کد خبر: 1311359
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
سرمایه‌گذاری ۳ میلیون دلاری معاونت علمی در حوزه کوانتوم دانشگاه‌ها معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از سرمایه‌گذاری ۳ میلیون دلاری در حوزه کوانتوم در دانشگاه‌های دارای ظرفیت از ابتدای امسال تاکنون و همچنین آغاز تدریس ۱۶ عنوان درسی کوانتوم در ۱۲ دانشگاه از مهرماه امسال خبر داد. 

جوان آنلاین: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از سرمایه‌گذاری ۳ میلیون دلاری در حوزه کوانتوم در دانشگاه‌های دارای ظرفیت از ابتدای امسال تاکنون و همچنین آغاز تدریس ۱۶ عنوان درسی کوانتوم در ۱۲ دانشگاه از مهرماه امسال خبر داد. 

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه طبق برنامه در انتهای برنامه هفتم توسعه، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان باید به ۳۰هزار مجموعه افزایش یابد، افزود: در واقع ایجاد دانش‌بنیان‌ها مهم است به عنوان مثال ما سال گذشته ۱۰هزار شرکت دانش‌بنیان داشتیم و یک‌هزار مورد نیز اضافه شده، اما امروز ۹هزار و ۷۰۰ دانش‌بنیان داریم، چراکه به ازای رویش، ریزش هم داشته‌ایم. 
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور اضافه کرد: یعنی اگر محصولی بوده‌است که پنج یا ۱۰ سال پیش دانش‌بنیان بوده، اما ارتقای کیفیت پیدا نکرده، باید این محصول از سبد خارج شود، چراکه ما باید به پویایی سیستم توجه کنیم. 
وی در ادامه گفت: اگر از من سؤال شود که چند شرکت دانش‌بنیان تا امروز وجود داشته است، باید بگویم ۱۴ هزار که ۴ هزار شرکت خدمات خود را ارائه کرده و تاریخ انقضا داشته‌اند و البته تمام شده و از این مسیر خارج شده‌اند. 
افشین افزود: اگر این سیاست را دنبال کنیم و بگوییم تا آخر برنامه هفتم ۳۰ هزار شرکت دانش‌بنیان ایجاد شده و تعدادی نیز از بین رفته‌اند، یعنی مجموع را در نظر گرفته‌ایم، اما ممکن است شرکت‌های فعال و زنده این حوزه پنج تا شش هزار شرکت دانش‌بنیان باشد و باید آمار تجمیعی لحاظ شود. 
وی اضافه کرد: این نکته بسیار مهم است، چراکه ما باید به اکوسیستم دانش‌بنیان بگوییم که اگر شما ایستادید و نوآوری جدیدی به محصول خود اضافه نکردید تا سه تا پنج سال از حمایت‌ها برخوردار می‌شوید، اما بعد از آن باید پیشرفت داشته‌باشید در غیر این صورت حتماً دچار ایستایی خواهیم شد، به طوری‌که ۳۰ یا ۷۰ هزار شرکت دانش‌بنیان خواهیم داشت که ممکن است قادر به معرفی توانمندی نیمی از آنها نباشیم. 
وی افزود: در واقع سیاست هوشمند همین است که ما به عنوان معاونت علمی که در حوزه علم و فناوری سیاستگذاری می‌کند، اگر این کار به شکل صحیح انجام نشود و هدف را کمی و راه‌اندازی دانش‌بنیان‌ها را باز کنیم، ظرف یک سال تعداد دانش‌بنیان‌ها را ۴۰برابر می‌کنیم، اما این خروجی نخواهد داشت، بنابراین علم و فناوری باید به شکل ریشه‌دار شود و رسوخ کند و هر روز فناوری‌های جدیدی در بخش‌های مختلف ایجاد شود. 
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین اتفاقات حوزه فناوری‌های نوظهور در کشور نیز تأکید کرد: به طور حتم یکی از نکات لازم در این حوزه‌ها این است که کشور خود باید در حوزه علوم و فناوری‌های نوظهور ضمن سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌ها، همچنین باید خریدار بوده و بازار ایجاد کند. 
افشین افزود: به عنوان مثال اگر در حال حاضر یک مجموعه دانش‌بنیان فعال در حوزه کوانتوم، یک حسگر کوانتومی تولید کند، کسی نیست که این فناوری را خریداری کند، چراکه هنوز بازار آن در کشور شکل نگرفته و این در حالی است که در دنیا خود دولت‌ها زیرساخت آزمایشگاهی را شکل می‌دهند و خود به عنوان خریدار محصول وارد عمل می‌شوند، محصولی که شاید اصلاً به درد آنها هم نخورد و آن محصول را هم کنار بگذارد، اما به طور حتم این بازارسازی، خود یک جریان ایجاد خواهد کرد. 
وی با یادآوری اینکه ۱۴۰۴ از سوی معاونت علمی به عنوان سال کوانتوم و هوش مصنوعی، نامگذاری شده است، افزود: از ابتدای سال، مراکز مهم کوانتوم را شناسایی کردیم و یک حمایت ویژه از زیرساخت کوانتوم داشته‌ایم، به طوری‌که ابتدای امسال حدود ۳ میلیون دلار در زیرساخت آزمایشگاهی کوانتوم در دانشگاه‌های مطرح و دارای پتانسیل لازم سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. 
افشین افزود: همچنین با حمایت معاونت علمی و توسط بنیاد علم ایران از آغاز مهرماه امسال، در ۱۶ عنوان درسی و در ۱۲ دانشگاه، مباحث کوانتوم تدریس خواهد شد، چراکه در این حوزه کمبود نیروی انساانی داریم و باید به دانشگاه‌ها اجازه تربیت نیرو بدهیم، چراکه نیروی انسانی توانمند می‌تواند علم و فناوری را شتاب‌دهی کند. 
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور همچنین با بیان اینکه با تمام مشکلات موجود تقریباً زیرساخت مناسب هوش مصنوعی در کشور راه‌اندازی شده‌است، تصریح کرد: تا شهریور ماه امسال این پروژه تکمیل و راه‌اندازی خواهد شد، ضمن اینکه سکوی هوش مصنوعی و دستیار هوشمند رئیس‌جمهور و وزیران، پیش از این راه‌اندازی شده و دانش‌بنیان‌های ۱۲ دانشگاه درگیر این کار هستند. 
افشین همچنین با بیان اینکه پروژه‌های مختلفی روی سکوی هوش مصنوعی نیز برای ۱۰ شرکت دانش‌بنیان تعریف شده‌است که بتوانند بازارگاه‌ها را ایجاد کنند، افزود: تصور می‌کنم تحول بزرگی در حوزه هوش مصنوعی اتفاق افتاده و نمونه‌های خوبی راه‌اندازی شده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار