نیروی دریایی چین دوشنبه اعلام کرد که نظامیان این کشور و آمریکا تبادلنظرهای «صریح و سازندهای» در مورد امنیت دریایی و هوایی داشتند. جوان آنلاین: به نقل از رویترز، نیروی دریایی چین در بیانیهای گفت که مقامهای نظامی دو کشور در چارچوب «توافقنامه نظامی مشورت دریایی» در روزهای ۲۸ و ۲۹ می (هفتم و هشتم خرداد) در هاوایی دیدار کردند.
به گزارش ایرنا، طرفین در این گفتوگوها درباره بهبود امنیت دریایی رایزنی و توافق کردند تا برای کاهش ارزیابیهای اشتباه، ارتباطات را افزایش داده و حرفهایگری نظامی را تقویت کنند.
در بیانیه نیروی دریایی ارتش چین آمده است: چین قاطعانه با هر اقدامی که حاکمیت و امنیت ما را به بهانه آزادی دریانوردی و پرواز بر فراز آسمانها تضعیف کند، مخالف است.
این بیانیه افزود: چین همچنین با هر گونه اقدام تحریکآمیز، عملیات شناسایی نزدیک و ارعاب علیه چین مخالف است.