کد خبر: 1126070
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰

رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در واکنش به ناتوانی کشورش در دادن پاسخی مناسب به تجاوز پهپاد‌های کره‌شمالی به حریم هوایی این کشور، اعلام کرد که قصد ایجاد یک واحد نظامی تخصصی برای پهپاد‌ها را دارد و از آمادگی نظامی این کشور برای هرگونه سناریویی خبر داد.
درحالی که قدرت‌های فرامنطقه‌ای خواستار کاهش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره هستند، تحرکات نظامی کره‌شمالی و کره‌جنوبی این منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده است که هر آن می‌تواند جرقه جنگ را بزند. به گزارش خبرگزاری رویترز، در تازه‌ترین اقدام روز دو شنبه پنج پهپاد پیونگ‌یانگ وارد آسمان کره‌جنوبی شده و سئول را وادار کردند که جنگنده‌ها و هلیکوپتر‌های جنگی‌اش را برای سرنگون کردن آن‌ها به پرواز درآورد، اقدامی که از سال ۲۰۱۷ بی‌سابقه بود. این پهپاد‌ها حدود پنج ساعت بر فراز آسمان کره‌جنوبی پرواز کردند، اما جنگنده‌های سئول به‌رغم شلیک حدود ۱۰۰ تیر از هلیکوپتری مجهز به تیربار، نتوانستند هیچ یک از آن‌ها را ساقط کنند. ارتش کره‌جنوبی اعلام کرد که یکی از این پهپاد‌ها را وادار به ترک منطقه سئول کرده، اما به دلیل نگرانی از امنیت غیرنظامیان، آن را سرنگون نکرده است. به دنبال نفوذ این پهپاد‌های کره‌شمالی، اجرای حدود ۳۰ پرواز در کره‌جنوبی با تأخیر مواجه شده است. یک مقام نظامی کره گفت: «کره‌جنوبی جنگنده‌ها، هلیکوپتر‌های تهاجمی و سایر هواپیما‌های جنگی را جهت انهدام این پهپاد‌ها فرستاد، اما مشخص نیست که این پهپاد‌ها سلاحی با خود داشتند یا خیر.»
این واقعه بار دیگر پرسش‌هایی را درباره توان دفاع هوایی کره‌جنوبی مطرح کرد و این در حالی است که سئول تلاش می‌کند تهدید‌های موشکی و هسته‌ای همسایه شمالی خود را کنترل کند. یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در نشست کابینه دولت گفت: این رویداد عدم آمادگی نظامی و نبود آموزش ما در سال‌های اخیر را نشان داد و به وضوح ثابت کرد که به آمادگی و آموزش بیشتری نیاز داریم. او سیاست «خطرناک» سلف خود را مسئول این عدم آمادگی دانست، سیاستی که بر «حسن نیت» کره‌شمالی و توافقی بین دو کره در سال ۲۰۱۸ استوار است که فعالیت خصمانه در مناطق مرزی را ممنوع می‌کند. یون سوک یول گفت: ما از قبل به فکر تأسیس یگانی برای شناسایی و تحت نظر قرار دادن تأسیسات نظامی کره‌شمالی بوده‌ایم و حالا با این اتفاق این برنامه را هرچه سریع‌تر پیش خواهیم برد. رئیس‌جمهور کره تقویت نیرو‌های دفاع هوایی و مجهز شدن ارتش کشورش به پهپاد‌های بسیار پیشرفته پنهان از دید رادار را خواستار شد و متعهد شد که با استفاده از هلیکوپتر‌های رادارگریز، توانایی کشورش در جاسوسی و گشت‌زنی را افزایش دهد.
از سوی دیگر، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا هم روز دو شنبه با محکوم کردن این اقدام کره‌شمالی، بار دیگر بر تعهد واشنگتن به تقویت قدرت دفاعی سئول تأکید کرد. این مقام گفت: ما می‌دانیم که کره‌جنوبی باید از تمامیت ارضی خود محافظت کند. تعهد امریکا به تقویت توان دفاعی سئول خدشه‌ناپذیر است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار