کد خبر: 1321657
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۷
قیمت‌های نجومی پرواز عتبات مهار شد پس از ثبت بلیت‌های یک‌طرفه ۲۰ میلیونی پرواز‌های عتبات، افزایش ظرفیت پرواز‌ها برای کاروان‌های رسمی با نرخ مصوب از هفته آینده، قیمت‌های نجومی این پرواز‌ها را شکست.

جوان آنلاین: در آستانه هفته پایانی مهر، تعداد کاروان‌های هوایی عتبات افزایش یافته و زائران می‌توانند از استان‌های بیشتری راهی نجف شوند. معاون عتبات سازمان حج و زیارت مرتضی آقایی به فارس می‌گوید که «قیمت پرواز‌های عتبات را کنترل کردیم.» پس از پایان اربعین، هزینه پرواز یک‌طرفه تهران ـ نجف تا ۲۰ میلیون تومان رسید و سفر یک‌هفته‌ای به عراق برای زائران حدود ۴۵ میلیون تومان تمام می‌شد. در آن زمان، پرواز‌ها برای کاروان‌های رسمی انجام نمی‌شد و تنها سفر‌های آزاد در جریان بود.

به گزارش فارس، از اواخر شهریور با اختصاص پرواز‌ها به کاروان‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت، قیمت رفت‌وبرگشت نجف برای کاروان‌ها ۱۵ میلیون تومان شد و اکنون متوسط قیمت بلیت در سایت‌ها به حدود ۱۳ میلیون تومان کاهش یافته که با هزینه سفر زمینی یک هفته‌ای کاروان رسمی تقریباً برابر است. سازمان حج اعلام کرد که پس از پرواز‌های تهران و مازندران، «از هفته آینده زائران کاروان‌ها از فرودگاه‌های یزد، رشت، کرمان، مشهد، تبریز و اصفهان نیز اعزام می‌شوند.»

در کنار کنترل قیمت بلیت پرواز، دولت نرخ ارز حمایتی سفر عتبات را ثابت نگه داشته و محاسبه هزینه‌ها همچنان با دلار مرکز مبادله (۷۰ هزار تومانی) انجام می‌شود.

کارشناس گردشگری حمید رضایی می‌گوید که «ارز کشور باید صرف دارو و کالا‌های اساسی شود، نه سفر. کسی که توان مالی زیارت دارد، می‌تواند با نرخ آزاد هم برود.» در مقابل، کارشناس حوزه زیارت رضا متوسلی می‌گوید که «زیارت تفریح لوکس نیست. ارز حمایتی به کاروان‌های رسمی تعلق می‌گیرد تا هزینه سفر پایین بماند. حذف این حمایت یعنی درِ زیارت را به روی قشر متوسط و کم‌درآمد ببندیم.»

کارشناسان می‌گویند که برای پایداری و عدالت در سفر، یارانه ارزی هدفمند و شفاف باشد، پرواز‌ها رقابتی و نظارت بر ایرلاین‌ها مستمر باشد تا هزینه سفر بدون فشار بر منابع ارزی کنترل شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار