کد خبر: 948079
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۹
به گفته فعالان بازار، تأخیر در برداشت نیشکر، کاهش تولید، هجوم صنایع برای خرید بیشتر و افزایش صادرات باعث نوسان قیمت شکر شده به طوری که در سه ماه گذشته قیمت آن ۷۰ درصد گران شده‌است. البته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی کمبود شکر در بازار را تکذیب می‌کنند و معتقدند که برخی کارخانجات از ترس گران شدن قیمت در ماه‌های آتی، تا خرداد سال ۹۸ شکر مورد نیاز واحد صنعتی‌شان را خریداری کردند.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: در روز‌های پایانی سال، دومینوی افزایش قیمت به شکر رسیده و بهای آن در سه ماه اخیر ۷۰ درصد افزایش یافته‌است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، این افزایش قیمت چند دلیل عمده دارد که از آن جمله می‌توان به کاهش ۱۲۰ درصدی تولید شکر در ۱۰ ماهه سال جاری در مقایسه با پایان سال گذشته اشاره کرد. همچنین دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی، انحصار در توزیع شکر را نیز عامل دیگری در افزایش قیمت شکر عنوان می‌کند. قاسمعلی حسنی اخیراً درباره افزایش قیمت شکر گفت: قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم شکر روی تریلی به ۵۶۰۰ تومان و در سطح عمده فروشی به ۶۰۰۰ تومان تا ۶۲۰۰ تومان رسیده، این در حالی است که در چند ماه گذشته، این محصول کمتر از ۳۰۰۰ تومان قیمت داشت.
گزارش‌های رسیده از بازار حاکی از آن است که قیمت هر کیلوگرم شکر در برخی مراکز خرده‌فروشی سطح شهر تهران به حدود ۸ هزار تا ۹ هزار تومان رسیده‌است. در حالی که به گفته مسئولان شکر نرخ مصوب دارد و این نرخ باید روی بسته‌بندی کالا درج شود، شکر‌هایی که در برخی مغازه‌های خرده‌فروشی عرضه می‌شود، فاقد قیمت درج شده روی بسته‌بندی کالا هستند.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی ضمن رد کمبود شکر در بازار می‌گویند که طی حدود یک ماه گذشته بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر تنظیم بازاری در بازار توزیع شده‌است. مهم‌ترین دلیل نوسانات قیمت شکر طی روز‌های اخیر، تأخیر چندماه در برداشت نیشکر عنوان می‌شود که به دلیل بارندگی در استان خوزستان این مشکل ایجاد شده‌است.
در همین زمینه یزدان سیف، مدیر عامل شرکت دولتی بازرگانی ایران و معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تأخیر در برداشت نیشکر در خوزستان به دلیل بارندگی‌های اخیر گفت: ما حدود ۵۵۰ هزارتن شکر در داخل زمین داریم، اما به دلیل بارندگی برداشت آن به تأخیر افتاد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از هفته گذشته در جنوب خوزستان با کاهش میزان بارندگی‌ها، برداشت به تدریج آغاز شده‌است، ادامه داد: سال گذشته همین موقع، شکر روی دست کارخانجات مانده و باعث چالش شده‌بود. اما امسال به دلیل اینکه برداشت نیشکر در زمان خود انجام نشده، شاهد کمبود عرضه هستیم با این حال دولت بیش از ۲۳۰ هزارتن شکر را به بازار عرضه کرده‌است تا کمبود جبران شود.

تأخیر ۳ ماهه در برداشت نیشکر
در همین راستا، محمود شمیلی، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان نیز اظهار داشت: بعد از تابستان خشک ۹۷، زمستان پر بارشی را در استان خوزستان شاهد بودیم، بروز یک فصل بسیار خشک و یک فصل پربارش در استان خوزستان اتفاق نادری است که اولی همزمان با رشد نیشکر و دومی مصادف با برداشت نیشکر به وقوع پیوستند.
شمیلی با بیان اینکه این بارندگی‌ها سبب تأخیر در برداشت نیشکر شده‌است، گفت: به دلیل بارندگی، برداشت نیشکر بیش از سه ماه به تأخیر افتاد.
همچنین برخی مسئولان از کاهش تولید نیشکر در سال‌جاری خبر می‌دهند و این مسئله را در نوسانات بازار شکر بی‌تأثیر نمی‌دانند. در همین زمینه شمیلی با بیان اینکه تابستان ۹۷ برای اغلب زراعت‌های تابستانه از جمله نیشکر بسیار سخت بود، اضافه کرد: تابستان امسال با خشکسالی مواجه بودیم که در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بود و از نظر شاخص‌های خشکسالی، شدت آن در استان خوزستان بالا بود و سبب کاهش تولید نیشکر در این استان شد. یک منبع آگاه نیز در این زمینه در گفت‌وگو با «مهر» با بیان اینکه تولید شکر در کشور با کاهش همراه بوده‌است، افزود: تولید نیشکر نیز در سال‌جاری به شدت کاهش یافته‌است؛ چراکه امسال کشاورزان خوزستانی برای تولید نیشکر حقابه خود را دریافت نکردند و همین یکی از دلایل کاهش تولید بوده‌است.

افزایش صادرات و قاچاق شکر
این منبع آگاه افزایش صادرات و قاچاق فرآورده‌های حاصل از شکر را از دیگر عوامل گرانی این کالا عنوان و اضافه کرد: به دلیل تفاوت نرخ ارز، صادرات شیرینی و شکلات در سال جاری افزایش چشمگیری داشته و، چون در صادرات رسمی، صادرکنندگان موظفند ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما برگردانند، قاچاق این محصولات نیز افزایش داشته‌است. وی با بیان اینکه برای تولید این محصولات آرد، شکر و روغن یارانه‌ای داده می‌شود و بعد آن‌ها را با نرخ ارز آزاد صادر می‌کنند، گفت: همین مسئله باعث افزایش قاچاق این کالا‌ها شده‌است.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی باید جلوی صادرات این محصولات گرفته شود یا اینکه مابه‌التفاوت اخذ شود؛ چراکه مقدار زیادی روغن، شکر و آرد با صادرات آن‌ها از کشور خارج می‌شود.
وی با اشاره به اینکه شکر بازار فصلی دارد و در برخی فصول مصرف آن به شدت افزایش می‌یابد، گفت: در حال حاضر با توجه به نزدیک‌شدن شب عید، مصرف این کالا افزایش یافته ضمن اینکه افزایش صادرات شیرینی و شکلات و قاچاق شکر نیز باعث بالا رفتن تقاضا برای این کالا در سال‌جاری شده‌است.

هجوم صنایع برای خرید شکر به دلیل ترس از گرانی!
این منبع آگاه گفت: ترس از گران‌شدن شکر در سال آینده، باعث شده برخی صنایع برای مصارف آینده نیز شکر مورد نیاز خود را خریداری و ذخیره کنند به عنوان مثال برخی کارخانجات، شکر مورد نیازشان تا خرداد ۹۸ را خریداری و ذخیره کرده‌اند. یکی از نکات مورد توجه در بازار شکر طی روز‌های اخیر این است که قیمت از روی بسته‌بندی‌ها حذف شده است؛ این در حالی است که به گفته مسئولان، چون شکر دارای نرخ مصوب است باید قیمت آن روی بسته‌بندی کالا درج شود. در همین راستا، یزدان سیف، معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: اگر بسته‌ای دارای قیمت نباشد یعنی قیمت روی آن پاک شده و این تخلف است. همچنین شمیلی با بیان اینکه شکری که در مراکز خرده‌فروشی عرضه می‌شود دارای نرخ مصوب است و این نرخ باید روی بسته کالا درج شود، گفت: اگر قیمت روی بسته‌بندی درج نشده‌باشد، تخلف است و این به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی است.

جای نگرانی وجود ندارد
به‌رغم همه این مسائل، مسئولان می‌گویند که جای نگرانی وجود ندارد. برداشت نیشکر در استان خوزستان آغاز شده و با عرضه شکر حاصل از این نیشکرها، قیمت به زودی در بازار افت می‌کند. حتی برخی از مسئولان اظهار نگرانی کرده‌اند با ورود این حجم شکر به بازار، قیمت به شدت افت کند. در این راستا شمیلی با اشاره به اینکه حدود سه هفته است برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شده‌است، افزود: برهمین اساس حدود دو هفته است که تولید و عرضه شکر حاصل از این نیشکر‌ها آغاز شده ضمن اینکه اگر برداشت به همین منوال پیش رود و مجدداً بارندگی باعث متوقف‌شدن آن نشود میزان تولیدی که پیش‌بینی‌شده محقق خواهد شد. این فعال بخش خصوصی میزان تولید پیش‌بینی‌شده را حدود ۶۰۰ هزارتن شکر حاصل از نیشکر عنوان و اضافه کرد: براساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده حدود ۶۰۰ هزارتن شکر از کل شرکت‌های نیشکری استان خوزستان تولید خواهد شد. شمیلی تصریح کرد: وقتی همه این شکر تولیدی وارد بازار شود، وضعیت بازار از حد اشباع نیز خواهد گذشت.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
رضا نظر ی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
0
1
همه چیز زیر سرخود دولت است ازجمله گرانی شکر
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
0
3
چرا مرتب از این گزارشها مینویسید مردم که میدانند علت این همه فساد :مدیران شکم سیر که در میان مردم نیستند و دستگاههای نظارتی و تعزیراتی ... است؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
0
0
ای باباااا
فرشید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۹
0
0
زنبور داران با قیمت شکر چه کنند قیمت شکر خیلی گران است دولت باید کاری کند
بهزاد توقیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۶
0
0
با سلام بنده دو ماه قبل تعداد 200عدد کندو خریدم ولی به علت گرانی شکر چیست که روزانه هم صد کیلو شکر مصرف می کنم در بازار آزاد قیمت 7500تومان هست راه چاره چیست زنبور که کتک حالیش نمی سه تو به زمان قسم به دل مردم الخصوص زنبورداران جوابیش رو لطفا بدین
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار