ غزه بینایی خود را از دست دادهاند و ۴هزار نفر دیگر نیز به دلیل نبود دارو با خطر از دست دادن بینایی روبهرو هستند. «اکونومیست» نیز با اشاره به اینکه از زمانی که جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ شروع شده تعداد کشتههای جنگ شدیداً محل مناقشه بوده است، با تحلیل آمارهای منتشر شده در زمینه تعداد شهدای جنگ غزه نوشت: «اگر شما فرض بگیرید که نرخ از ژوئن گذشته یکسان باقی مانده (و با توجه به اینکه سیستمها در طول آتشبس متوقف شدند، کاهش نیافته باشد) و آنها را بر آمارگیریهای کنونی اعمال کنید نتیجه میگیرید که تعداد کشتهشدگان در نوار غزه بین ۷۷ هزار تا ۱۰۹هزار نفر یعنی معادل ۴ تا ۵ درصد کل جمعیت این باریکه در زمان پیش از جنگ است. مایک هاکبی، سفیر امریکا در اراضی اشغالی در واکنش به فجایع جاری اظهار داشت که اسرائیل با درخواست «دونالد ترامپ» رئیسجمهور امریکا برای از سرگیری کمکهای بشردوستانه به غزه موافق است. طبق طرح ارائه شده سفیر، ارتش رژیم صهیونیستی بدون مشارکت مستقیم در روند توزیع، امنیت آن را تأمین خواهد کرد و حماس اجازه دخالت یا مشارکت در این روند را نخواهد داشت. براساس طرحی که تدوین شده است، انتقال کمکهای انسانی گسترده به نوار غزه از طریق سازوکار ویژهای انجام خواهد شد که شرکتهای خصوصی امریکایی اجرایی میکنند. این شرکتها مسئولیت توزیع مستقیم مواد غذایی و تجهیزات لازم برای ساکنان غزه را برعهده دارند و ارتش رژیم صهیونیستی هم امنیت این اقدام را تأمین میکند.
ناتوانی صهیونیستها در مقابله با حماس
رادیوی ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه از فراخوان دو تیپ ذخیره پیادهنظام و زرهی برای گسترش عملیات نظامی در غزه خبر داد. یکی از مسئولان امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که جنگ علیه نوار غزه که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده، احتمالاً دو سال دیگر ادامه مییابد. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یکی از مسئولان امنیتی رژیم صهیونیستی که نامش اعلام نشد، گفت: «احتمالاً دو سال طول میکشد تا این مأموریت را اجرا کنیم.» روزنامه معاریو هم در تأیید ضعف صهیونیستها نوشت: «پس از گذشت یک سال و هفت ماه از جنگ، اسرائیل هنوز قادر به ایجاد یک برنامه عملی واقعی برای مقابله با حماس در غزه نیست. اسرائیل برنامه تاکتیکی برای دستیابی به اهداف جنگ یعنی آزادی ۵۹ اسیر، شکست دادن حماس و سرنگونی حکومت آن را ارائه نداد.» این روزنامه افزود: «اسرائیل هیچ هدف مشخص، جدول زمانی و بودجهای برای تأمین مالی جنگ و پیامدهای آن ندارد و بدون نقشه یا قطبنما در حال حرکت است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا متوجه شد که اسرائیل واقعاً نمیخواهد با مشکلات واقعی مقابله کند و ترجیح میدهد در باتلاق غزه غرق شود.» آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعتراف کرد: «کسی که ظرف ۲۰ ماه نتوانست حماس را شکست دهد، حتی اگر ۱۷ سال دیگر هم تلاش کند، باز هم موفق نخواهد شد.» وی همچنین به ناکارآمدی کابینه نتانیاهو پرداخت و گفت: «روابط میان امریکا و اسرائیل اکنون در بدترین دوره تاریخی خود قرار دارد.» ایهود اولمرت، نخستوزیر اسبق صهیونیستها هم درباره وضعیت جاری، ضمن درخواست توقف فوری جنگ غزه، اینطور موضعگیری کرد: «غزه، یک شهر فلسطینی است و باید بخشی از کشور فلسطین باشد.»