کد خبر: 1128567
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۰
اوکراین به استمزاج  آتش‌بس روسیه «نه‌» گفت روسیه به طور یکجانبه در خط مقدم درگیری‌‌‌‌‌ها آتش‌بس اعلام کرد تا مسیحیان ارتدوکس بتوانند مراسم کریسمس را به جا آورند اما اوکراین با درخواست روس‌‌‌‌‌ها برای آتش‌بس دوجانبه مخالفت و این اقدام را ریاکاری توصیف کردند که برای جلوگیری از پیشروی نیروهای اوکراینی انجام شده است. غربی‌‌‌‌‌ها این اقدام را فریبی برای افکار عمومی عنوان کردند که دنبال پایان جنگ نیست.

روسیه به طور یکجانبه در خط مقدم درگیری‌‌‌‌‌ها آتش‌بس اعلام کرد تا مسیحیان ارتدوکس بتوانند مراسم کریسمس را به جا آورند اما اوکراین با درخواست روس‌‌‌‌‌ها برای آتش‌بس دوجانبه مخالفت و این اقدام را ریاکاری توصیف کردند که برای جلوگیری از پیشروی نیروهای اوکراینی انجام شده است. غربی‌‌‌‌‌ها این اقدام را فریبی برای افکار عمومی عنوان کردند که دنبال پایان جنگ نیست.
روسیه که پیش از این بار‌‌‌‌‌ها آمادگی خود را برای برقراری آتش‌بس و از سرگیری مذاکرات صلح با اوکراین اعلام کرده بود این بار یکجانبه برای 63 ساعت آتش‌بس اعلام کرد، اقدامی که به‌نظر می‌رسد برای سنجش تمایل طرف مقابل انجام شده است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور دستور داد به مدت 36 ساعت آتش‌بس در سراسر خطوط جنگ در اوکراین برقرار کند. این آتش‌بس از ظهر جمعه تا اواخر‌‌‌‌‌‌شنبه (امروز) ادامه خواهد داشت تا مسیحیان ارتدوکس بتوانند به مراسم دینی در کلیسا بپردازند. به گزارش اسپوتنیک‌، در فرمان پوتین آمده است:‌«با توجه به اینکه شمار زیادی از شهروندان پیرو مذهب ارتدوکس، در مناطق درگیری زندگی می‌کنند، از طرف اوکراینی می‌خواهیم که آتش‌بس اعلام کند و به آنها این فرصت را می‌دهیم که آداب و رسوم شب قبل از کریسمس و روز ولادت مسیح را به جای آورند.» بسیاری از مسیحیان ارتدوکس از جمله ارتدوکس‌های کلیساهای روسیه و اوکراین، مطابق با تقویم «ژولین» (تقویم رومی)، هفتم ژانویه کریسمس را جشن می‌گیرند. این تقویم با تقویم میلادی ۱۳ روز اختلاف دارد. روسیه سعی دارد با این اقدامات نشان دهد که برای برقراری آتش‌بس آماده است و آن طرفی که کارشکنی می‌کند، کی‌یف است. روسیه بار‌‌‌‌‌ها اعلام کرده که مسبب اصلی شروع‌ جنگ، ناتو بود که با نزدیک شدن به مرزهای روسیه، آتش جنگ را شعله‌ور کرد.
دست رد کی‌یف
پوتین در سخنان خود از دولت اوکراین خواست آتش‌بس مشابهی اعلام کند تا شمار بزرگی از پیروان آیین ارتدوکس که در ناحیه محل درگیری‌‌‌‌‌ها زندگی می‌کنند بتوانند شب و روز کریسمس را جشن بگیرند اما این درخواست از سوی کی‌یف رد شده است. به گزارش اسپوتنیک، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین پنج‌‌شنبه شب در نطق ویدئویی گفت که روسیه می‌خواهد از آتش‌بس به عنوان سرپوشی برای جلوگیری از پیشروی اوکراین در منطقه شرقی دونباس استفاده کند و نیرو و تجهیزات بیشتری وارد کند. دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین هم با اشاره به گلوله‌باران خرسون در روز ۲۴ دسامبر و حملات شب سال نو روسیه به اوکراین گفت همه اینها گواه بی‌اعتنایی روسیه به تعطیلات مذهبی است. میخائیل پودولیاک، مشاور ریاست جمهوری اوکراین نیز در این باره گفت:« تا زمانی که نیروهای روسیه از تمامی نواحی اشغالی خارج نشده‌اند از آتش‌بس موقت خبری نخواهد بود.» او هم این پیشنهاد را یک «ژست تبلیغاتی» و یک «حیله ابتدایی» توصیف کرد.
غربی‌‌‌‌‌ها از اقدام یکجانبه روسیه استقبال نکرده و آن را با هدف تطهیر خود و انداختن توپ در زمین اوکراین توصیف کردند. جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا گفت که پوتین دنبال فضایی برای تنفس است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم آن را ریاکارانه خواند و گفت که واشنگتن اعتماد چندانی به این پیشنهاد ندارد. ند پرایس ادعا کرد که پوتین به دنبال فریب جهان است و اعلام‌های قبلی روسیه برای آتش‌بس با حملات هوایی به ماریوپل همراه بود. همچنین، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز گفت:«تصمیم پوتین برای آتش‌بس در کریسمس نشان‌‌دهنده تمایل وی برای پایان دادن به جنگ نیست.»
مقامات اوکراینی در ماه‌های اخیر بار‌‌‌‌‌ها به پیشنهادات صلح از سوی میانجیگرهای بین‌المللی و حتی غربی‌‌‌‌‌ها نه گفته‌اند و تمایلی برای نشستن بر سر میز مذاکره با مسکو ندارند. زلنسکی پیشنهاداتی را برای توافق با روسیه اعلام کرده است که راه رسیدن به صلح را غیرممکن می‌کند. خروج روس‌‌‌‌‌ها از مناطق اشغالی و پرداخت غرامت از جمله این شروطی است که مسکو با آن مخالفت کرده و گفته که کی‌یف باید واقعیت‌های موجود سرزمینی را بپذیرد. اخیراً هم زلنسکی به واشنگتن سفر کرد که کاخ سفید با ارسال سامانه‌های موشکی پاتریوت به این کشور موافقت کرد. امریکا هم که پیش از این به کی‌یف فشار می‌آورد تا با مسکو صلح کند، در هفته‌های اخیر مواضع خود را تغییر داده و با دادن تسلیحات جدید و اختصاص 45 میلیارد دلار بودجه به این کشور سعی دارد آتش جنگ را در اوکراین داغ نگه دارد زیرا مقامات واشنگتن بر این باورند که روسیه توان لازم را برای ادامه جنگ ندارد، بسیاری از تسلیحات خود را از دست داده است و با فرسایشی شدن جنگ می‌توانند این رقیب سنتی را زمینگیر کنند.
کمک‌های تسلیحاتی جدید در راه کی‌یف
همزمان با آتش‌بس روسیه در اوکراین کشورهای غربی هم طبق روال گذشته کمک‌های بیشتری را به کی‌یف انجام می‌دهند. به گزارش خبرگزاری تاس، دولت آلمان روز پنج‌‌شنبه اعلام کرد که علاوه بر نفربرهای زرهی، یک سامانه دفاع ضد هوایی پاتریوت به اوکراین اهدا خواهد کرد. وزیر خارجه اوکراین گفت که آماده‌سازی برای انتقال سامانه پاتریوت امریکا به این کشور آغاز شده است. اکنون درحالی پنتاگون از آموزش بالقوه سامانه موشکی پاتریوت به نیروهای اوکراینی در داخل خاک خود خبر می‌دهد که آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در امریکا در واکنش به ارائه خودروهای زرهی برادلی از سوی امریکا به اوکراین، گفت: «این اقدام تأییدی است بر اینکه مقامات ایالات متحده نمی‌خواهند هشدارهای روسیه درباره پیامدهای خطرناک احتمالی چنین اقداماتی را در نظر بگیرند. » وی تصریح کرد:«دیگر کسی درباره مسئول طولانی شدن جنگ اوکراین، تردیدی ندارد. همه اقدامات دولت امریکا حاکی از فقدان اراده برای حل سیاسی بحران است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار