کد خبر: 765437
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸
شاخص كل بيش از 650 واحد رشد كرد
بورس تهران در معاملات آخرين روز هفته، بيشترين افزايش خود را در نيمه دوم سال تجربه كرد و با تشديد روند صعودي قيمت، تقاضا و همچنين رشد 675 واحدي شاخص كل، به استقبال هفته آينده رفت...
هادی غلامحسینی
بورس تهران در معاملات آخرين روز هفته، بيشترين افزايش خود را در نيمه دوم سال تجربه كرد و با تشديد روند صعودي قيمت، تقاضا و همچنين رشد 675 واحدي شاخص كل، به استقبال هفته آينده رفت، اين در حالي است كه خبر لغو تحريم‌هاي ناعادلانه غربي درروز جمعه و همچنين دستگيري و رهاسازي تفنگداران امريكايي توسط سپاه پاسداران در آب‌هاي خليج فارس از جمله مهم‌ترين اخبار روز گذشته در فضاي عمومي كشور و بازار بورس بود كه در بازار به طرز قابل ملاحظه‌اي هيجان مثبت ايجاد كرد.
به گزارش «جوان» بورس اوراق بهادار روز گذشته در اثر دو رخداد مهم، لغو تحريم‌ها و دستگيري و رهاسازي تفنگداران امريكايي توسط سپاه پاسداران در آب‌هاي خليج فارس با رشد بيش از 670 واحدي شاخص كل و رسيدن اين نماگر به محدود 63 هزار واحد رو‌به‌رو شد، در اين بين صنايعي كه بيش از ساير گروه‌ها از گشايش روابط بين‌المللي تأثير مثبت مي‌پذيرند همچون بانك، خودرو، حمل‌و‌نقل و پالايشي‌ها با افزايش تقاضا براي خريد سهام و رشد قيمتي سهام مواجه شدند.
به نظر مي‌رسد همزمان با نزديك شدن به روز لغو تحريم‌هاي بين‌المللي بر كشور و اجرايي شدن طرح برجام كه براساس آخرين اظهارات دولتمردان و سياستمداران 15 ژانويه سال 2016 ميلادي و به عبارتي 25 دي‌ماه جاري تعيين شده، بازار سرمايه به استقبال رخداد اين پديده مهم سياسي رفته است كه البته جو مثبت حاكم بر بازار سرمايه از هفته‌هاي گذشته شكل گرفته بود و اغلب صنايع همچون خودرو و تجهيزات با افزايش تقاضا براي خريد سهام مواجه شده بودند، اما طي معاملات روز سه‌شنبه دو گروه بانك و حمل‌و‌نقل نيز به جرگه گروه‌هاي مذكور پيوستند و روزگذشته شاهد حركت دسته جمعي گروه‌ها در مسير صعودي بوديم.
  
اقتدار ملي در آستانه لغو تحریم‌ها
روز گذشته شاهد يك رويداد مهم ديگر با عنوان دستگيري و رهاسازي تفنگداران امريكايي در خليج فارس توسط سپاه پاسداران بوديم كه اين خبر به خودي خود در آستانه لغو تحريم‌ها اقتدار و هوشياري كشور را به نمايش گذاشت. اين در حالي بود كه در فضاي عمومي تالار شيشه‌اي اين خبر در كنار خبر لغو تحريم‌ها جو مثبتي را ايجاد كرد.
بر اين اساس گروه بانك‌ها و مؤسسات اعتباري كه فعالان بازار سرمايه طي روزهاي گذشته چندان توجهي به روند قيمتي آنها نمي‌كردند، در معاملات چهارشنبه همزمان با نزديك شدن به رفع تحريم‌هاي سوئيفت بانكي و انتظار براي افزايش مراودات مالي در كانون توجه سهامداران و معامله گران قرار گرفتند و همپاي ساير صنايع روند قيمتي مثبت را سپري مي‌كنند، در اين بين بررسي معاملات سهام بانك‌ها به‌ويژه بانك‌هاي مطرح و پربيننده بورس حاكي از حضور سهامداران حقيقي در قامت خريدار و سهامداران حقوقي در نقش فروشنده است، به‌طوري‌كه در اغلب سهام گروه بانك شاهد عرضه سهام توسط سهامداران حقوقي و خريد سهام توسط حقيقي‌ها بوديم.
بر اين اساس در حالي تمامي شاخص‌ها و نماگرهاي بازار سرمايه با افزايش مواجه شده‌اند كه در اين بين هيچ نمادي تأثير منفي بر روند روز جاري شاخص كل بورس اعمال نكرده است.
در معاملات ديروز گروه‌هاي متأثر از لغو تحريم‌ها به خصوص شركت‌هاي خودرويي، بانكي و حمل‌و‌نقلي مورد توجه اهالي تالار شيشه‌اي قرار گرفتند و با افزايش تقاضا و رشد قيمت مواجه شدند كه اين اتفاق در نهايت منجر به ثبت ركوردشكني جديد شاخص بورس تهران در نيمه دوم امسال شد و اين متغير مهم با افزايش 675 واحدي در نيمه 63 هزار واحدي قرار گرفت و منجر به افزايش بازدهي مثبت بورس شد.
به اين ترتيب بورس تهران بعد از نزديك شدن به زمان اجراي برجام و لغو تحريم‌ها كه در روز 25 دي‌ماه(جمعه جاري) اعلام شده است، به استقبال روز موعود رفت و سعي كرد با خريد سهام شركت‌ها، اندكي از زيان‌ ماه‌هاي گذشته خود را جبران كند.
در بازار گروه‌هاي متأثر از لغو تحريم‌هاي بين‌المللي و سوئيفت به خصوص صنايع حمل‌و‌نقل، بانكي و خودرويي مورد توجه اهالي تالار شيشه‌اي قرار گرفتند و شركت‌هايي مانند هلدينگ خليج فارس، كشتيراني، بانك ملت، مخابرات، نفت و گاز پارسيان، بانك تجارت، پالايشگاه بندرعباس، تاپيكو، بانك پاسارگاد، پالايشگاه اصفهان، بانك صادرات و سايپا بيشترين تأثير را در رشد 600 واحدي شاخص بورس گذاشتند.
در اين ميان ملي مس به همراه شركت‌هاي پتروشيمي به خصوص پتروشيمي خارك، شيراز و پرديس روند منفي را دنبال كردند و مانع از رشد بيشتر شاخص شدند. در بازار آخرين روز معاملاتي هفته در كنار مشاركت حقيقي‌ها براي خريداري سهم، شركت‌هاي توسعه صنايع بهشهر، پالايشگاه اصفهان، كشتيراني و پالايشگاه بندرعباس از بيشترين تقاضاي خريد برخوردار شدند و شركت‌هاي تهران شيمي و سيمان اصفهان بيشترين تقاضاي فروش را به خود اختصاص دادند.
روند مثبت بورس تهران همچنين ارزش و حجم معاملات را به شدت افزايش داد و ركوردشكني جديدي را در اين حوزه بعد از مدت‌ها ثبت كرد، به طوري كه در مجموع بيش از 127 ميليون سهم به ارزش 316 ميليارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمايه نيز تا سطح 275 هزار ميليارد تومان رشد كرد.
روند صعودي بورس تهران در حالي آغاز شده است كه همچنان نگراني‌هايي در تالار شيشه‌اي حاكم بوده و اين نگراني‌ها مي‌توان رشد كوتاه‌مدت بورس را رقم بزند، اما با اتخاذ سياست‌هاي درست از سوي دولت اين رشد مي‌تواند به رشدي بلندمدت و پايدار تبديل شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار