کد خبر: 1370217
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۴
اردن شخصیت‌های سیاسی و ملی اردنی خواهان اخراج نیروهای خارجی و لغو توافق‌نامه نظامی با واشنگتن شدند.

جوان آنلاین: گروهی از شخصیت‌های ملی، سیاسی، فرهنگی، روشنفکران و عشایران اردن با صدور بیانیه‌ای، خواستار خروج نیروهای خارجی از خاک این کشور شدند. آن‌ها تأکید کردند حضور این نیروها، کشور را در معرض خطرات امنیتی، سیاسی و اقتصادی قرار می‌دهد و احتمال درگیر شدن در مناقشات منطقه‌ای را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش المیادین، امضاکنندگان این بیانیه از دولت اردن خواستند تا توافق‌نامه امنیتی و نظامی منعقدشده با آمریکا را لغو کرده و آن را به پارلمان ارائه دهد. هدف آن‌ها از این درخواست، احترام به حقوق مردم اردن، نهادهای قانون‌گذاری و سازمان‌های جامعه مدنی است تا بدین‌ وسیله امکان لغو یا محدودسازی توافق‌نامه فراهم شود و افکار عمومی اردن از تعهداتی که می‌تواند بر حاکمیت ملی و امنیت کشور تأثیر بگذارد، آگاه شوند.

در این بیانیه همچنین بر لزوم خودداری از به‌کارگیری تأسیسات راهبردی اردن به‌ویژه فرودگاه‌ها، بنادر، پایگاه‌های نظامی و تأسیسات حیاتی در هرگونه عملیات نظامی، امنیتی یا لجستیکی مرتبط با جنگ تجاوزکارانه‌ای تأکید شد که علیه ملت‌های منطقه در جریان است تا بدین ‌وسیله امنیت اردن حفظ شده و این کشور از پیامدهای هرگونه رویارویی در امان بماند.

امضاکنندگان با اشاره به اینکه اردن طرفی در این جنگ نیست و نباید متحمل پیامدهای آن شود، خاطرنشان کردند که تداوم تشدید تنش‌ها تأثیر منفی بر اقتصاد ملی، ثبات داخلی و روابط سیاسی با چندین کشور منطقه می‌گذارد.

امضاکنندگان این بیانیه ضمن ابراز افتخار نسبت به ارتش اردن، خواستار آن شدند که دکترین ملی ارتش همچنان بر دفاع از میهن و مقدسات آن در برابر دشمن صهیونیستی که با ویژگی‌هایی همچون نسل‌کشی، آواره‌سازی و توسعه‌طلبی شناخته می‌شود، متمرکز بماند.

در بیانیه مذکور همچنین نقش تاریخی ارتش اردن در نبردهایی نظیر الکرامه، باب‌الوادی، اللطرون و دفاع از دیوارهای قدس و دیگر نبردها در راستای دفاع از فلسطین و اردن یادآور شد.

امضاکنندگان از مقامات اردنی خواستند تا گام‌های فوری و عملی برای دور نگه داشتن اردن از جنگ، صیانت از حاکمیت، حفاظت از امنیت و ثبات و حفظ استقلال در تصمیم‌گیری ملی اتخاذ کنند. آنها همچنین خواستار در پیش گرفتن سیاست بی‌طرفی و پرهیز از هرگونه مشارکت نظامی یا لجستیکی شدند که به نفع هر یک از طرفین درگیر تمام شود.

امضاکنندگان از مقامات اردنی خواستند تا گام‌های فوری و عملی برای تضمین بی‌طرفی اردن در این درگیری بردارند و در عین حال از حاکمیت، امنیت، ثبات و تصمیم‌گیری مستقل خود محافظت کنند.

آنها همچنین بر لزوم اجتناب کشورشان از خطرات جانبداری تحت حمایت آمریکا و بر اهمیت اتخاذ سیاستی مبتنی بر خودداری از مشارکت در هرگونه اقدام نظامی یا لجستیکی که به نفع هر طرفی باشد تأکید کردند.

این بیانیه توسط ده‌ها شخصیت اردنی از جمله وزرا و نمایندگان سابق مجلس، دانشگاهیان، نویسندگان، وکلا، اعضای اتحادیه‌ها و چهره‌های سیاسی و فرهنگی در کنار تعداد زیادی از چهره‌های عمومی امضا شد.

این بیانیه درحالی صادر شده که آمریکا با بهره‌گیری از پایگاه‌های خود در منطقه از جمله پایگاه هوایی موفق السلطی موسوم به پایگاه هوایی الازرق در اردن تجاوزات خود علیه ایران را از سر گرفته است.

پیشتر یک منبع آگاه به خبرگزاری اسپوتنیک گفته بود: پایگاه موفق السلطی در جریان تجاوز اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی، به عنوان پایگاه عملیاتی خط مقدم در منطقه برای عملیات نظامی آمریکا علیه ایران عمل کرده است. بر این اساس، اقدام تهران در هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا در منطقه، پاسخی به تجاوزات ایالات متحده تلقی می‌شود؛ تجاوزاتی که از همان پایگاه‌ها آغاز شده و به ارتکاب جنایات در داخل ایران و شهادت و زخمی شدن شهروندان، از جمله زنان و کودکان منجر شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار