کد خبر: 940021
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۱
اتهاماتی که نامزد‌ها در ۹۶ به هم زدند ۱۰ برابر ۸۸ بود
برخی از ما توقع داشتند که در ماه‌های اول همه برنامه‌ها متأثر از حوادث این چند خیابان می‌شد، اما این مسئله بازی در زمین دشمن بود چراکه آن‌ها می‌خواستند به مردم القا کنند که اتفاقات غیرعادی است. وقتی مردم دائم از رادیو و تلویزیون درباره حوادث می‌شنیدند، این القا برای آن‌ها به وجود می‌آمد که کل کشور متأثر از این حوادث است. این حوادث فقط در چند خیابان مرکزی تهران انجام می‌گرفت و حتی شهر‌های دیگر در آرامش در حال گذراندن امورات خود بودند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: ضرغامی با رد آنکه مناظره‌های سال ۸۸ باعث به وجود آمدن اغتشاشات شد، فتنه ۸۸ را از قبل برنامه‌ریزی شده دانست و گفت: این مناظره‌ها در سال‌های ۹۲ و ۹۶ هم برگزار شد و بعد از این دو انتخابات شاهد چنین تجمعاتی نبودیم در حالی که اتهاماتی که در سال ۹۶ نامزد‌های انتخاباتی در هر برنامه چهار ساعته به هم زدند ۱۰ برابر آن چیزی بود که در سال ۸۸ در مناظره‌ها گفته شد.

عزت الله ضرغامی، رئیس اسبق صدا و سیما و عضو شورای عالی فضای مجازی کشور در گفت‌وگو با راه دانا در مورد ۹ دی گفت: انقلاب اول در ۲۲ بهمن ۵۷ رخ داد و بی‌شک بقیه انقلاب‌ها دستاورد انقلاب نخست هستند؛ انقلاب دوم همان تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان بود که به تعبیر امام خمینی انقلاب دوم عنوان شد، اما انقلاب سوم همین حضور با بصیرت مردم در ۹ دی ماه سال ۸۸ بود که افتخار من حضور در هر سه انقلاب است. روز ۹ دی نشان دهنده رابطه مردم با رهبر، انقلاب اسلامی، شهدا و... بود؛ مردم نشان دادند به رغم همه مشکلاتی که دارند از آرمان‌های انقلاب جدا نیستند و امروز هم همین است که مشکلات اگرچه زیاد است، اما مردم اجازه نمی‌دهند نظام و انقلاب توسط دشمنان مصادره شود.

کاری نبود که صدا و سیما می‌توانست انجام بدهد و انجام نداد

وی با بیان اینکه گاهی گذشته خودم را مرور می‌کنم و به عملکرد خودم فکر می‌کنم، تصریح کرد: این ادعا که صدا و سیما در برخی موارد نظیر فتنه ۸۸ کمتر به این موضوع پرداخته موضوع غلطی است، اگر الان هم بخواهم برای حوادث ۸۸ و در ادامه ۹ دی ماه تصمیم‌گیری کنم همان تصمیمات قبلی را اتخاذ خواهم کرد.
ضرغامی با اشاره به اینکه در طول هشت ماه با معترضان خیابانی مماشات زیادی صورت گرفت، تصریح کرد: در مورد حوادث ۸۸ و فتنه آن روز‌ها هرچقدر با خود فکر می‌کنم که به لحاظ کارشناسی و عملی چه کاری باید یا می‌توانستم انجام بدهم و انجام ندادم، هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ام.

برخی به خاطر پخش تصاویر هتک حرمت به عزاداری امام حسین (ع) گلایه کردند!

عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه همچنین گفت: عده‌ای گفتند این همه عزاداری شد چرا این تصاویر محدود را که مربوط به گوشه‌ای از این کشور بود منتشر کردید. این اعتراضات را قبول ندارم، این مسئله فقط هتک حرمت ۱۰۰ نفر در گوشه‌ای از کشور نبود بلکه این هتک حرمت‌ها عمق ناصواب بودن و انحراف گروهی را نشان می‌داد که حاضر بودند برای ایجاد تنش و برخورد با مردم به هر چیزی متوسل شوند. وی همچنین بیان داشت: معتقد هستم در این هشت ماه اقناع‌سازی و استدلال که در برخی از برنامه‌های گفت‌وگو محور و تصاویر پیگیری شد صورت گرفت که البته می‌توانست این برنامه‌ها بهتر و با کیفیت بیشتری باشد، سخنران و مهمانان می‌توانستند بهتر و مسلط‌تر حرف بزنند.

ضرغامی افزود: برخی از ما توقع داشتند که در ماه‌های اول همه برنامه‌ها متأثر از حوادث این چند خیابان می‌شد، اما این مسئله بازی در زمین دشمن بود چراکه آن‌ها می‌خواستند به مردم القا کنند که اتفاقات غیرعادی است.
وقتی مردم دائم از رادیو و تلویزیون درباره حوادث می‌شنیدند، این القا برای آن‌ها به وجود می‌آمد که کل کشور متأثر از این حوادث است. این حوادث فقط در چند خیابان مرکزی تهران انجام می‌گرفت و حتی شهر‌های دیگر در آرامش در حال گذراندن امورات خود بودند.

برنامه‌های عادی صداوسیما نشان می‌داد مملکت روال عادی خود را دارد

رئیس اسبق صدا و سیما به برخی از فعالیت‌های صدا و سیما در حوادث ۸۸ اشاره کرد و گفت: برخی از شبکه‌های مبتذل ماهواره‌ای عملاً علیه ایران کار می‌کردند، این شبکه‌ها عملاً اتاق جنگی برای ایجاد آشوب در کشور بودند؛ وقتی آن‌ها اعلام می‌کردند که جمعیت به میدان هفت تیر یا میدان ولیعصر بروند، برنامه صدا و سیما این بود که با حضور در این میادین از کاسبان و مردم عادی گزارش تهیه می‌کرد که این محدوده شرایط عادی داشته و تجمعی در آن صورت نگرفته یا در صورت تجمع مردم نارضایتی خود را نسبت به آن اعلام می‌کردند.
ضرغامی با بیان اینکه برنامه‌های عادی صدا و سیما در این ایام ادامه داشت، اظهار داشت: مخاطب به این نتیجه رسیده بود که این جریانات و اتفاقات وجود دارد، اما روند عادی برنامه‌های کشور در جریان است و حتی مخاطب خارج از کشور هم با رصد برنامه‌های صدا و سیما به این نتیجه می‌رسید که مملکت برای فتنه‌گری چند نفر در چهار خیابان تعطیل نشده است. برنامه‌های تلویزیون در جای خود مناسب بود و پرداختن بیش از حد به این برنامه‌ها برای مردم القای بحران می‌کرد.

ماجرای نامه ضرغامی به سازمان ملل

رئیس اسبق صدا‌و‌سیما همچنین گفت: تعدادی از مستند‌ها و سخنرانی‌های شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان را برای سازمان ملل ارسال کرده و در نامه‌ای توضیح دادم که بر اساس قوانین شبکه‌های تلویزیونی باید برنامه‌های آن‌ها عاری از خشونت باشد، اما چرا سازمان ملل در قبال آموزش ساخت کوکتل مولوتف از سوی این شبکه‌ها برای ایجاد درگیری خیابانی در ایران سکوت کرده است. برنامه‌های آموزشی برای حمله به زن و بچه مردم در این شبکه‌ها نمایش داده می‌شد.

ضرغامی با اشاره به فشار سازمان ملل برای تعطیلی یک برنامه صدا و سیمای ایران گفت: یک فیلم سینمایی علیه رژیم صهیونیستی در شبکه سحر پخش شده بود که سازمان ملل شبکه را قطع کرده و حتی هشدار داد اگر این برنامه را قطع نکنیم کل ترانسپورتر‌های ما را قطع می‌کنند.

نماز جمعه هاشمی دشمن را جری‌تر کرد

رئیس اسبق صدا و سیما همچنین بیان داشت: این صحبت‌ها که مناظره‌ها عامل اصلی اتفاقات سال ۸۸ باشد تقریباً به شوخی شباهت دارد؛ مرحوم هاشمی سه هفته بعد از مناظره‌های تلویزیونی در نماز جمعه هر آنچه می‌خواستند را بیان کردند، این خطبه معروف مرحوم هاشمی از صدا‌و‌سیما و رادیو هم چند بار پخش شد و اگر این صحبت‌ها می‌توانست آرامش به جامعه بدهد چرا این اتفاق نیفتاد. خطبه نماز جمعه هاشمی در حقیقت دشمن را برای دشمنی و پیگیری آشوب‌ها در خیابان‌های تهران جری‌تر کرد، از این جهت این قیاس نادرستی است که مناظره‌ها عامل اغتشاشات شده است.

اتهاماتی که نامزد‌ها در سال ۹۶ به هم زدند ۱۰ برابر مناظرات ۸۸ بود

ضرغامی در ادامه افزود: این مناظره‌ها در سال‌های ۹۲ و ۹۶ هم برگزار شد و بعد از این دو انتخابات شاهد چنین تجمعاتی نبودیم در حالی که اتهاماتی که در سال ۹۶ نامزد‌های انتخاباتی در هر برنامه چهار ساعته به هم زدند ۱۰ برابر آن چیزی بود که در سال ۸۸ در مناظره‌ها گفته شد.
عضو شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه فتنه ۸۸ یک طرح برنامه‌ریزی شده دشمن برای ایجاد آشوب بود، عنوان کرد: اسناد زیادی برای این موضوع وجود دارد که بدون تردید فتنه سال ۸۸ با برنامه و هماهنگی دشمن پیش می‌رفت و نمونه آن را در تعویق انجام برخی از سرویس‌ها در شبکه‌های اجتماعی مشاهده کردیم.

با دیدن تصاویر اهانت‌ها به دستگاه امام حسین (ع) اشک می‌ریختم

ضرغامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سخت‌ترین و خوش‌ترین تصویر از سال ۸۸ که در قاب صدا و سیما مشاهده کردید چه بود، گفت: سخت‌ترین تصویر‌هایی که از سال ۸۸ دیدم که گاهی حتی اشک من را جاری می‌کرد اهانت‌هایی بود که به دستگاه امام حسین (ع) شد و مردم از همه اقشار در جلوی دوربین اعلام می‌کردند که با امام حسین (ع) چه کار دارند، با دیدن این مصاحبه‌ها پا به پای این مردم گاهی اشک ریختم، البته اهانت‌های زیادی به امام هم شد؛ مساجد را آتش زدند و... که تصاویر ناراحت کننده‌ای بود.

رهبر انقلاب بار‌ها به این آقایان هشدار دادند که مرز خود را با این اتفاقات و اهانت‌ها مشخص کنند، اما این افراد اعلام برائت نکردند و حتی برعکس آن را اعلام کردند.
رئیس پیشین صدا و سیما ضمن اشاره به اینکه تصاویری که از اهانت‌ها منتشر شد با درد فراوان نمایش دادیم، یادآور شد: به تعبیر بسیاری این تصاویر قابل پخش نبود و اساساً نباید اهانت‌ها منتشر می‌شد، اما برای نمایش چهره حقیقی این افراد گاهی مجبور به این کار شدیم.

فکر نمی‌کردیم برای ۹ دی نیاز به تصویر هوایی باشد

عضو شورای عالی فضای مجازی با یادآوری خاطرات خوبی که از ۹ دی ثبت شده است، گفت: زیباترین تصویری که از آن ایام دیدم مربوط به همان تصاویر روز ۹ دی بود؛ در ابتدا اصلاً گمان نمی‌کردیم به حضور هلیکوپتر و تصویر هوایی نیاز باشد ولی با دیدن حرکت اولیه مردم هرچند دیر ولی تصاویر هوایی را هماهنگ کردیم.
وی افزود: جمعیت آنقدر زیاد بود که هلیکوپتر مسافت طولانی را طی کرد تا کل جمعیت را بتواند پوشش دهد و وقتی این نوحه معروف «ای اهل حرم میر و علمدار نیامد/ سقای حسین سید و سالار نیامد» در فضا پیچیده شد، هیجانی به من دست داد که از آن به بعد هرگاه این نوحه را می‌شنوم خاطره ۹ دی در ذهنم تداعی می‌شود.
رئیس پیشین صدا و سیمادر ادامه همچنین گفت: مراسم آنقدر خودجوش بود که جمعیت فقط حضور داشتند و نمی‌دانستند چه کار باید بکنند و حتی وقتی سخنران مراسم سخنرانی‌اش تمام شد و رفت، مردم تا ساعت‌ها حضور داشتند و دسته دسته میکروفن را گرفته و به نوحه‌سرایی می‌پرداختند و تا ساعت‌ها بعد از اتمام مراسم مردم در میدان انقلاب حضور داشتند و محیط را ترک نکردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار