کد خبر: 1313043
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰
نظر و گذری بر یک زندگینامه داستانی برای آیت‌الله‌العظمی سیدابوالقاسم خویی
اُنس با زیبایی‌های زندگی «آیت‌الله» اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود به بازگویی داستان حیات آیت‌الله‌العظمی سیدابوالقاسم خویی پرداخته است
سمانه صادقی

جوان آنلاین: اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود به بازگویی داستان حیات آیت‌الله‌العظمی سیدابوالقاسم خویی پرداخته است. این زندگینامه از سوی زهره نجف‌زاده تألیف شده و انتشارات «کتاب جمکران» آن را روانه بازار کتاب کرده است. تارنمای ناشر در بازنمایی محتوای کتاب «آیت‌الله» به نکات ذیل اشارت برده است: 
«زندگی علما مثل فیلم سینمایی‌های پر از فراز و نشیب نیست. هیچ سوپرمن بازی ندارد که یکهو آدم بپرد بالا. ولی مثل نشستن پای جوی زلال آب و گوش دادن به صدای گنجشک‌های شلوغ کار باغ گیلاس، پر از حس خوب است. کتاب آیت‌الله به قلم خانم زهره نجف‌زاده و به همت انتشارات کتاب جمکران، ترکیبی از این دو حال است. انگار که در باغ نشسته‌ایم و ماجرای جذابی را تماشا می‌کنیم که از زمان مشروطه شروع می‌شود و با کوچ خانواده سید ابوالقاسم به عراق، قصه برایمان کشش پیدا می‌کند. تازه سرمان گرم حوزه نجف و درس سید ابوالقاسم است که تبعید اساتید و دوران تاریک حکومت عراق آغاز می‌شود. هنوز ۲۰ سال تا روی کار آمدن صدام حسین مانده و زندگی سید ابوالقاسم قرار است در این سال‌ها برای ما روایت شود. کتاب از احوال سیاسی که فاصله می‌گیرد، صدای گنجشک‌های باغ توی گوشمان می‌پیچد و صفای زندگی یک آیت‌الله را حس می‌کنیم. آیت‌الله سیدابوالقاسم خویی در ۲۵ سالگی، اولین حکم اجتهادش را دریافت می‌کند و به زودی آوازه علم و نبوغش در حوزه می‌پیچد. کتاب آیت‌الله، نرم نرم ما را می‌برد به خانه این عالم وارسته و با خانم بزرگ و رسم‌های خوب زندگی‌شان آشنایمان می‌کند. رسم‌هایی مثل مراقبت از خادمانی که گاهی در خانه خدمت کرده‌اند و حالا پیر شده‌اند یا جایزه دادن به بچه‌هایی که در ماه مبارک قرآن حفظ کنند. این کتاب کم حجم، همنشین خوبی برای روز‌های بهار است. همنشینی که عطر طمأنینه و صفا دارد و توی کتابخانه‌هایمان به خوبی جا می‌گیرد. کتاب آیت‌الله در واقع کتاب زندگی است. کتابی که یکی دو روزه تمام می‌شود، اما مزه بی‌نظیرش تا مدت‌ها روی سلول‌های چشایی قلب و مغز ما می‌ماند....» 
خبرگزاری مهر نیز محتوای «آیت‌الله» را اینگونه بازنمایانده است: «این کتاب که مروری بر احوال و روزگار آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی است، زندگی این عالم بزرگ را از کودکی روایت می‌کند تا روز‌های در عراق زیستن و فصل اجتهاد و تربیت شاگرد در زندگی‌اش. شمار شاگردان آیت‌الله خویی به قدری زیاد بوده که حتی کتاب هم نمی‌تواند تخمین درستی از آنها داشته باشد، ولی آیت‌الله سیستانی و آیت‌الله سیدمحمد باقر صدر از برجسته‌ترین شاگردان این عالم وارسته و پرنبوغ هستند. زندگی علما مثل صندوقچه پر رمز و رازی است که کمتر کسی سراغش رفته و وقتی نویسنده‌ای دست روی آنها می‌گذارد، انگار که گنجینه‌ای قدیمی را از دل خاک بیرون می‌کشد و غبار تاریخ را از آن می‌گیرد تا مخاطبِ امروزی بار دیگر صفای زندگی این طیف و آن حال و هوای ساده و پرعطوفتی را که داشته‌اند، درک کند. حال و هوایی که می‌توان با آن همسفر شد و از ایران به عراق کوچید و به مدت ۲۰ سال، هر شنبه طوری پای درس آیت‌الله نائینی حاضر شد. آنقدر با آیت‌الله در این سفر پیوسته ماند تا کتاب برسد به فصل شاگردان و از رابطه عمیق آیت‌الله خویی و شاگردش آیت‌الله سیدمحمد باقر صدر پرده بردارد....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار