کد خبر: 1296239
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: سه پایگاه نظامی هند پنج‌شنبه شب با موشک و پهپاد مورد حمله قرار گرفت، حملاتی که تنش‌ها بین دهلی‌نو و پاکستان را به بالاترین سطح ۱۰ روز گذشته رسانده است. وزیر دفاع پاکستان حمله به پایگاه‌های هند را انکار کرده و گفته «ما حمله‌ای نمی‌کنیم که بعد آن را انکار کنیم» ولی هند اقدام به تبادل آتش در خط کنترل مرزی کرده که پنج غیرنظامی پاکستانی در آن کشته شده‌اند. 

پاکستان دیروز اعلام کرد که شش پهپاد دیگر هندی را سرنگون کرده و تبادل آتش با مرزبانان هندی در خط کنترل مرزی شدت گرفته است. رسانه‌های پاکستانی هم می‌گویند که پنج غیرنظامی این کشور در پی تیراندازی و حملات توپخانه‌ای نیرو‌های هندی کشته شدند. علاوه بر این، پدافند هوایی پاکستان شش پهپاد ساخت «اسرائیل» را که از هند به سمت مناطق مختلف آن کشور به پرواز درآمده بود، سرنگون کرد تا با آمار و ارقامی که پاکستانی‌ها ارائه کرده‌اند، تعداد پهپاد‌های ساقط شده هند به عدد ۳۵ برسد. جدید‌ترین کشمکش بین هند و پاکستان در اثر حمله تروریستی ۲۳ آوریل ۲۰۲۵ آغاز شد، زمانی که یک حمله تروریستی در دره بایساران جامو و کشمیر رخ داد که در اثر آن، ۲۵ گردشگر هندو، یک گردشگر مسیحی و یک مسلمان محلی به همراه بیش از ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند. گروه موسوم به جبهه مقاومت که یک گروه انشعابی مرتبط با لشکر طیبه است، در ابتدا مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، گروهی که دهلی‌نو، پاکستان را به حمایت از آن متهم کرده است ولی اسلام‌آباد هرگونه نقش داشتن در این حمله تروریستی را رد کرده است. هند دیپلمات‌های پاکستانی را اخراج، دیپلمات‌های خود را فراخواند، صدور ویز را به حالت تعلیق درآورد، مرز‌های خود را بست و از پیمان آبی بین دو طرف خارج شد، روندی که طی ۱۰ روز گذشته تنش‌ها را بین طرفین تشدید کرده است. در تازه‌ترین رویداد که تنش‌ها را بین دو طرف تشدید کرده، هندی‌ها اعلام کردند که پاکستان با استفاده از پهپاد و موشک به سه پایگاه نظامی این کشور حمله کرده است. شامگاه پنج‌شنبه، انفجار‌هایی در شهر جامو گزارش شد و این منطقه به‌طور کامل در خاموشی فرو رفت و ساعاتی بعد گزارش شد که به پایگاه‌های نظامی در جامو و اودامپور، در کشمیر تحت کنترل هند، و همچنین در پاتانکوت واقع در ایالت پنجاب هند حمله شده است، حمله‌ای که اسلام‌آباد آن را تأیید نکرده و هند نیز گفته که آن را دفع کرده است. هند پیش‌تر اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی پاکستان را هدف قرار داده و تلاش‌های اسلام‌آباد برای حمله به اهداف نظامی در خاک هند را «خنثی» کرده است. خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی این ادعا را رد کرد و گفت: «ما این حمله را انکار می‌کنیم، ما تاکنون هیچ اقدامی نکرده‌ایم. ما حمله نمی‌کنیم که بعد آن را انکار کنیم.» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز، با محکوم کردن اقدامات نظامی و دیپلماتیک هند، دهلی‌نو را به تجاوزگری یکجانبه، هدف قرار دادن غیرنظامیان و نقض آشکار معاهدات بین‌المللی متهم کرد. 
 ونس: به ما ربطی ندارد
با افزایش تنش‌ها بین طرفین، هند و پاکستان روز جمعه درگیر گسترده‌ترین درگیری نظامی خود در دهه‌های اخیر شدند و گزارش‌های گسترده‌ای از حملات در هر دو کشور بسیار فراتر از مرز مورد مناقشه کشمیر آنها وجود دارد. ارتش هند اعلام کرد که نیرو‌های مسلح پاکستان پنج‌شنبه شب و بامداد جمعه با استفاده از پهپاد و دیگر جنگ‌افزار‌های خود «حملات متعددی» را در سراسر مرز غربی هند انجام داده‌اند. به گفته مقامات دفاعی هند در درگیری‌های سنگین پنج‌شنبه شب و سحرگاه جمعه، ارتش پاکستان با «۳۰۰ تا ۴۰۰» پهپاد برای آزمایش سیستم دفاع هوایی هند، اقدام به نفوذ هوایی در ۳۶ مکان کرده است. ارتش هند گفته که حملات پهپادی به‌طور مؤثر دفع شدند و به نقض‌های آتش‌بس پاسخ شایسته‌ای داده شد و افزود که به تمامی «نقشه‌های شوم» با «قوه قهریه» پاسخ داده خواهد شد. وزیر دفاع پاکستان روز پنج‌شنبه هشدار داد که خطر بروز یک جنگ هسته‌ای میان دو کشور مسلح به سلاح اتمی، کاملاً واقعی و نزدیک است. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی «جیو نیوز»، گفت که پاکستان پیش از این نیز با چنین تهدید‌هایی روبه‌رو بوده و ممکن است منطقه بار دیگر در آستانه یک تقابل راهبردی قرار گیرد. تلاش‌ها برای تنش‌زدایی بین طرفین تشدید شده و تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجهه امریکا با اعلام اینکه واشینگتن با هند و پاکستان در تعامل است، گفت که پاکستان خواهان «تحقیقات مستقل» در مورد حمله به منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند در ۲۲آوریل است که هند، پاکستان را مسئول آن دانست. با این حال، «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهوری امریکا که اخیراً از هند دیدن کرده بود، ضمن اعلام بی‌طرفی، تأکید کرد که این جنگ دو قدرت اتمی منطقه به ایالات متحده ارتباطی ندارد.
 به گزارش رویترز، جی‌دی ونس گفت که هند و پاکستان باید تنش‌ها را کاهش دهند و افزود که امریکا قادر نیست بر دو همسایه آسیایی مجهز به بمب اتمی کنترلی داشته باشد و جنگ بین طرفین ربطی به ما (امریکا) ندارد. ونس افزود: آنچه قادریم انجام دهیم این است که دو طرف را اندکی به کاهش تنش‌ها ترغیب کنیم، در نتیجه ما مداخله‌ای در میانه این جنگ که اساساً ارتباطی به ما نداشته و امریکا هیچ توانایی در کنترل و مهار آن ندارد، نخواهیم کرد.

برچسب ها: آسیا ، اتمی ، هند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار