کد خبر: 1364215
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۰
حمید حسین‌زاده تهیه‌کننده و کارگردان: 
«روایت جنگ رمضان» از اول محرم روی آنتن شبکه تهران می‌رود  مجموعه مستند «روایت جنگ رمضان» به روایت زندگی ۲۱شهید از شهرستان‌های استان تهران با محوریت روایت‌های دست اول خانواده‌ها و همرزمان شهدا روی آنتن می‌رود
سیدمرتضی ذاکر 

جوان آنلاین: مجموعه مستند «روایت جنگ رمضان» به روایت زندگی ۲۱شهید از شهرستان‌های استان تهران با محوریت روایت‌های دست اول خانواده‌ها و همرزمان شهدا روی آنتن می‌رود. 
به گزارش «جوان»، مجموعه مستند «روایت جنگ رمضان» به روایت زندگی ۲۱ شهید از شهرستان‌های استان تهران با محوریت روایت‌های دست اول خانواده‌ها و همرزمان شهدا می‌پردازد. این مجموعه تلاش دارد ضمن معرفی قهرمانان کمتر شناخته شده، فرهنگ ایثار، وحدت ملی و مقاومت را برای نسل جوان بازخوانی کند. این مجموعه محصول گروه تلویزیونی شاهد در اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های تهران تولید شده است. گروه تلویزیونی شاهد که هم‌اکنون سریال موفق مادران را روی آنتن سیما دارد، از اول محرم هر روز ساعت ۱۸:۳۰ با این مجموعه مستند این بار از قاب شبکه ۵ (تهران) روی آنتن می‌رود. 
حمید حسین‌زاده، تهیه‌کننده و کارگردان مجموعه مستند «روایت جنگ رمضان»، درباره ایده شکل‌گیری این مجموعه اظهار کرد: تدوین و آماده‌سازی این اثر حدود دو هفته پیش از آغاز ماه محرم به پایان رسید و با توجه به فضای معنوی این ایام و همزمانی آن با ماه عزای سید و سالار شهیدان، تصمیم بر این شد که پخش مجموعه از ابتدای محرم آغاز شود. 
وی با اشاره به تمرکز این مستند بر شهدای استان تهران افزود: با توجه به اینکه استان تهران بیشترین تعداد شهدا را در میان استان‌های کشور داشته و بسیاری از شهدای شهرستان‌های این استان کمتر معرفی شده‌اند، ۲۱ سوژه از شش شهرستان شهرقدس، بهارستان، شهریار، ورامین، شهرری و پاکدشت انتخاب شدند. 
حسین‌زاده با بیان اینکه این مجموعه روایتگر زندگی اقشار مختلف جامعه است، گفت: از آوین امیرکاشانی هشت ساله گرفته تا دانش‌آموزان، دانشجویان، کارمندان، خانه‌داران و سالمندان در میان سوژه‌های این مجموعه حضور دارند. تلاش ما این بود که روایت‌های دست اول خانواده‌ها، دوستان، همرزمان و نزدیکان شهدا را در قالب مستند‌هایی با میانگین زمانی ۱۰ دقیقه در اختیار مخاطبان قرار دهیم. 
وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید این مجموعه را همزمانی تصویربرداری با شرایط جنگ و تازه بودن داغ خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: بسیاری از خانواده‌ها آسیب‌های روحی سنگینی را تجربه کرده بودند و برخی از شهدا تک‌فرزند خانواده بودند. همین مسئله، تولید اثر را با دشواری‌هایی همراه می‌کرد، اما در نهایت تلاش کردیم گوشه‌ای از مظلومیت مردم و جنایت دشمن را به تصویر بکشیم. 
کارگردان «روایت جنگ رمضان» با تأکید بر نقش این مجموعه در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جدید اظهار داشت: بسیاری از سوژه‌های ما متعلق به نسل نوجوان و جوان هستند و همین موضوع باعث می‌شود مخاطبان جوان ارتباط نزدیک‌تری با روایت‌ها برقرار کنند. این جنگ نشان داد که دشمن میان نظامی و غیرنظامی تفاوتی قائل نیست و مردم عادی نیز قربانی این جنایت‌ها شده‌اند. 
وی ادامه داد: زاویه اصلی روایت در این مجموعه، خانواده‌های شهدا و ایثارگران هستند و تلاش شده بدون نگاه شعاری و با تکیه بر روایت‌های واقعی، تجربه زیسته این خانواده‌ها به تصویر کشیده شود. 
حسین‌زاده درباره پرهیز از کلیشه در آثار حوزه ایثار و شهادت نیز گفت: مهم‌ترین مسئله، انتخاب افراد واقعی و شنیدن روایت‌های بی‌واسطه آنهاست. بسیاری از جوانانی که مقابل دوربین قرار گرفتند، بدون هیچ خط‌دهی، احساسات و برداشت‌های خود را از این حوادث بیان کردند و همین صداقت، اثر را برای مخاطب باورپذیرتر می‌کند. 
وی با بیان اینکه مهم‌ترین پیام این مجموعه، وحدت و انسجام ملی است، خاطرنشان کرد: آنچه در میان تمام شخصیت‌های این مستند مشترک بود، حس غرور ملی و همبستگی مردم ایران بود، موضوعی که به باور من در نسل جوان بیش از گذشته احیا شده است. 
این مستندساز در پایان یکی از خلأ‌های جدی حوزه فرهنگ ایثار و شهادت را ضعف در شناسایی و پژوهش درباره سوژه‌های ناب دانست و تصریح کرد: بسیاری از قهرمانان و شهدای ما هنوز ناشناخته مانده‌اند. هدف «روایت جنگ رمضان» تنها روایت ۲۱ شهید نبود، بلکه شناسایی سوژه‌هایی است که ظرفیت تبدیل شدن به آثار داستانی، سریال و فیلم‌های سینمایی را دارند.

برچسب ها: مستند ، روایت ، جنگ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار