کد خبر: 614048
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۴
به بهانه پخش سريال پژمان با بازي پژمان جمشيدي
از امشب سريال تلويزيوني پژمان روي آنتن مي‌رود، سريالي كه فوتبالي‌ترين مجموعه تلويزيوني در سال‌هاي گذشته است و نقش اصلي آن را پژمان جمشيدي بازيكن سابق پرسپوليس بازي مي‌كند.
ماني سعيدي

از امشب سريال تلويزيوني پژمان روي آنتن مي‌رود، سريالي كه فوتبالي‌ترين مجموعه تلويزيوني در سال‌هاي گذشته است و نقش اصلي آن را پژمان جمشيدي بازيكن سابق پرسپوليس بازي مي‌كند. علاوه بر جمشيدي، فوتباليست‌هاي زياد ديگري هم جلوي دوربين سروش صحت رفته‌اند، البته جمشيدي اولين فوتباليستي نيست كه وارد دنياي بازيگري مي‌شود، پيش از او هم فوتباليست‌هايي بوده‌اند كه در قاب تلويزيون ظاهر شده‌ و نقش‌هايي هر چند كوتاه در سريال‌هاي تلويزيوني داشته‌اند. البته اين محدود به تلويزيون نبوده و بعضي بازيكنان فوتبال هم شانس‌شان را در سينما امتحان كرده و روي پرده سينماها رفته‌اند. به بهانه پخش سريال تلويزيوني پژمان، در گزارش زير نگاهي كرده‌ايم به فوتباليست‌هايي كه در سال‌هاي گذشته در سريال‌هاي تلويزيون ظاهر شده‌اند.

سريال «به سوي افتخار» اولين سريالي بود كه پس از انقلاب با موضوع فوتبال در اوايل دهه 70 از تلويزيون پخش شد. اين سريال ماجراي يك تيم محلي فوتبال بود و چند فوتباليست قديمي هم در آن به ايفاي نقش پرداختند. مرحوم مجيد سبزي و غلام فتح‌آبادي دو بازيكن سابق پرسپوليس بودند كه سال‌هاي ۷۴ و ۷۵ جلوي دوربين سيروس مقدم رفتند تا حضور فوتبالي‌ها در عرصه هنر پس از انقلاب دوباره به جريان بيفتد. غلام فتح‌آبادي بازيكن دهه 50 پرسپوليس درباره بازي در اين سريال گفته است: «قرار بود زندگينامه مرحوم پرويز دهداري باشد. وقتي به من پيشنهاد شد، به‌خاطر دهداري حاضر شدم بازي كنم. مجاني هم بازي كردم. آقاي داريوش ارجمند هم نقش دهداري را بازي مي‌كرد. براي خود من هم خوب بود كه بازي كردم چون من مربي تيم‌هاي پايه بودم و بعد از آن خيلي از بچه‌ها دوست داشتند زير نظر من كار كنند. خدابيامرز مجيد سبزي هم يكي از اركان اصلي سريال بود كه يادش گرامي باد.»

مجموعه طنز «زير آسمان شهر» يكي ديگر از سريال‌هايي است كه چند بازيكن فوتبال در آن حضور داشتند و در نقش‌هايي كوتاه جلوي دوربين رفتند، نقش‌هايي كه البته نقش خودشان بود. علي انصاريان، فرزاد مجيدي، عليرضا نيكبخت و محمد برزگر چهار بازيكني هستند كه در اوايل دهه 80 در اين مجموعه طنز به كارگرداني مهران غفوريان بازيگري را هم امتحان كردند. اين مجموعه طنز هر شب روي آنتن مي‌رفت و حضور اين سه بازيكن، اولين حضور فوتباليست‌ها در سريال‌هاي طنز بود. انصاريان درباره حضورش در دنياي بازيگري گفته است: « بازيگري يكي از علائق جدي من از دوران كودكي و نوجواني بود اما فوتبال اولويت جدي‌تري برايم داشت و همين شد كه جذب فوتبال شدم. با اين حال هميشه دنبال شرايطي بودم بازيگري را هم تجربه كنم و خوشحالم كه بالاخره اين كار را هم تجربه كردم.»

ماه رمضان 89 شبكه اول يك سريال فوتبالي را روي آنتن فرستاد، سريال «در مسير زاينده رود» كه حسن فتحي آن را كارگرداني كرد. با توجه به قصه اين سريال كه درباره يك بازيكن فوتبال بود، چند تن از بازيكنان فوتبال هم در اين سريال در نقش خودشان جلوي دوربين رفتند. كريم باقري و آرش برهاني، وحيد شمسايي، اسماعيل فرهادي، محمد صلصالي، فرشيد طالبي، احمد جمشيديان و مهدي جعفرپور، فوتباليست‌هايي بودند كه در اين سريال براي دقايقي بازي كردند، در اين بين نقش باقري و برهاني برجسته‌تر بود.

باقري درباره حضورش در اين سريال گفته بود: «بازيگري خيلي سخت‌تر است. البته واقعيت اين است كه هر كس براي كاري ساخته شده و مهم اين است كه دنبال كاري برود كه در آن استعداد دارد و بعد از يافتن استعدادش، پشتكار و صبوري از راه‌هاي رسيدن به هدف است. من هم اگر در دو سكانس از «در مسير زاينده رود» بازي كردم، واقعاً جسارت بوده است و اميدوارم بازيگران و مردم مرا ببخشند و موجب سوء‌تفاهمي نشده باشد. اين كار از من خواسته شد و من سعي كردم تا آنجا كه در توانم هست، انجام دهم و بيشتر از اين هم در زمينه بازيگري كاري از دستم برنمي‌آيد. سريال «پژمان» كه از امشب پخشش از شبكه سوم آغاز مي‌شود، يكي ديگر از سريال‌هاي تلويزيون است كه بازيكنان فوتبال حضور پررنگي در آن دارند و مي‌توان آن را مهم‌ترين سريال فوتبالي بعد از انقلاب دانست. نقش اول آن را پژمان جمشيدي بازيكن سابق پرسپوليس و تيم ملي بازي مي‌كند و قصه حول محور او نوشته شده است.

داستان حول محور زندگي او پس از پايان دوران فوتبال و شهرتش مي‌گذرد. او نمي‌تواند با اين واقعيت كه مثل گذشته مورد توجه مردم نيست، كنار بيايد و تلاش مي‌كند سطح كيفي زندگي‌اش را مانند زماني كه در اوج بود نگه دارد. در كنار پژمان جمشيدي چهره‌هايي مثل خسرو حيدري، حسين ماهيني، حميد درخشان، بهروز رهبري فرد، آرش برهاني و تعداد ديگري از فوتباليست‌ها در اين سريال جلوي دوربين سروش صحت قرار گرفته‌اند. جمشيدي در يادداشتي كه روز گذشته در اختيار ايسنا قرار داد، درباره حضورش در اين سريال نوشته است: «از همه بازيگراني كه اجازه دادند من در كنارشان باشم. ادعايي نيست كه كار من هم بازيگري نيست. من همان پژمان جمشيدي سابقم؛ عشق فوتبال با همان احساسات داغ قديمي. فوتبال همه زندگي من است شايد حتي چيزي بيش از زندگي. كاش «پژمان» كمي ما را ياد فوتباليست‌هاي به آخر خط رسيده بيندازد كه كمي بيشتر حواسمان به آنها باشد. اين همه چيزي است كه من و احتمالاً همه گروه، آن را مي‌خواهيم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار