کد خبر: 1143597
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
واکنش سفیر امریکا به سخنان وزیر دارایی رژیم صهیونیستی
مایلم اسموتریچ احمق را از هواپیما به بیرون پرت کنم! در میان سیل واکنش‌های منفی به اظهارات نژادپرستانه و افراطی وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در حمایت از محو روستای حواره، امریکایی‌ها چنین رویکردی را مشمئز‌کننده دانستند. سفیر واشنگتن در سرزمین‌های اشغالی پا از این فراتر گذاشت و گفت که دوست دارد او را از هواپیما به بیرون پرتاب کند. 
 
کابینه‌ای که بنیامین نتانیاهو تشکیل داده، هر روز حواشی جدیدی ایجاد می‌کند. مدت زمان زیادی از مواضع ایتمار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی نگذشته که سخنان بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل موجی از واکنش‌های جهانی را به دنبال داشته است. اسموتریچ اخیراً گفته که روستای حواره باید از روی زمین محو شود. او معتقد است که دولت اسرائیل باید این کار را انجام دهد. اگرچه نتانیاهو درباره این اظهارات اظهارنظری نکرده، اما یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق و رئیس اپوزیسیون فعلی دولت اسرائیل در توئیتی اعلام کرد که درخواست وزیر دارایی «تحریک به جنایت جنگی» است. 
سخنان این وزیر صهیونیست حتی به مذاق امریکایی‌ها هم خوش نیامد. نه تنها ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، اظهارات اسموتریچ را ناشایست دانست که به حد تحریک به خشونت رسیده است، بلکه تام نیدس، سفیر امریکا در اسرائیل هم اسموتریچ را «احمق» توصیف کرد و افزود: «اسموتریچ سفری به واشنگتن دارد و اگر دست من بود از هواپیما پرتش می‌کردم.»‌یک مقام سیاسی برجسته اسرائیل عصر جمعه گفت، وزیر دارایی اسرائیل بعد از واکنش امریکا و جهان نسبت به اظهاراتش درباره محو روستای حواره در جنوب نابلس در حال حاضر عنصر نامطلوب است. وی اضافه کرد: «از زمان این اظهارات زنگ تلفن دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل قطع نشده است.»‌ریاض و ابوظبی هم از سخنان اسموتریچ استقبال نکردند. وزارت خارجه عربستان با محکومیت و نژادپرستانه خواندن این اظهارات، از جامعه بین‌المللی خواست به مسئولیت‌های خود برای مقابله با این اقدامات شنیع و توقف تنش عمل کند. بیانیه رسمی وزارت خارجه امارات هم حاکی از این است که امارات همه اقدامات خلاف ارزش‌ها و اصول اخلاقی و انسانی را غیرقابل قبول می‌داند. این بیانیه بر ضرورت برخورد با گفتمان نفرت‌پراکنی و اهمیت تقویت ارزش‌های تسامح و هم‌زیستی انسانی در چارچوب تلاش‌ها برای کاهش تنش در منطقه تأکید کرد. مصر نیز اظهارات تحریک‌کننده وزیر دارایی اسرائیل را به شدت محکوم کرد و آن را مغایر با تمام قوانین، آداب و رسوم و ارزش‌های اخلاقی دانست. در این بیانیه آمده است: «مصر توقف اقدامات تحریک آمیز علیه مردم فلسطین را خواستار است.» وزارت خارجه قطر هم بیانیه‌ای صادر کرد و سخنان اسموتریچ را محکوم و آن را تحریک خطرناکی به جنایت جنگی دانست و مقامات رژیم صهیونیستی را به تنهایی مسئول خشونت‌ها دانست. 
 تحریک شهرک‌نشینان به قتل و خشونت
پژواک سخنان اسموتریچ در سطح نهاد‌های منطقه‌ای محسوس بود. جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس این اظهارات را نژادپرستانه خواند و بر لزوم مقابله با انزجار و خشونت و اهمیت تقویت ارزش‌های همزیستی انسانی و مقابله با تنش و بی‌ثباتی تأکید کرد. وی بر مواضع ثابت کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس درباره مسئله فلسطین به عنوان مسئله نخست اعراب و مسلمانان و حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرز‌های ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تأکید کرد. سازمان همکاری اسلامی اظهارات اسموتریچ را نژادپرستانه خواند و اعلام کرد: «این اظهارات دعوت مستقیمی به ادامه خشونت و قتل توسط شهرک‌نشینان است.»‌این سازمان تصویب پیش‌نویس قانون اعدام اسرای فلسطینی را محکوم و اعلام کرد: «این قوانین نژادپرستانه و باطل نقض اصول و قوانین بین‌المللی انسانی و توافق ژنو است. ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم به مسئولیت‌های خود برای پایان دادن به نقض‌های اسرائیل و حمایت بین‌المللی از ملت فلسطین عمل کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار