کد خبر: 1353991
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۷:۰۰
زاخارووا: روسیه امیدوار به توافق ایران و آمریکا است سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: مسکو امیدوار است که ایالات متحده و ایران بتوانند اختلافات موجود خود را حل کنند و به توافق نهایی دست یابند.

جوان آنلاین: این سخنان را ماریا زاخارووا امروز (جمعه) در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، مبنی بر اینکه رویارویی با ایران تمام نشده و تحولات جدید در این زمینه در هر لحظه امکان‌پذیر است، بیان کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به اظهارات نتانیاهو گفت: لفاظی‌های خصمانه به پیشرفت و حل و فصل تنش بی‌سابقه اطراف ایران که مسوولیت آن بر عهده ایالات متحده و اسرائیل است، کمکی نخواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: اسرائیل که منافع اصلی‌اش در حمله به ایران نهفته است، پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نادیده گرفته، اما سایرین را به نقض این پیمان متهم می‌کند.

زاخارووا با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت:‌ طرف روسی از آتش‌بس دو هفته‌ای بین ایالات متحده و ایران استقبال می‌کند.

این دیپلمات روس ادامه داد:‌ ما اظهارات جدید رئیس جمهور آمریکا در مورد احتمال تمدید آتش‌بس را مورد توجه قرار داده‌ایم؛ این وضعیت، فرصتی را برای ادامه گفت‌وگوی سازنده بین نمایندگان آمریکا و ایران فراهم می‌کند.

وی اظهار داشت: ما امیدواریم که ایران و آمریکا بتوانند اختلافات موجود را حل کرده و به توافق نهایی برسند؛ از این رو خواهان ادامه روندها در این راستا هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: ما در تماس با همه طرف‌های درگیر، خواستار خودداری از اقداماتی شده‌ایم که خطر اختلال در تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک، از سرگیری رویارویی مسلحانه را به همراه دارد و می‌تواند بار دیگر امنیت و ثبات کل منطقه خاورمیانه را تهدید کند.

تهدید اروپا به واکنش شدید در صورت تصویب بسته بیستم تحریم‌ها

این دیپلمات روس در پاسخ به پرسش دیگری نیز تأکید کرد:‌ روسیه در رابطه با تصویب بیستمین بسته تحریم‌های ضد روسی در اتحادیه اروپا، اقدامات تلافی‌جویانه سختی را اتخاذ خواهد کرد.

وی افزود: روسیه هرگونه اقدامات قهری یکجانبه غیرقانونی را به شدت محکوم می‌کند؛ ما نیز در قبال اقدام غیرقانونی اروپا، اقدامات تلافی‌جویانه انجام خواهیم داد. این اقدامات سخت خواهند بود و مطابق با منافع ما تدوین و اجرا خواهند شد.

اتحادیه اروپا به دنبال تبدیل ارمنستان به پایگاه مرزی خود است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت:‌ کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال تبدیل ارمنستان به پایگاه مرزی خود هستند، اما ایروان نباید انتظار کمک واقعی از اتحادیه اروپا داشته باشد.

وی افزود: ما می‌بینیم که چگونه اتحادیه اروپا، با شروع روند نظامی‌سازی برای مقابله با آنچه که بار دیگر یک تهدید ساختگی روسیه است، به دنبال تبدیل ارمنستان به پایگاه خود است و این در تضاد کامل با سیاست رسمی ایروان مبنی بر عدم استفاده از این کشور به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی در جهت منافع کشورهای ثالث است.

زاخارووا گفت: توافق ارمنستان برای میزبانی از آنچه اتحادیه اروپا یک مأموریت جدید در خاک خود می‌نامد، ظاهراً با این واقعیت مرتبط است که ایروان امیدوار است از این روند برای شتاب‌بخشی به پیشرفت خود در مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا استفاده کند.

وی تصریح کرد:‌ در صورتی که ایروان تمرکز خود را ازعضویت در اتحادیه اروپا به صرفاً اتحادیه اروپا و خواسته‌های آن تغییر دهد، بعید است مشاوران اروپایی بتوانند آسیب‌های وارده به اقتصاد ملی و رفاه مردم را کاهش دهند.

این دیپلمات روس گفت: اروپا هیچ کمک واقعی به ارمنستان نخواهد داشت، همانطور که هیچ کمک واقعی به کشورهای دیگر که به صورت مستمر به آنها وعده عضویت سریع می‌دهند، اما در واقع فقط منابع را تخلیه می‌کنند یا از این کشورها برای اهداف سیاسی خود سوءاستفاده می‌کنند، وجود ندارد.

وی افزود:‌ ما امیدواریم که متحدان و دوستان ارمنی ما اجازه ندهند که از این مأموریت جدید برای دخالت در امور داخلی آنها و سوق دادن ایروان به بازی‌های ژئوپلیتیکی غرب استفاده شود.

برچسب ها: زاخارووا ، روسیه ، مسکو
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار