کد خبر: 1063948
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: چرخند حاره‌ای روز جمعه ۹ مهر مکران را در بر می‌گیرد و روز شنبه ۱۰ مهر دریای عمان، مکران و مناطق ساحلی و دور از ساحل سیستان و بلوچستان، را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: صادق ضیائیان اظهار داشت: صبح امروز هشتم مهر، سامانه کم فشار حاره‌ای در موقعیت ۶۹E و ۲۲N قرار دارد بنابراین پیش بینی می‌شود صبح جمعه ۹ مهر، در موقعیت ۶۶E و ۲۳N به چرخند حاره‌ای تبدیل شود و به سمت شمال غرب و آب‌های دریای عمان حرکت کند.

احتمال وقوع بارش‌های سهمگین در دریای عمان

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی یادآور شد: روز سه شنبه هفته جاری بابت وقوع این طوفان یا چرخنده حاره‌ای هشدار نارنجی صادر کردیم، اما امروز هشدار قرمز که بالاترین سطح هشدار است صادر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این چرخنده حاره‌ای دو مسیر خواهد داشت، اضافه کرد: این پدیده یا به سمت پاکستان انحراف پیدا می‌کند که بارش‌های خوبی را در آن مناطق و سراوان ایجاد خواهد کرد و یا اینکه مسیر خود را بر روی دریای عمان طی خواهد کرد و آن موقع بارش‌های سهمگینی در وسط دریای عمان خواهیم داشت.

‌ضیائیان گفت: در این راستا سرعت وزش باد به ۴۰ نات می‌رسد و موج‌های ۳ تا ۶ متری تشکیل خواهد شد و این برای فعالیت‌های دریانوردی بسیار خطرناک است.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی اضافه کرد: روز شنبه آینده این چرخند حاره‌ای هم مناطق ساحلی و هم فرا ساحلی دریای عمان را در بر خواهد گرفت.

وی ادامه داد: این چرخند یا توفان حاره‌ای روز جمعه مهر شروع می‌شود و تا روز یک‌شنبه ۱۱ مهر ادامه دارد.

ضیائیان افزود: به علت فعالیت این سامانه، وزش باد شدید بیش از ۴۰ نات، افزایش ارتفاع موج در مناطق دور از ساحل تا ۶ متر و در مناطق ساحلی بین ۲ تا ۳ متر، بارش شدید باران و رعد و برق به ویژه در مناطق دور از ساحل بیش از ۳۰۰ میلیمتر پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی اظهار کرد: این چرخند حاره‌ای روز جمعه ۹ مهر مکران را در بر می‌گیرد و روز شنبه ۱۰ مهر دریای عمان، مکران و مناطق ساحلی و دور از ساحل سیستان و بلوچستان، را در بر می‌گیرد.

وی افزود: روز یک‌شنبه ۱۱ مهر این سامانه دریای عمان و مناطق ساحلی و دور از ساحل سیستان و بلوچستان را دربر می‌گیرد.

ضیائیان تصریح کرد: بر اثر فعالیت این چرخند حاره‌ای، احتمال غرق شدن شناور‌های تجاری و صیادی، آسیب دیدن شناور‌های مستقر در بنادر صیادی و تاسیسات ساحلی و فراساحلی، از بین رفتن قفس‌های پرورش ماهی و تور‌های صیادی، وقوع سیلاب ساحلی و بالا آمدن سطح آب در مجاورت سواحل پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی تأکید کرد: توصیه می‌شود ممنوعیت فعالیت‌های دریایی، در دستور کار باشد و تمهیدات لازم توسط همه فعالان دریایی جهت پیشگیری از خسارت، اتخاذ شود.

وی از خطوط کشتیرانی که قصد تردد در مناطق مذکور را دارند خواست حتما اخبار هواشناسی را در این مدت پیگیری و به هشدار‌های رسمی صادر شده توسط سازمان هواشناسی کشور توجه کنند.

ضیائیان با بیان اینکه هرچند این سال یکبار کشور تحت تاثیر چنین توفان‌های حاره‌ای قرار می‌گیرد، تأکید کرد: این پدیده جوی مدام توسط سازمان هواشناسی رصد می‌شود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی مجددا تأکید کرد: سازمان‌های مرتبط با مسائل دریایی و صیادی و دریانوردان حتماً به این هشدار توجه کنند.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار