مدیر کشاورزی و شیلات سازمان منطقه آزاد قشم گفت: هم اکنون تولید ماهی خُشک در این جزیره با روش های سنتی انجام می گیرد که مشکلات بهداشتی و هدررفت زیاد دارد و از این رو با سیاست های اتخاذ شده، روش های صنعتی و بهداشتی جایگزین می شود.
حامد عبدالهی با اشاره به ظرفیت صید 60 هزار تُنی ماهی کوچک سطح زی در
جزیره قشم افزود: در حال حاضرحدود 42 هزار تُن ماهی صید می شود که 80 درصد از آن
جهت تولید پودر ماهی استفاده می شود.
عبدالهی بیان داشت: 20 درصد باقیمانده از
ماهیان صید شده نیز که به صورت غیربهد اشتی و روی زمین تولید می شود، با کمترین
ارزش افزوده برای خوراک آبزیان و کود گیاهی صرف می شود و این در حالی است که اگر
با روش صنعتی و بهداشتی تهیه شود، با توجه به میزان فسفر، پروتئین و کلسیم بالای
ماهیان سطح زی همچون ساردین و متو می توان برای تغذیه دانش آموزان استفاده کرد.
وی، رعایت نشدن بهداشت، مشکلات زیست محیطی
برای مردم جزیره وهمچنین کاهش شدید ارزش افزوده ماهی خشک تولیدی را از عیب های روش
تولیدماهی خشک به روش سنتی دانست و ادامه داد: این آبزیان مقوی دارای کیفیت غذایی
بسیار بالایی هستند که با رعایت اصول بهداشتی در زمینه خشک کردن ماهیان سطح زی می
توان از آن به عنوان جیره غذایی استفاده کرد.
وی تصریح کرد: جهت یکپارچه سازی تولید ماهی
خشک و بالا بردن ارزش افزوده آن، 2 سایت تولید ماهی خشک با روش صنعتی در حوالی شهر
سوزا به مساحت چهار هکتار و سه سایت بهداشتی در محدوده روستاهای هدف صید آبزیان
سطح زی شامل رمچاه، سوزا و مِسِن در قشم ایجاد می شود.