کد خبر: 1295995
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
ایجاد هم‌افزایی میان دولت و تشکل‌های تخصصی و امیدآفرینی در میان سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان از مهم‌ترین اهداف روز ملی صنعت و معدن است
بهناز قاسمی

جوان آنلاین: با توجه به نامگذاری شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» و «ضرورت حمایت از صنعت و معدن» بیش از سال‌های گذشته اهمیت دارد، از این رو برنامه‌های نوآورانه برای بزرگداشت این روز در دهم تیر ماه امسال از اهمیت بالایی برخوردار است. رئیس ستاد گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن برگزاری مراسم روز صنعت و معدن را ایجاد بستری اثربخش برای گفت‌و‌گو، تعامل سازنده و تدوین سیاست‌های راهبردی در مسیر تقویت و ارتقای جایگاه این بخش کلیدی در اقتصاد کشور می‌داند و می‌گوید: در راستای ایفای نقش وزارت صمت در هدایت و حمایت از شرکت‌ها برای حرکت در مسیر توسعه پایدار، چارچوب راهبری پایدار و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها تدوین شده است. این سند با نگاه به نیاز‌های واقعی صنایع و تولیدی‌ها و با رویکردی مسئله‌محور، شرکت‌ها را برای ایفای مسئولیت نسبت به ذی‌نفعان‌شان توانمند خواهد ساخت. 
 
به دلیل اهمیت توسعه بخش‌های صنعتی کشور و نقش آن در خودکفایی اقتصادی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دهم تیر ماه به نام روز ملی صنعت و معدن نامگذاری شده است. 
بدون تردید بخش صنعت و معدن از مهم‌ترین ارکان اقتصادی هر کشور محسوب می‌شوند، به خصوص کشور ما ایران که سرشار از صنایع بزرگ و کوچک و معادن ارزشمند است. 
علاوه بر این نامگذاری امسال با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید، موجب شده است دولت بیش از سال‌های گذشته با برنامه‌های مدون، زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور گام‌های اساسی برای تحقق شعار سال بردارد. 
براساس آمار، سهم بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص داخلی کشور حدود ۴۰‌درصد است. با توجه به نقشی که این حوزه در اقتصاد، اشتغال و خودکفایی کشور دارد، لازم است توجه ویژه‌ای به این موضوع شود، به همین دلیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال۱۳۷۶ دهم تیر را روز ملی صنعت و معدن نامگذاری کرد تا با نگاه ویژه به بخش صنعت و معدن و همکاری بیشتر نهاد‌های دولتی و خصوصی شاهد توسعه و پیشرفت این بخش از اقتصاد باشیم. 
ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷‌بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷‌بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵قدرت معدنی جهان جای گرفته است. همچنین ۷‌درصد معادن جهان در ایران وجود دارد که ارزش تقریبی آن معادل ۱۰۰‌میلیارد دلار برآورد شده است. 
از جمله مهم‌ترین معادن ایران می‌توان به آهن، مس، طلا، نقره، روس، سرب تیتانیوم، اورانیوم و سنگ‌های قیمتی مانند فیروزه و گچ اشاره کرد. 
کارشناسان با طرح این سؤال که چرا بیشتر صنایع ما دولتی است و رقابت چندانی در آن وجود ندارد، در حالی که یکی از محرک‌های توسعه و پیشرفت رقابت است، معتقدند راه‌حل مشکلات بخش صنعت و معدن، ورود بخش خصوصی و افزایش رقابت است، همچنین نقش کسب و کار‌های کوچک و متوسط در این حوزه کمرنگ است و شاید با کمک به ورود بخش خصوصی به این حوزه می‌توانیم شاهد رونق اقتصادی چشمگیر در بخش صنعت باشیم، اما چیزی که مشهود است موانع زیاد داخلی و خارجی بر سر راه توسعه صنعت، معدن و تجارت ایران قرار دارد که با حمایت مجلس و دولت می‌توانند از بین بروند. 

 موافقت‌نامه‌هایی که به ثمر ننشسته 
عباس علی‌آبادی، وزیر سابق صمت سال گذشته در مراسم روز ملی صنعت و معدن از موافقت‌نامه‌هایی سخن گفت که در حد مذاکره مانده و به ثمر ننشسته است. 
وی گفت: موافقت‌نامه‌هایی قدیمی داریم برای تجارت ترجیحی با مالزی، عمان، اندونزی و ترکیه. علاوه براین با روسیه و اوراسیا موافقت‌نامه تجارت ترجیحی امضا کرده‌ایم و با ونزوئلا در حال مذاکره هستیم. متأسفانه این مذاکره‌ها به ثمر ننشسته است که به صنعتگر بگوییم می‌توانید با استفاده از فلان امتیاز با این کشور‌ها تجارت کنید. اگر این مو‌افقت‌نامه‌ها را فعال نکنیم، فاصله زیادی تا موفقیت خواهیم داشت. 
وی همچنین به چالش جدی جذب سرمایه‌گذاری داخلی و تشکیل سرمایه اشاره می‌کند و می‌افزاید: با ایجاد محیط امن و جذاب کردن سرمایه‌گذاری می‌توانیم تولید و صنعت و معدن را به توسعه و رشد برسانیم. متأسفانه خودمان محیط را گل‌آلود و با سیاه‌نمایی سرمایه‌ها را به سمت سایر بازار‌های غیر از تولید هدایت می‌کنیم. ضروری است با مرور وعده‌ها‌یی که در بزرگداشت روز صنعت و معدن در سال گذشته و سال‌های پیشین به صنعتگران و معدنکاران داده شده، مراسم روز صنعت و معدن امسال را متفاوت‌تر از سال‌های قبل برگزار کنیم. 

 برنامه‌های بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن 
سیدعباس حسینی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس ستاد گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بر ضرورت حمایت از بخش تولید و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی کشور گفت: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز دهم تیرماه هر سال به عنوان روز ملی صنعت و معدن در تقویم رسمی کشور ثبت شده است. این مناسبت هر ساله در سطح ملی و استانی با مشارکت فعال دولت و بخش خصوصی برگزار می‌شود. 
وی با اشاره به پیشینه این رویداد تصریح کرد: این مراسم از اواخر دولت ششم آغاز و در اکثر سال‌ها با حضور رؤسای جمهور محترم برگزار شده است که نشان‌دهنده اهتمام دولت به جایگاه صنعت و معدن و حمایت از فعالان این حوزه است. 
حسینی با بیان اینکه هدف اصلی این مراسم تقدیر از تلاش‌های بی‌وقفه و ارزشمند فعالان صنعت، معدن و تجارت کشور است، افزود: همچنین ایجاد هم‌افزایی میان دولت و تشکل‌های تخصصی و امیدآفرینی در میان سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان از دیگر اهداف این روز است. روز ملی صنعت و معدن فرصتی مغتنم برای تکریم پیشگامان و زحمتکشان این حوزه حیاتی اقتصادی کشور است. 
رئیس ستاد گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با تشریح روند برگزاری مراسم اظهار کرد: برای هماهنگی هرچه بهتر این رویداد، ستاد گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن در وزارت صمت تشکیل شده و با همکاری ادارات کل استانی و بخش‌های مختلف وزارتخانه، برنامه‌ریزی‌های اجرایی این مراسم از ماه‌ها پیش آغاز شده است. 
حسینی افزود: با اعلام فراخوان ملی، واحد‌های تولیدی و صنعتی، طرح‌ها و فعالان برتر در حوزه‌های مختلف شناسایی می‌شوند. در نهایت ۵۰واحد نمونه به عنوان برگزیدگان ملی معرفی و در آیینی با حضور رئیس‌جمهور و مقامات عالی‌رتبه کشور مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. 
رئیس ستاد گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با تأکید بر مشارکت گسترده خانواده بزرگ صنعت، معدن و تجارت کشور در این مراسم گفت: این مشارکت نشانه‌ای از همدلی و انسجام ملی است و با حضور نمایندگان تشکل‌ها، تولیدکنندگان نمونه، مقامات قوا، نمایندگان مجلس، نهاد‌های اجرایی، نظارتی و اصحاب رسانه برگزار می‌شود. 
حسینی همچنین به دو برنامه ویژه که امسال برای نخستین‌بار اجرا خواهد شد، اشاره کرد و گفت: امسال جشنواره‌ای با عنوان فرهنگ و صنعت طراحی شده است تا روز ملی صنعت و معدن سال۱۴۰۴ را از سال‌های گذشته متمایز کند. هدف از این جشنواره، ایجاد پیوند مؤثر میان حوزه فرهنگ و هنر با صنعت کشور و ترویج فرهنگ صنعتی در میان اقشار مختلف جامعه است. 
وی تأکید کرد: باور داریم که توسعه صنعتی پایدار بدون ارتباط منسجم با فرهنگ و هنر ممکن نیست و هنر‌های تصویری می‌توانند نقش پررنگی در تحول فرهنگی ایفا کنند. 
حسینی در ادامه از دومین برنامه نوآورانه سال جاری خبر داد و گفت: در راستای ایفای نقش وزارت صمت در هدایت و حمایت از شرکت‌ها برای حرکت در مسیر توسعه پایدار، چارچوب راهبری پایدار و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها تدوین شده است. این سند با نگاه به نیاز‌های واقعی صنایع و تولیدی‌ها و با رویکردی مسئله‌محور، شرکت‌ها را برای ایفای مسئولیت نسبت به ذی‌نفعان‌شان توانمند خواهد ساخت. این ستاد با تمام توان در حال برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند برای برگزاری شایسته این روز ملی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار