محمدرضا قلندر شریف در مراسم افتتاح سه پروژه زیرساختی منطقه 12 که با حضور استاندار خراسان رضوی برگزارشداظهار کرد: محدوده تاریخی توس یکی از مهمترین و اصیلترین مناطق نهتنها استان خراسان رضوی بلکه کشور است که در دل خود آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی، این چهره ماندگار ادب و فرهنگ ایران و جهان را جای داده است؛ شخصیتی که متعلق به یک شهر یا استان نیست بلکه نماد هویت ملی و فرهنگی ایران در سطح جهانی است.
وی با یادآوری سفر مقام معظم رهبری به توس در سال ۱۳۷۵ گفت: رهبر معظم انقلاب در آن سفر با یادداشتی تاریخی، تأکید ویژهای بر جایگاه حکیم فردوسی داشتند و همه مدیران کشور را مکلف کردند که این منطقه را دریابند و برای عمران، آبادانی و شکوه آن تلاش کنند و جایگاه فردوسی را بیش از پیش به جهانیان معرفی کنند اما متأسفانه تا سالها پس از آن، اقدام مؤثر و درخور توجهی در این محدوده صورت نگرفت.
قلندر شریف ادامه داد: در آن سالها توس هنوز جزو محدوده شهری مشهد نبود، اما شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد در حد مقدورات آن زمان، اقدامات اولیهای را آغاز کردند تا اینکه در سال ۱۳۹۲ با تلاشهای فراوان و پیگیریهای مستمر، این منطقه بهعنوان «منطقه منفصل شهری» به مشهد الحاق شد؛ اقدامی که نقطه عطفی در مسیر توسعه توس بهشمار میآید.
وی با اشاره به روند توسعه این محدوده در سالهای اخیر تصریح کرد: طی ۱۲ سال گذشته، بهویژه در چهار تا پنج سال اخیر و در دوره ششم مدیریت شهری تحولات بسیار خوبی در توس رقم خورده است؛ بهگونهای که حجم خدمات و اقدامات عمرانی، فرهنگی و زیرساختی انجامشده در این محدوده حتی از بسیاری از مناطق حاشیهای مشهد نیز بیشتر بوده است. ما توس را حاشیه شهر نمیدانیم، بلکه آن را بخشی از بطن شهر مشهد و منطقهای مهم با هویت تاریخی ویژه تلقی میکنیم.