کد خبر: 1362356
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۳۰
کلاف سردرگم انتخاب سومین نماینده آسیایی
مقصر اصلی کیست؟ هیچ کس تصورش را هم نمی‌کرد معرفی نماینده‌های ایران برای حضور در لیگ نخبگان و قهرمانان آسیا (سطح ۲) تا این اندازه داستان‌ساز شود. 
دنیا حیدری
جوان آنلاین: هیچ کس تصورش را هم نمی‌کرد معرفی نماینده‌های ایران برای حضور در لیگ نخبگان و قهرمانان آسیا (سطح ۲) تا این اندازه داستان‌ساز شود. 
بی‌تردید نمی‌توان نقش تجاوز امریکا و رژیم صهیونیستی را که باعث نیمه‌کاره ماندن مسابقات لیگ برتر شد نادیده گرفت، اما اوضاع می‌توانست متفاوت از آن چیزی باشد که امروز هست، صرفاً اگر فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ با درس گرفتن از اتفاقات رخ داده در کرونا، اقدام به وضع قوانین برای روز‌های بحرانی می‌کردند یا حداقل با دقت بیشتری مدارک بازیکنان را جهت صدور کارت بازی چک می‌کردند تا اوضاع امروز بیخ پیدا نکند. هرچند که با وجود مخالفت‌های بسیار، فدراسیون تصمیم گرفت نماینده‌های ایران در لیگ نخبگان و سطح ۲ قهرمانان آسیا را براساس جدول فریز شده انتخاب کند، اما عدم صدور مجوز حرفه‌ای سپاهان اوضاع را پیچیده‌تر کرد. 
قاعدتاً با کنار رفتن سپاهان باید گل‌گهر به عنوان تیم چهارم جایگزین می‌شد، اما یک بازی بیشتر کار دست این تیم داد و اعتراض چادرملو و پرسپولیس را به دنبال داشت. البته گل‌گهر تصور می‌کرد با شکایت از چادرملو به دلیل استفاده از بازیکن غیرمجاز می‌تواند این مشکل را حل و فصل کند، چراکه واریز سه امتیاز بازی با چادرملو به حساب نماینده سیرجانی لیگ می‌توانست مسئله یک بازی بیشتر داشتن نسبت به چادرملو و پرسپولیس را حل و فصل کند. شکایتی که اتفاقاً مورد قبول هم واقع شد تا جایگاه چادرملو در رده پنجم جدول به پرسپولیس پیشکش شود، اما چادرملو که رؤیای حضور در لیگ قهرمانان آسیا را در سر می‌پروراند قصد کوتاه آمدن ندارد و شکایتش را به استیناف برد تا انتخاب تیم سوم زمان‌بر شود. 
در همین راستا، هیئت رئیسه فدراسیون روز گذشته تشکیل جلسه داد و بنا بر گفته‌های حجت کریمی تصمیم بر این شده که اگر رأی پرونده شکایت باشگاه گل‌گهر از چادرملو در استیناف تا تاریخ ۳۱ خردادماه تأیید شود و سه امتیاز به سیرجانی‌ها برسد، این تیم به جای سپاهان راهی آسیا شود و اگر کمیته استیناف رأی صادره را رد کند، باید از بین تیم‌های گل‌گهر، چادرملو و پرسپولیس یک تیم انتخاب شود؛ به این صورت که ابتدا تیم‌های چادرملو و پرسپولیس به مصاف هم می‌روند و برنده این دو تیم با گل‌گهر مصاف خواهد داد تا تکلیف تیم سوم برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شود. در صورت رخ دادن چنین اتفاقی نخستین بازی پنجم تیرماه و دومین دیدار ۹ تیرماه برگزار می‌شود که هر دو بازی بدون تماشاگر خواهد بود و در خصوص محل آن نیز سازمان لیگ تصمیم‌گیری می‌کند. 
مسئله، اما امروز دو چیز است؛ نخست اینکه چرا آقایان از تجربیات گذشته درس نمی‌گیرند برای وضع قوانین جهت روز‌های بحرانی و دوم اینکه چرا باید غیرمجاز بودن بازیکن تیم‌های مختلف از چشم سازمان لیگ دور بماند؟
امسال مسابقات لیگ به دلیل حمله وحشیانه دشمن نیمه‌کاره ماند، اما در همین لیگ نیمه‌کاره، اشتباه در صدور کارت بازی برای دو بازیکن، ۹ امتیاز میان تیم‌ها جابه‌جا کرده و فوتبال ایران را به هم ریخته است. هرچند این روز‌ها نگاه‌ها صرفاً روی پرونده حقوقی شکایت گل‌گهر از چادرملو به دلیل استفاده از «مائورو آندرس کابایرو آگویلرا» است، اما مهاجم پاراگوئه‌ای چادرملو تنها بازیکن غیرمجاز این فصل نبوده و ملوان نیز به دلیل استفاده از سینا خادم‌پور به مشکل خورد تا سه امتیاز دیدار این تیم با استقلال و تراکتور به حساب آبی‌پوشان پایتخت و سرخپوشان تبریز واریز شود، آن هم صرفاً، چون سازمان لیگ هنگام چک کردن مدارک این بازیکن دقت لازم را نداشته است! اما برخلاف چادرملو و ملوان که به دلیل استفاده از بازیکن غیرمجاز محکوم شدند، هیچ حکمی برای نهاد غفلت‌کننده (سازمان لیگ) از سوی کمیته انضباطی بریده نشد تا درسی شود برای آینده! حال آنکه سازمان لیگ مطابق قوانین وظیفه دارد کارت بازی بازیکنان را پس از بررسی مدارک و احراز صلاحیت آنها صادر کند. 
سازمان لیگ در حالی برای خادم‌پور و کابایرو کارت بازی صادر کرد که هر دو غیرمجاز بودند. جالب اینکه حسن‌زاده، رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در توجیه اشتباه سازمان لیگ در صدور کارت بازی خادم‌پور گفته بود سازمان لیگ برای صدور کارت بازی او به دریافت «برگه آماده به خدمت مشمولان خدمت وظیفه عمومی» خادم‌پور کفایت کرده است، همین و بس. بی‌تردید با این نوع نگاه باید هم برای انتخاب نماینده‌های ایران در آسیا به چالش بخوریم.
برچسب ها: ایران ، لیگ ، نخبگان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار