کد خبر: 1363357
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۰
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی:
گزینه‌های روی میز امریکا، کلیشه شده‌است دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی اقدام ایران در حمایت از لبنان و حمله به اراضی اشغالی را منطقی و براساس تعهدات دانست و گفت: جهان در حال تجربه یک نظم جدید است امریکایی‌ها باید بپذیرند که متناسب با واقعیت‌های این محیط جدید عمل کنند، حتی این محیط می‌تواند برای آنها منافعی نیز به همراه داشته باشد. 

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی اقدام ایران در حمایت از لبنان و حمله به اراضی اشغالی را منطقی و براساس تعهدات دانست و گفت: جهان در حال تجربه یک نظم جدید است امریکایی‌ها باید بپذیرند که متناسب با واقعیت‌های این محیط جدید عمل کنند، حتی این محیط می‌تواند برای آنها منافعی نیز به همراه داشته باشد. 
«داود عامری» در گفت‌و‌گو با ایرنا، درباره پاسخ نیرو‌های مسلح ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان و شکل‌گیری معادله جدید امنیتی در پی این اقدام گفت: به اعتقاد من، ایران براساس همان تعهدات و معادلات پیشین عمل کرده‌است. ما تعهدات دوجانبه‌ای را در قالب آتش‌بس پذیرفته بودیم که رژیم صهیونیستی عملاً آن را نقض کرد. این رژیم از همان روز نخست تلاش کرده تا آتش‌بس قوام نیابد و با برهم زدن محیط آن، مخل مذاکرات باشد؛ در واقع آنها همچنان بر مدار همیشگی خود، یعنی ایجاد آشوب، جنایت و جنگ حرکت می‌کنند. ایران نیز در مقابل، بر اساس معادلات خود و حمایت از مردم مسلمان منطقه عمل می‌کند. وی با اعتقاد به اینکه معادلات از آغاز «جنگ ۴۰ روزه» تغییر پیدا کرده‌است، افزود: با شروع این جنگ، درگیری‌ها ابعاد منطقه‌ای به خود گرفت و این فضای منطقه‌ای، بر دوران پساجنگ و روند مذاکرات نیز سایه افکنده است. عملاً نمی‌توان انتظار داشت که رژیم صهیونیستی در بخشی از صحنه (مانند جنوب لبنان) دست به جنایت بزند و امریکایی‌ها و جامعه جهانی توقع داشته باشند که سایر جبهه‌ها ساکت بمانند؛ به نظر می‌رسد این انتظار، نامعقول است. 
 قدرت بازدارندگی ایران در شرایط مطلوب
عامری در پاسخ به این پرسش که به رغم ادعای ترامپ، ایران پس از جنگ توانسته‌است به لحاظ قدرت آتش، خود را بازسازی کند، اظهار کرد: به نظر می‌رسد قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی امروز در سطح منطقه و جهان در شرایط مطلوبی قرار دارد. جنگ ۴۰ روزه ثابت کرد که برخلاف تصویرسازی‌های رژیم صهیونیستی، توانمندی جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف، کاملاً ملموس و برجسته است. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در طول این جنگ، نه تنها قدرت آتش و استمرار عملیاتی خود را به نمایش گذاشت، بلکه ظرفیت‌هایش به جای کاهش، با رشد نیز همراه بود، عنوان کرد: امروز شاهدیم که جمهوری اسلامی ایران به واسطه استحکام درونی، ظرفیت‌های نرم‌افزاری، الهام‌بخشی منطقه‌ای و جهانی و همچنین ارتقای جایگاه در عرصه رزم، در وضعیت به‌مراتب بهتری قرار گرفته است. 
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با اشاره به اینکه موقعیت ژئوپلیتیک و قدرت ایران اکنون به‌تدریج برای دشمنان و کشور‌های منطقه به خوبی آشکار شده‌است، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد امریکایی‌ها بیش از رژیم صهیونیستی به پذیرش این واقعیت نزدیک شده‌اند. با این حال، بدعهدی‌های معمول امریکایی‌ها و زیاده‌خواهی‌های آنان همواره مانعی بر سر راه رسیدن به یک توافق پایدار بوده‌است. عامری در ارزیابی از اینکه دشمن به بهانه آتش‌بس، ذره ذره خطوط قرمز اعلامی ایران را جابه‌جا می‌کند و اهداف خود را پیش می‌برد، عنوان کرد: این رویه‌ای است که متأسفانه رژیم صهیونیستی سال‌هاست در منطقه جاری ساخته‌است. امریکایی‌ها نیز یا از این اقدامات حمایت کرده‌اند یا پس از وقوع حوادث، با گرفتن ژستی صلح‌طلبانه، مدعی شده‌اند که خواستار توقف درگیری‌ها هستند. به نظر می‌رسد این روش، تعامل منطقی با جهان نیست. 


 «همه گزینه‌ها روی میز» عبارت کلیشه‌ای و قدیمی
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه استفاده امریکا از عبارت «همه گزینه‌ها روی میز» بعد از جنگ گفت: این یک عبارت کلیشه‌ای و قدیمی است. به هر حال، امریکا تاکنون به همه گزینه‌هایی که روی میز داشته، عمل کرده‌است. به نظر من، مهم‌ترین گزینه‌ای که امروز باید روی میز قرار بگیرد، صلح عادلانه و صلح مبتنی بر عدالت است. عامری یادآور شد: امروز امریکایی‌ها، کشور‌های منطقه و همه طرف‌ها باید بدانند که در یک محیط آشفته، همه آسیب می‌بینند و در مقابل، از یک محیط صلح‌آمیز و عادلانه، همه بهره‌مند خواهند شد. وی اظهار کرد: آنها باید متوجه شوند که جهان در حال تجربه یک نظم جدید است. منطقه نیز قاعدتاً باید به نظم جدید بیندیشد و آن را تجربه کند. به همین دلیل، به نظر می‌رسد امریکایی‌ها باید بپذیرند که در این محیط جدید، متناسب با واقعیت‌های آن عمل کنند. این محیط جدید حتی می‌تواند برای آنها منافعی نیز به همراه داشته باشد.

برچسب ها: امریکا ، ایران ، جنگ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار