کد خبر: 1192924
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۰
آن‌ها مردم ایران را هم حامی اسرائیل می‌دانستند، چه آنکه همواره عادت دارند عقاید خود را با عنوان عقاید مردم ایران بیان کنند، با این حال گذر زمان نشان داد این رسانه‌های فارسی‌زبان نتوانستند همراهان چندانی برای خود در بین ایرانی‌ها بیابند

جوان آنلاین: از آغاز شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی و پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع فلسطین و اشغال قبله اول مسلمین از موضوعات اصلی ایران بوده و در دولت‌های مختلف هم خللی به این اصل مهم سیاست خارجی ایران وارد نشده است. در طول همه این دهه‌های گذشته، مردم، چهره‌های مشهور در حوزه‌های مختلف و نیز رسانه‌های ایران در محکومیت اسرائیل همراه هم و متحد بوده‌اند.

دو هفته از عملیات «طوفان‌الاقصی» می‌گذرد که بهانه برای حمله چندباره رژیم‌صهیونیستی به باریکه غزه شد. با انجام عملیات طوفان‌الاقصی و بعد آغاز موشک‌باران غزه، رسانه‌های فارسی‌زبان غربی موج حمایتی خود از اسرائیل را آغاز کردند، طبیعی هم بود؛ چه آنکه اولاً آن‌ها نیرو‌های رژیم‌صهیونیستی در فضای رسانه‌ای فارسی‌زبان و مهره‌های این رژیم در مسیر سیاست‌های ضدایرانی اسرائیل هستند، ثانیاً موضوع فقط کارفرمابودن صهیونیست‌ها برای آنان نیست بلکه پیوند گفتمانی بین آن‌ها برقرار است و از قضا همین عقاید مشترک باعث شده است کنار هم قرار بگیرند. اما یکی از خطوطی که آنان دنبال کردند، القای خدشه بر باور «جنایتکار بودن اسرائیل» و وجود دودستگی در ایران برای محکومیت جنایات اسرائیل و حمایت از مظلومیت فلسطینی‌ها بود. آن‌ها مردم ایران را هم حامی اسرائیل می‌دانستند، چه آنکه همواره عادت دارند عقاید خود را با عنوان عقاید مردم ایران بیان کنند، با این حال گذر زمان نشان داد این رسانه‌های فارسی‌زبان نتوانستند همراهان چندانی برای خود در بین ایرانی‌ها بیابند. گرچه شناخت از مردم ایران هم همین را نشان می‌داد و چندان نیاز به گذر زمان نبود. ایرانی‌ها صرف‌نظر از آنکه در کدام گروه و دسته سیاسی مشغول فعالیت هستند یا حرف کدام جریان سیاسی را می‌پذیرند یا حتی در کجای جهان ساکنند، قریب به اتفاق موضعی حمایتی نسبت به مردم بی‌دفاع غزه و موضع محکومیت علیه جنایات اسرائیل دارند.
رسانه‌های فارسی‌زبان در آغاز انتشار خبر انجام عملیات طوفان‌الاقصی موضعی همدلانه، غمگین و همراه با نگرانی و دلشوره در مورد صهیونیست‌ها داشتند. آنان عملاً برای کشته و اسیرشدن صهیونیست‌ها سوگواری می‌کردند و به گونه‌ای عزادار و هیجان‌زده بودند که گویی به خانه آن‌ها حمله شده است! اما این سوگواری سیاسی برای تروریست‌های صهیونیست خریداری بین ایرانی‌ها پیدا نکرد، حتی کارشناس اینترنشنال مجبور شد غمگنانه به این موضوع اذعان کند که در خیابان‌های اروپا و امریکا هم تجمعاتی و تظاهراتی که وجود دارد، در حمایت از مردم فلسطین است و نه آنچنان که او توقع داشته، در حمایت از اسرائیل!
در داخل ایران یکدستی قابل تأملی برای محکومیت صهیونیسم وجود دارد. از فوتبالیست‌ها تا مقامات و چهره‌های خاص سیاسی جریان‌های مختلف تا هنرمندان و حتی افرادی از ضدانقلاب که نه تنها علقه‌ای به جمهوری اسلامی ندارند، بلکه در مسیر براندازی نظام هم قرار دارند، علیه جنایات اسرائیل موضع گرفته و آن را محکوم کرده‌اند.
اصلاح‌طلبان
محمد خاتمی به عنوان یکی از رؤسای جمهور اصلاح‌طلب در ایران چه در دوران مسئولیت دولتی خود و چه پس از آن همواره بر احقاق حق مردم فلسطین تأکید کرده است. او ۲۱ اسفند۹۵ در یک دیدار گفت: «اگر ما امروز از مردم مظلوم فلسطین حمایت می‌کنیم، که از خانه‌های‌شان رانده شده و در درون سرزمین خودشان به عنوان افراد درجه دوم و نه شهروند، مورد سرکوب و فشار هستند- در واقع از مظلوم حمایت می‌کنیم، اگرچه همواره گفته‌ایم این خود ملت فلسطین است که باید روی پای خودش بایستد و حق خودش را بگیرد.»
این موضع همیشگی خاتمی بوده و در آخرین مورد هم ۱۷مهر، به آغاز جنگ بین حماس و اسرائیل واکنش نشان داده و گفته است: «در طول تاریخ، بشر هزینه زیادی پرداخته است تا به این اصل مبارک برسد که تجاوز و اشغال منشأ مشروعیت نیست. سال‌هاست بسیاری این اصل را در مورد اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل نادیده می‌گیرند. بعضی از قدرت‌ها فلسطینی‌ها را تروریست می‌دانند، در حالی که حتی طبق نظر همین سازمان ملل، مقاومت در برابر تجاوز و ظلم تروریسم نیست. آنچه رخ داده است حاصل تحقیر، سرکوب و ظلم‌هایی است که اسرائیل در طول این مدت نسبت به مردم فلسطین انجام داده است.»
از علی‌اکبر محتشمی‌پور که دبیر کل جمعیت دفاع از مردم فلسطین بود تا احزاب مختلف این جریان (مجاهدین انقلاب اسلامی، اتحاد ملت و روحانیون مبارز) همواره بر مظلومیت مردم فلسطین و تروریست‌بودن اسرائیلی‌ها تأکید کرده‌اند، حتی فرد تندرویی مثل آذر منصوری هم در موضوع اخیر فلسطین نوشت: «خشونت علیه غیرنظامیان قطعاً محکوم است. اما اینکه طوری وانمود شود که این جنگ با ‎طوفان‌الاقصی شروع شده و اصل اشغالگری و فلسطینی‌هایی که طی این سال‌ها کشته شده‌اند، نادیده گرفته شود، تلاش برای عوض کردن جای ظالم و مظلوم و توجیه مکرر ظلم ظالم است.»
حتی نهضت آزادی نیز در محکومیت جنایات اسرائیل همراه دیگر جریانات سیاسی بوده و هرگونه موضع‌گیری را ابتدا با تأکید بر «حمایت از مطالبات برحق مردم فلسطین و محکوم دانستن دولت غاصب اسرائیل» آغاز می‌کند. چنانچه محمد توسلی، دبیر کل کنونی این نهضت در ماجرای اخیر چنین کرده است.
در میان اصولگرایان و احزاب مختلف این جناح سیاسی هم اتفاق نظر در این زمینه مشهود است و می‌توان گفت نیازی به بیان ندارد.
سلبریتی‌ها هم همراه آرمان فلسطین هستند
بازی فوتبال ایران و قطر یک نکته جالب توجه داشت و آن اینکه بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران با شالی بر گردن که منقش به طرح چفیه و پرچم فلسطین بود، وارد زمین شدند. یک دقیقه سکوت به احترام مردم فلسطین و محکومیت جنایات صهیونیست‌ها هم از اتفاقات دیگر این بازی بود.
هنرمندان و بازیگران هم با استوری در اینستاگرام یا زدن توئیت با فلسطینی‌ها همراهی کردند.
بیانیه تندرو‌ها در محکومیت اسرائیل
در روز‌های اخیر بیانیه‌ای با امضای برخی روشنفکران که بعضاً مشی اصلاح‌طلبانه دارند، منتشر شد که به‌رغم وجود برخی مواضع رادیکال، اما در هر حال بر محکومیت جنایات اسرائیل صحه می‌گذارد.
در این بیانیه که به امضای ۳۰۰ نفر از این فعالان از جمله هاشم آغاجری، صدیقه وسمقی، شهربانو امانی، حبیب‌الله پیمان، حمیدرضا جلایی‌پور، فاطمه راکعی، علیرضا علوی‌تبار و فخرالسادات محتشمی‌پور رسیده، آمده است: «استمرار ۷۵سال نسل‌کشی از سوی ارتش اشغالگر را که اکنون با محاصره کامل و بمباران مردم غزه و دیروز هم با قتل‌عام بیماران بستری در بیمارستان غزه ادامه یافته است، به شدت محکوم می‌کنیم. بدیهی است که نمی‌توان ستم دولتی و پاکسازی قومی دیرپای اشغالگران و واکنش‌های خشونت‌آمیز برخی از اشغال‌شدگان را یکسان تلقی کرد، هر چند که نقض قوانین بین‌المللی در جنگ نیز کمکی به پیشبرد آرمان فلسطین نمی‌کند. اکنون و در فاجعه انسانی و شرم‌آوری که در غزه ایجادشده، وزیر انرژی اسرائیل با افتخار اعلام می‌کند آب و برق غزه را قطع کرده است. نابودسازی دسته‌جمعی مردم غیرنظامی از طریق «محرومیت از دسترسی به غذا و دارو» بر اساس ماده ۷ اساسنامه دادگاه جنایی بین‌المللی، مصداق جنایت جنگی به شمار می‌رود.»
بنابراین می‌توان گفت در همراهی با صهیونیست‌ها و سوگواری برای آنان، رسانه‌های فارسی‌زبان غربی تنها مانده‌اند و جز اندکی سلطنت‌طلب و منافق و بهائی کسی با آنان همراه نشده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار