جوان آنلاین: در شرایطی که رژیم صهیونیستی پس از ۱۹ ماه جنایت در غزه، هنوز به اهداف اعلامشدهخود از جمله نابودی کامل توان نظامی حماس و بازگرداندن تمامی اسرا دست نیافته است، در این میان، منابع امنیتی این رژیم فاش کردهاند که نتانیاهو قصد دارد جنگ را تا اکتبر ۲۰۲۵، یعنی دومین سالگرد جنگ به پایان برساند؛ ادعایی که هرچند با خوشخیالی تلآویو در این مدت کوتاه با دستاوردهای شگرفی همراه خواهد بود، اما رهبران اپوزیسیون معتقدند که این جنگ هیچ دستاوردی برای اسرائیل نداشته است و ادامه این وضعیت با وجود تلفات گسترده و کمبود نیروی نظامی موفقیتی کسب نخواهد کرد.
به رغم ادعاهای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر صهیونیستی که بارها گفته جنگ در غزه را تا هر زمان که بخواهد ادامه میدهد، به نظر میرسد با طولانی شدن این نبرد سخت که با تلفات سنگین برای اشغالگران همراه بود، نشانههای ضعف در تلآویو هویدا شده تا هرچه زودتر به این بحران خودساخته پایان دهند.
یک منبع امنیتی رژیم صهیونیستی مدعی شد که نتانیاهو در مذاکرات پشت درهای بسته گفته است میخواهد جنگ غزه را تا اکتبر آینده، دو سال پس از آغاز آن در اکتبر ۲۰۲۳ پایان دهد. «اسرائیلهیوم» دوشنبه شب به نقل از یک منبع ارشد امنیتی اسرائیلی که نامش فاش نشده، نوشت: «این حداکثر تاریخ هدف است و اگر شرایط مناسب باشد و اهداف جنگ محقق شود، جنگ قبل از آن پایان خواهد یافت. با این منطق جنگ بیش از دو سال طول نخواهد کشید.» مقامات رسمی رژیم صهیونیستی در مورد تاریخ ذکر شده توسط این منبع امنیتی اسرائیلی اظهارنظری نکردهاند.
همزمان، «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی نیز روز سهشنبه در سخنانی تازه، آینده جنگ و صلح در منطقه را به هم گره زد و مدعی شد که پیروزی نظامی میتواند طی یک سال زمینهساز پایان جنگ باشد. طبق گزارش خبرگزاری سما، درمر مدعی شد که پایان جنگ در غزه با امضای توافقنامههای عادیسازی روابط با اسرائیل همزمان خواهد شد. او در پاسخ به این سؤال که یک سال دیگر چه خواهد شد، تأکید کرد که دستیابی به توافقنامههای صلح نیازمند پیروزی در جنگ است. به ادعای درمر، «پیروزی در جنگ» است که کشورها را به سمت صلح با اسرائیل سوق خواهد داد و واقعیت خاورمیانه بر همین اصل استوار است.
اینکه مقامات تلآویو تصور میکنند در ماههای آینده دستاوردهای بزرگی را در غزه و منطقه به دست خواهند آورد، درحالی است که در ۱۹ ماه گذشته از جنگ غزه، اسرائیل با وجود تجهیزات نظامی پیشرفته و فناوریهای مدرن، در نابودی زیرساختهای حماس و حتی کشف مخفیگاه اسرای خود ناکام مانده است. نتانیاهو تأکید کرده که اسرائیل هیچ گزینهای جز ادامه جنگ ندارد و پایان درگیری را منوط به نابودی کامل حماس و آزادی اسرا دانسته است، با این حال تعیین ضربالاجل برای پایان جنگ، بیش از آنکه نشانهای از پیشرفت نظامی باشد، تلاشی برای فرار از زیر بار فشارهای داخلی و بینالمللی است، زیرا خلع سلاح حماس و کنار گذاشتن آن از اداره سیاسی غزه به عنوان هدف غایی اسرائیل، درحالی است که سرویسهای اطلاعاتی امریکا و مقامات صهیونیستی اعتراف میکنند که شکست کامل حماس امکانپذیر نیست و این جنبش نه تنها تضعیف نشده بلکه در ماههای اخیر توانسته هزاران نیروی جدید را به بدنه خود جذب کند که نشان میدهد برای مدت زمان طولانی میتواند در برابر دشمن اشغالگر ایستادگی کند.
تصمیم تلآویو برای پایان جنگ در اکتبر، در زمانی اتخاذ شده که مذاکرات آتشبس در قاهره، با میانجیگری مصر و قطر به مرحله حساسی رسیده و به گفته منابع امنیتی مصری، احتمال دستیابی به توافقی مهم وجود دارد. بنابراین، تلاش برای پایان جنگ در اکتبر، بیش از آنکه ناشی از نمایش قدرت برای رسیدن به اهداف اعلانی باشد، نشانه ضعف و ناتوانی رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف اعلانی خود است. نتانیاهو امیدوار است که با توافق با حماس و آزادی اسرای خود به افکارعمومی اسرائیل اینگونه القا کند که پس از دو سال، توانست اسرا را آزاد و تهدیدات امنیتی از سوی غزه را خنثی کند، اما واقعیت امر این است که ضربات مهلک گروههای مقاومت از غزه تا یمن، صهیونیستها را به توقف جنگ وادار کرده است.
اعتراف رهبران اپوزیسیون به شکست در برابر حماس
برخلاف خوشخیالی نتانیاهو که میتواند حماس را نابود کرده و برنامههای خود در غزه را تا اکتبر تکمیل کند، رهبران مخالف کابینه اسرائیل اعتراف میکنند که در غزه شکست خوردهاند. «یائیر لاپید» رئیس جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با حمله دوباره به کابینه نتانیاهو گفت: کابینهای که از یک سال و نیم پیش با حماس میجنگد نمیتواند پیروزی را محقق کند و من حامی بازگرداندن اسرا هستم. نتانیاهو نمیداند چگونه بر حماس پیروز شود. برای پیروزی بر حماس با توجه به کمبود نیرو باید همه را بسیج کرد. لاپید تأکید کرد: «نمیتوانیم در جنگی پیروز شویم که اهداف آن را مشخص نکردیم. اگر کابینه به سمت گسترش عملیات در نوار غزه پیش برود این امر بدین معناست که از مسئله اسرا کوتاه آمده است.»
مقامات صهیونیستی بارها اعتراف کردهاند که حماس یک جنبش نظامی نیست که آن را نابود کرد بلکه تفکری است که در بین فلسطینیان ریشه دوانده است و کنار زدن آن امکانپذیر نیست.
انتقاد رهبران اپوزیسیون اسرائیل از شکست کابینه نتانیاهو در غزه و اینکه ادامه این وضعیت دستاوردی نخواهد داشت، درحالی است که رسانههای عبری بارها گزارش دادهاند که ارتش اسرائیل به لحاظ تعداد نیرو در وضعیت اسفباری قرار دارد. دهها هزار نیروی ذخیره از رفتن به میدان جنگ تمرد کردهاند و افسران و خلبانان ارشد نیز خواستار توقف جنگ در غزه شدهاند و حاضر نیستند از دستورات نتانیاهو پیروی کنند. بنابراین، در این شرایط بیثباتی در ارتش بدون شک رسیدن به اهداف اعلانی نیز کاری بس دشوار است. با توجه به پیچیدگیهای سیاسی و نظامی موجود، تحقق اهداف اسرائیل تا اکتبر ۲۰۲۵ با تردیدهای جدی مواجه است و ادامه درگیریها میتواند به افزایش فشارهای بینالمللی و بحران انسانی در غزه منجر شود.