باشگاه خبرنگاران: کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند مصرف
سوسیس و کالباس و به طو کلی غذاهای فرآوری شده برای سلامت بدن بسیار مضر
است و میتواند علاوه بر چاقی و ابتلای فرد به بیماری دیابت باعث افزایش
خطر ابتلا به سرطان روده به میزان ۲۰ درصد شود.
گفتنی است،
کارشناسان اعتقاد دارند سوسیس و کالباس و فرآوردههای گوشتی آماده حاوی
مقادیر بالایی از انواع مواد نگهدارنده و بویژه نیتراتها هستند که
میتواند باعث تشکیل سلولهای سرطانی در روده شود.
کارشناسان مضر
بودن مواد غذایی گوشتی فرآوری شده را به اندازه سیگار خطرناک میدانند و
هشدار میدهند که افراد از مصرف این مواد خودداری کنند.
علت تمایل
افراد به این خوراکیها طعم ادویه، نمک و چربی موجود در آن است، همچنین
خوراکهای پخته شده با سوسیس و کالباس سریع آماده میشود و این باعث میشود
افراد به آنها علاقهمند شوند.
یکی از زمانهایی که افراد
بیشترین میزان مصرف سوسیس و کالباس را دارند تعطیلات نوروز است، زیرا در
این ایام خانمهای خانهدار وقت کافی برای پخت غذا ندارند.
علاوه
بر سوسیس و کالباس سایر خوراکیهای گوشتی آماده که در آنها نمک به میزان
زیاد وجود دارد و یا دودی یا خشک شدهاند نیز برای سلامت بدن مضر هستند و
میتوانند باعث ابتلای افراد به انواع بیماریها شوند.
از جمله
سایر بیماریها که در اثر مصرف مواد غذایی فرآوری شده ایجاد میشود،
میتوان به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی - عروقی، بیماری انسدادی مزمن
ریوی، سرطان روده و معده اشاره کرد.
کارشناسان همچنین هشدار
میدهند که ماده شیمیایی نیتروسامین که در اثر پخته شدن گوشت در حرارت بالا
و یا گوشت کبابی و تنوری دراین ماده غذایی ایجاد میشود میتواند باعث
افزایش خطر ابتلا به سرطان روده در افراد شود.
وجود مواد غذایی
نگهدارنده در سوسیس و کالباس برای جلوگیری از فساد و رشد میکروب و
باکتریها است، اما این مواد باعث از بین رفتن باکتریهای مفید در روده و
بروز انواع بیماریها دربدن انسان میشود.
کارشناسان برای جلوگیری
از ابتلای افراد به بیماریهای مختلف توصیه میکنند افراد حتماٌ آب
آشامیدنی سالم مصرف کنند، سیگار استعمال نکنند و مواد غذایی شور و ترش مصرف
نکنند تا همیشه سلامت بمانند.