کد خبر: 1296244
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس با ۲۷۲۰ عنوان کتاب به نمایشگاه کتاب آمد
نشر ستارگان درخشان از اصفهان کتاب شاخصی به نام «همسایه ماهی‌ها» دارد که آن را بهزاد دانشگر نوشته است. این کتاب از شدت محبوبیت در نمایشگاه کتاب سال گذشته نایاب شد
روزبه فکور

جوان آنلاین: سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب روز‌های خوب و پرشوری را پشت سر می‌گذارد. بخشی از مراجعه‌کنندگان به نمایشگاه کتاب علاقه‌مند به کتاب‌های حوزه دفاع مقدس هستند و ۲۳ ناشر بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، با جمع ۲ هزارو ۷۲۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب حضور دارند. 
حضور این ناشران بخش زیادی از دغدغه‌های فرهنگی کتاب‌دوستان را در زمینه دفاع مقدس برطرف می‌کند. بنیاد حفظ آثار به خاطر فعالیت خوبی که در جهت سرگذشت پژوهی و پیدا کردن سوژه‌دارد، آثار مهمی در زمینه تألیف کتاب انجام داده است. 
کتاب‌هایی که پس از نگارش و توزیع در بازار کتاب، قابلیت تبدیل‌شدن به فیلم و سریال و سایر آثار نمایشی را دارند. این کتاب‌ها که برخی از آنها در نمایشگاه کتاب امسال عرضه می‌شوند باید در اختیار هنرمندان قرار بگیرند تا آثار هنری از این کتاب‌ها اقتباس شود. 
از مجموع ۲ هزارو ۷۲۰ عنوان کتاب ۲۳ ناشر بنیاد حفظ آثار که در نمایشگاه کتاب امسال حضور دارند، ۲۹۲ عنوان کتاب برای یک سال اخیر است؛ یعنی این کتاب‌ها از نمایشگاه قبلی تا الان منتشر‌شده و بعضی عناوین دیگر در نمایشگاه امسال رونمایی خواهند شد. 
نکته بعدی در مورد ناشران بنیاد حفظ آثار و حضورشان در نمایشگاه کتاب به این برمی‌گردد که به جز انتشارات ۲۷ بعثت، بقیه انتشاراتی‌ها در تهران حضور ندارند. این ناشران با پرداختن به سوژه‌هایی که شاید برای عموم مردم خیلی آشنا نباشند، مردم تمام ایران را با این شخصیت‌ها آشنا می‌کنند. برای نمونه باید اشاره کرد انتشارات چشم و چراغ برای استان یزد، انتشارات ستارگان درخشان برای استان اصفهان، انتشارات شهید حاج قاسم سلیمانی برای استان کرمان و انتشارات قدس برای استان گیلان هستند. 


 فعالیت نشر ستاره‌ها
یکی از انتشارات فعال بنیاد حفظ آثار نشر ستاره‌ها مربوط به شهر مشهد است که با نزدیک به ۳۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب سی‌وششم حضور دارد. این انتشاراتی کتاب‌های مهم و خوبی در حوزه حرم مطهر رضوی، واقعه گوهرشاد، خاطرات مردم با حرم امام‌رضا (ع) و رمان‌هایی با سوژه‌های جوان‌پسند دارد. برخی از کتاب‌های این انتشارات تازه منتشر شده‌اند و فرصت خوبی را برای علاقه‌مندان جهت خرید و استقبال از کتاب‌ها به وجود می‌آورند. 
کتاب «الف طا» یکی دیگر از کتاب‌های خواندنی نشر ستاره‌ها است که خاطراتی مهیج یکی از نیرو‌های اطلاعات عملیات را روایت می‌کند. این کتاب روایتگر مجاهدت‌های سردار سرتیپ دوم پاسدار «مجید توکلی»، از مسئولان اطلاعات و عملیات لشکر ۵ نصر در دوران دفاع مقدس و زیست نیرو‌های این واحد نظامی است. 
دیگر کتاب خواندنی این انتشاراتی «بساز نفروش‌ها» به قلم محمد خسروی‌راد است. این کتاب به معرفی علی حمامی و روایت‌های خواندنی او از ساختِ پلاتینگ برد، کالیبرسنج، قایق‌های عساکره و جایروکوپتر در زمان دفاع مقدس می‌پردازد. 
این کتاب در نمایشگاه سال گذشته معرفی شد و در مدت زمان کوتاهی به یکی از کتاب‌های محبوب و پرفروش انتشاراتی تبدیل شد. زمان جنگ محدودیت‌های زیادی در کشور وجود داشت و رزمندگان و فرماندهان به تجهیزات مختلفی نیاز داشت که یا در کشور نبود یا اگر بود، تعدادش خیلی کم و محدود بود. 
کتاب «خاتون و قوماندان» نوشته مریم قربان‌زاده دیگر کتاب این انتشاراتی است که به زندگی‌ام‌البنین حسینی همسر شهید علیرضا توسلی معروف به (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون می‌پردازد. این کتاب هم در مدت زمان کوتاهی معروف شد و تقریظ مقام معظم رهبری را هم گرفت. 
نشر ۲۷ بعثت یکی از دیگر از انتشاراتی‌های خوب حفظ آثار است که در تهران فعالیت می‌کند. کتاب «آرمان عزیز؛ روایت‌هایی مستند از زندگی طلبه بسیجی شهید آرمان علی‌وردی» یکی از تازه‌های نشر ۲۷ بعثت است که بسیار مورد توجه قرار گرفته در مدت زمان کوتاهی به چاپ چهاردهم رسیده است. 
کتاب «ماه تمام» نوشته گلعلی بابایی با محوریت زندگی شهید همت، کتاب خواندنی دیگری است که در آن به ابعاد متفاوتی از زندگی شهید همت پرداخته شده است. گلعلی بابایی می‌گوید نوشتن این‌کتاب، ادای دینی به شهید همت به‌عنوان فرمانده‌لشکری بوده که خود بابایی به‌عنوان سرباز در آن حضور پیدا داشته است. نشر ۲۷ بعثت امسال در کنار کتاب بازی‌های فکری ویژه خردسالان و نوجوانان تولید کرده که نشان از تنوع و توجه این انتشاراتی به حوزه‌های دیگر دارد. 


 کتاب‌های درخشان نشر ستارگان
نشر ستارگان درخشان از اصفهان کتاب شاخصی به نام «همسایه ماهی‌ها» دارد که آن را بهزاد دانشگر نوشته است. این کتاب از شدت محبوبیت در نمایشگاه کتاب سال گذشته نایاب شد. «همسایه ماهی‌ها» خاطرات اکبر کاظمی رزمنده سال‌های دفاع مقدس از روز‌های پنهان شدن در کنار رودخانه با پا‌های مجروح در اثر رفتن روی مین است. او طی ۳۳۶ ساعت معادل ۱۲ روز بدون آب و غذا میان خاک دشمن با زندگی و اسارت و شهادت دست‌وپنجه نرم کرد. 
اکبر کاظمی، نیروی واحد تخریب لشکر ۸ نجف، با حضور در عملیات‌های شناسایی، راه را در صورت وجود مین برای نیرو‌های شناسایی هموار می‌کرد. این گروه طی یکی از این عملیات‌های شناسایی، به کمین عراقی‌ها برخورده و حین گریز، مجبور به ورود به میدان مین و مجروح می‌شوند. 
اکبر کاظمی در خاطراتش آورده که در آن شرایط سخت و بحرانی با یک گراز رفیق شده‌بود که این گراز می‌آمد و زخم‌هایش را لیس می‌زد. او تعریف می‌کند که یک‌بار دور گردن گراز دست انداخته تا اگر حیوان فرار کند کاظمی مجروح را تا یک جایی با خودش ببرد. 
مخاطبان کتاب گفته‌اند ماجرا‌های «همسایه ماهی‌ها» آنقدر جذاب و خواندنی بوده که در عرض یکی، دو شب آن را تمام کرده‌اند. تمام این اتفاقات مثل یک فیلم سینمایی می‌ماند و قابلیت اقتباس و پرداخت سینمایی دارد. کاظمی را تا پیش از انتشار کتاب خیلی‌ها نمی‌شناختند و حالا به واسطه انتشار کتاب، سرگذشت ایشان خوانندگان زیادی پیدا کرده است. 
انتشارات ستارگان درخشان علاوه بر کتاب‌هایش دو کتاب کمیک‌استریپ خیلی جذاب برای نوجوانان به نمایشگاه کتاب امسال آورده که تا الان با استقبال مخاطبان مواجه شده‌است. 
دیگر انتشاراتی‌های حفظ آثار مثل زنجان و گیلان و یزد هم کتاب‌های خوبی منتشر کرده‌اند که می‌تواند مورد رضایت مخاطبانشان قرار بگیرد. 
بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس به خاطر سوژه‌یابی‌های متعدد فرصت گرانبهایی جهت پرداختن به خاطرات رزمندگان و شهدا دارد. انتشاراتی‌های این بنیاد بخشی از این خاطرات و سرگذشت‌ها را با خودشان به نمایشگاه کتاب امسال آورده‌اند و این امیدواری وجود دارد تا در آینده آثار سینمایی و تلویزیونی مختلفی از این کتاب‌ها ساخته شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار