کد خبر: 1224473
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
نظر و گذری بر «محمدتقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی، به روایت اسناد»
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، همانگونه که از نام آن پیداست، استاد «محمدتقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی، به روایت اسناد» را مورد بازخوانی و بررسی قرار داده است.
 شاهد توحیدی
جوان آنلاین: اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، همانگونه که از نام آن پیداست، استاد «محمدتقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی، به روایت اسناد» را مورد بازخوانی و بررسی قرار داده است. بی‌تردید کارکرد و کارنامه این کانون دینی در فرآیند‌های بعدی تاریخ خراسان و ایران تأثیراتی آشکار بر جای نهاد که بررسی آن در زمره اولویت‌های نهاد‌های تاریخ‌پژوهی کشور قلمداد می‌شود. مجموعه مورد اشاره نیز در همین راستاست. این تحقیق از سوی پروین منصوری انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر در معرفی این کتاب، نکات پی آمده را مورد اشاره قرار داده است:
«کتاب محمدتقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی به روایت اسناد که توسط پروین منصوری تدوین شده، از سوی مؤسسه فرهنگی- هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی و با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۴۵ هزار تومان، به بازار کتاب عرضه شده است. در مقدمه کتاب آمده است: از جمله حرکت‌های مذهبی که از شهریور سال ۱۳۲۰ آغاز شد، تأسیس کانون نشر حقایق اسلامی در مشهد به سرپرستی مرحوم استاد محمدتقی شریعتی مزینانی بود. فعالیت‌های متنوع این کانون در خراسان، بخشی از تاریخ نیرو‌های مذهبی را تشکیل می‌دهد. نقش نیرو‌های مذهبی در ملی کردن صنعت نفت و پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع بررسی کتاب حاضر است که مرکز اسناد انقلاب اسلامی بنا بر رسالت خود، تدوین و انتشار آن را بر عهده گرفته است. همچنین در پیش‌گفتار کتاب آمده است: محمدتقی شریعتی در طرح حقایق اسلام نگرشی ارائه می‌داد که بعد‌ها به جریان روشنفکری دینی شهره شد. این اسناد از فعالیت‌های اجتماعی - سیاسی او در راستای باور‌های دینی‌اش که به نام حقایق اسلام از آن‌ها یاد می‌کرد، حکایت دارد. این کتاب با ارائه اسناد و مدارک لازم این امکان را فراهم می‌سازد تا محققان پژوهش‌های مستند و مستدلی را در زمینه‌های مختلف به کمک این اسناد به انجام رسانند. در این کتاب اسناد به سه گروه تقسیم می‌شوند، اول اسنادی که از اعتبار زیادی برخوردارند، این اسناد معمولاً گزارش‌های مستقیم مأموران از وقایع، بدون هیچ‌گونه توضیح و تفسیر و نیز نامه‌ها و دستورات اداری با مهر و امضای معتبر است. دوم اسنادی که از جزئیات یک واقعه روایت نمی‌کنند یا نامه‌ها یا دستوراتی با امضای نامشخص و مهر ناخوانا هستند. سوم اسنادی که از هیچ اعتباری برخوردار نیستند، مثل ذکر شایعات یا اعلامیه‌های جعلی. کتاب محمدتقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی به روایت اسناد، در دو بخش تهیه و تدوین شده که در بخش اول، گردآورنده به دوران تولد و کودکی تا دوران تحصیل و جوانی، تأسیس کانون نشر حقایق اسلامی، ورود استاد به عرصه سیاست، کودتای ۲۸ مرداد، بسته شدن کانون و ارتباط آن با حسینیه ارشاد می‌پردازد. بخش دوم نیز به ارائه اسناد و مدارک درباره تاریخ آن دوران و خود محمدتقی شریعتی می‌پردازد که با رعایت اصول سندنویسی بازنویسی شده، به طوری‌که تنها در مواردی که مطلب نوشته‌شده در اصل سند مفهوم نبوده یا غلط املایی داشته، با ذکر پاورقی و قراردادن هرگونه مطلب اضافه‌شده در قلاب، به مطلوب کردن متن و سند پرداخته است....»
برچسب ها: کتاب ، شریعتی ، اسلام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار