کد خبر: 1359587
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۰:۰۰
تداوم جهاد ملت ایران از جنگ ۸ ساله تا دفاع ۴۰ روزه
پسرعمو‌هایی که یک مسیر را در دو جنگ طی کردند وقتی که جنگ تحمیلی هشت ساله ملت ایران با دشمن متجاوز بعثی به پایان رسید، رهبر شهید تعبیری داشتند به این مضمون که اگر جنگ پایان یافت
علیرضا محمدی
جوان آنلاین: وقتی که جنگ تحمیلی هشت ساله ملت ایران با دشمن متجاوز بعثی به پایان رسید، رهبر شهید تعبیری داشتند به این مضمون که اگر جنگ پایان یافت، دفاع مقدس همچنان باقی است. سال‌ها بعد جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و ۴۰ روز در تداوم دفاع ملت ایران صورت گرفت و برهمین اساس دفاع مقدس دوم و سوم نام گرفتند. یکی از نکات ارزشمند در هر دو جنگ اخیر، تداوم راه شهدا توسط همرزمان شان بود. پس از آتش‌بس در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که با خانواده شهید «مهدی کمالی» مصاحبه کردیم، نمی‌دانستیم که چند ماه بعد پسرعموی این شهید «صیاد کمالی» نیز در جنگ رمضان به شهادت خواهد رسید و اتفاقاً خانواده شهید مهدی کمالی رابط ما با این خانواده خواهند شد. بسیاری از شهدای جنگ اخیر، از فعالان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بودند و شهادت شان در تداوم حضور جهادی شان رقم خورد. 
 
 ۲ پسرعمو، ۲ جنگ تحمیلی
شهید مهدی کمالی تازه‌دامادی بود که فقط ۳۴ روز پس از برگزاری مراسم ازدواجش در روز ۲۴ خردادماه و در تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان شهید شد. او تکاور پاسداری بود که به صورت داوطلبانه برای مقابله با دشمن صهیونیستی عازم عملیات شد و به بچه‌های پادگان امام علی (ع) خرم‌آباد کمک می‌کرد. پسرعمویش صیاد هم از پاسدار‌های هوافضای پادگان امام علی (ع) بود. این دو پسر عمو مدت کمی با هم همرزم می‌شوند و مهدی در دومین روز از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شهادت می‌رسد. شهادت او تأثیر زیادی روی صیاد می‌گذارد، خصوصاً که مهدی به تازگی داماد شده بود. 
خواهر شهید صیاد کمالی می‌گوید: «برادرم خیلی برای شهادت مهدی حسرت می‌خورد. همچنین برای دوستانش که در پادگان امام علی (ع) شهید شده بودند. این دو پسرعمو تقریباً ۱۳ سال فاصله سنی داشتند، ولی نوع تفکر و روحیات‌شان شبیه هم بود. هر دو رزمنده و انقلابی و مذهبی بودند. برادرم آرزوی شهادت داشت.»
نهایتاً صیاد کمالی نیز روز ۲۶ اسفندماه در هجدهمین روز جنگ تحمیلی ۴۰ روزه به شهادت رسید و به پسرعمو و همرزمانش شهیدش پیوست. 
 
 ایستگاهی که بهشت را نشان می‌داد
شهید حسن مختاریانی از شهدای ایست و بازرسی خیابان خاوران تهران که روز ۱۹ اسفند با حمله پهپادی به همراه هفت بسیجی دیگر به شهادت رسید، از رزمندگان دوران دفاع مقدس بود. بازنشسته بانک بود و، چون سن و سالی از او گذشته بود، صرفاً زمانی به جمع بسیجی‌ها می‌رفت که شرایط خاصی در کشور حاکم شده بود. مثل دو جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و ۴۰ روزه که باعث شد این رزمنده پیشکسوت دوران دفاع مقدس، دوباره رخت رزم به تن کند و وارد میدان شود. 
شهید مختاریانی وقتی که متوجه می‌شود نیرو‌های پایگاه مسلم بن عقیل (ع) در جنوب شرق تهران قصد دارند برای تأمین امنیت، ایست و بازرسی دایر کنند، خودش را به آنها می‌رساند و به گفته بسیجی‌های این پایگاه، خیلی پیگیر بود که هیچ کمبودی در ایست و بازرسی‌ها وجود نداشته باشد. حاج‌حسن که خط شهادت را از جنگ تحمیلی هشت ساله دنبال کرده بود، نهایتاً روز ۱۹ اسفند‌ماه کنار بسیجی‌هایی به شهادت رسید که برخی از آنها به سن فرزندانش بودند. 
 
 جانباز جنگ ۱۲ روزه و شهید جنگ ۴۰ روزه
شهید احسان حسینی نیز از دیگر شهدای جنگ تحمیلی ۴۰ روزه است که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شدت مجروح شده بود. او پس از بهبود دوباره به محل خدمتش در سپاه برمی گردد و در جنگ تحمیلی رمضان نیز دوباره دچار موج گرفتگی می‌شود. شهید حسینی که حتی به نزدیکترین اعضای خانواده‌اش نیز از مجروحیت دوم خودش در جنگ رمضان خبر نداده بود، عاقبت در اثنای جنگ تحمیلی ۴۰ روزه (۱۹ اسفند و شب شهادت امام علی (ع) به آنچه استحقاقش را داشت رسید و به شهادت رسید. شهید حسینی از جمله شهدایی بود که خط جهاد را از سال‌ها قبل دنبال می‌کرد و سنگر به سنگر در دفاع از ایران اسلامی حضور یافته بود. او در مقاطعی به جبهه دفاع از حرم در سوریه اعزام شده و آنجا نیز جنگیده بود. تداوم راه جهاد نهایتاً احسان را هم آسمانی کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار