کد خبر: 1363526
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۰
 عرضه گوشت قرمز در اردیبهشت افزایش یافت نبض بازار گوشت قرمز در دومین ماه سال با افزایش حجم عرضه در کشتارگاه‌های رسمی کشور همراه شد و ثبت تولید ۳۷ هزار و ۱۹۴ تن گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۵، از رشد ۱۰ درصدی نسبت به فروردین خبر می‌دهد
حسام کمالی

جوان آنلاین: نبض بازار گوشت قرمز در دومین ماه سال با افزایش حجم عرضه در کشتارگاه‌های رسمی کشور همراه شد و ثبت تولید ۳۷ هزار و ۱۹۴ تن گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۵، از رشد ۱۰ درصدی نسبت به فروردین خبر می‌دهد. مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نیز از ثبات نسبی تولید حکایت دارد. سهم غالب گوشت گاو و گوساله در سبد عرضه، بار دیگر جایگاه این بخش را در تأمین نیاز بازار داخلی تثبیت کرد. 
 
آمار‌های مربوط به کشتار دام در کشتارگاه‌های رسمی کشور از افزایش حجم عرضه گوشت قرمز در اردیبهشت امسال خبر می‌دهد، به طوری که مجموع گوشت استحصالی از دام‌های ذبح‌شده در این ماه به ۳۷ هزار و ۱۹۴ تن رسید که نسبت به فروردین‌ماه حدود ۱۰ درصد رشد داشته و از افزایش فعالیت در زنجیره تأمین گوشت قرمز کشور حکایت می‌کند. 
بررسی ترکیب تولید نیز نشان می‌دهد گوشت گاو و گوساله همچنان محور اصلی بازار گوشت قرمز کشور محسوب می‌شود. در اردیبهشت امسال، ۲۱ هزار و ۱۴۹ تن گوشت گاو و گوساله در کشتارگاه‌های رسمی عرضه شد که معادل ۵۶. ۹ درصد کل گوشت تولیدی این مراکز است. 
پس از گاو و گوساله، گوشت گوسفند و بره با ۱۲ هزار و ۷۰۲ تن در رتبه دوم قرار دارد. این میزان معادل ۳۴.۱ درصد از کل گوشت قرمز عرضه‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور را تشکیل می‌دهد. همچنین ۲ هزار و ۵۳۰ تن گوشت بز و بزغاله تولید شده که سهمی معادل ۶.۸ درصد را به خود اختصاص داده است. سایر انواع دام نیز با ۸۱۳ تن، حدود ۲.۲درصد از مجموع عرضه را در اختیار داشته‌اند. 
ترکیب تولید در این بخش نشان می‌دهد ساختار بازار گوشت قرمز همچنان بر پایه دو گروه اصلی گاو و گوسفند استوار است و بیش از ۹۰ درصد گوشت عرضه‌شده در کشتارگاه‌های رسمی از این دو بخش تأمین می‌شود. طبعاً این موضوع جایگاه دام سنگین و دام سبک را در چرخه تولید گوشت کشور به خوبی نمایان می‌کند. 
 ثبات تولید در مقایسه با سال گذشته 
مقایسه آمار اردیبهشت ۱۴۰۵ با مدت مشابه سال قبل از تغییر محدود در حجم تولید گوشت قرمز خبر می‌دهد و برخلاف نوسان‌هایی که در برخی زیربخش‌های دامداری مشاهده شده، مجموع عرضه گوشت قرمز در سطحی نزدیک به سال گذشته باقی مانده است. 
در بخش گوشت گاو و گوساله نیز تغییر محسوسی نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۴ ثبت نشده است. در مقابل، تولید گوشت گوسفند و بره یک درصد کاهش یافته است. کاهش تولید در بخش گاومیش و بچه‌گاومیش به ۱۱ درصد رسیده و گوشت شتر و بچه‌شتر نیز افت ۱۸ درصدی را تجربه کرده است. 
فقط بخشی که افزایش تولید را به ثبت رسانده، گوشت بز و بزغاله است. میزان عرضه این گروه نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد رشد کرده و بالاترین نرخ افزایش را میان گروه‌های مختلف دامی به خود اختصاص داده است. هرچند سهم این بخش در کل بازار محدود است، اما رشد آن از تحرک بیشتر تولید در این زیربخش حکایت دارد. 
بررسی این ارقام به ما می‌گوید تغییرات سالانه تولید بیشتر در سطح گروه‌های مختلف دامی رخ داده و مجموع بازار از ثبات نسبی برخوردار بوده است. به همین دلیل، روند تأمین گوشت قرمز در اردیبهشت امسال بدون تغییر عمده نسبت به سال گذشته ادامه یافته است. 
 بخشی از تولید در آمار رسمی ثبت نمی‌شود 
در کنار آمار کشتارگاه‌های رسمی، بخشی از گوشت مصرفی کشور از مسیر‌هایی خارج از این شبکه تأمین می‌شود. سهمی از کشتار دام، به‌ویژه در بخش دام سبک، خارج از کشتارگاه‌های رسمی انجام می‌شود و در آمار‌های این طرح محاسبه نشده است. این موضوع اهمیت ویژه‌ای در تحلیل بازار گوشت دارد، زیرا ارقام منتشرشده فقط بخشی از تولید واقعی را پوشش می‌دهد. به همین علت، میزان عرضه ثبت‌شده در کشتارگاه‌های رسمی را نمی‌توان معادل کل گوشت تولیدی کشور دانست. 
با این حال، داده‌های رسمی همچنان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی وضعیت تولید و عرضه گوشت قرمز به شمار می‌رود. رشد ۱۰ درصدی عرضه نسبت به فروردین، همراه با ثبات تولید در مقایسه سالانه، بیانگر آن است که بازار گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۵ با روندی باثبات و همراه با افزایش عرضه ماهانه فعالیت کرده است. استمرار این روند می‌تواند به حفظ تعادل در زنجیره تأمین و توزیع گوشت قرمز در ماه‌های پیش رو کمک کند.

برچسب ها: تورم ، معیشت ، گوشت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار