کد خبر: 803858
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
معاون بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي خراسان شمالي درگفتگو با "جوان"
استان خراسان شمالي از جمله مناطق مهم در عرصه كشاورزي به شمار مي رود. در چند سال اخير متخصصان سازمان جهاد كشاورزي آن موفق شدند با بكار گيري روش هاي جديد موفقيت هاي بسيار خوبي را در زمينه توليدات محصولات ارگانيك به دست آوردند كه مي توان به مواردي همچون حداقل استفاده از كود وسموم شيميايي در توليدات محصولات زراعي وباغي اين استان نام برد .بررسي ها نشان مي دهد درحالي كه متوسط استفاده از سموم شيميايي دركشور600گرم در هرهكتار است امااين ميزان دربين كشاورزان وباغداران خراسان شمالي 250گرم است به همين منظور گفتگويي با دكتر محمد جواد تشكري معاون بهبود توليدات جهاد كشاورزي اين استان انجام داديم كه در پي مي آيد:
محمدرضا سوري

چه طورشد كه توليدات محصولات ارگانيك دردستوركارجهاد كشاورزي اين استان قرارگرفت؟

تحقيقات در جهان نشان مي دهد استفاده ازانواع سموم وكودهاي شيميايي مي تواند آسيب جدي به سلامت انسانها ومحيط زيست برساند كه به عنوان مثال مي توان ازافزايش شيوع انواع بيماري ها ازجمله شيوع سرطان در سالهاي اخيراشاره كرد، لذا به اين منظورتوليدات گياهي ارگانيك در دستور كار قرار گرفت،از طرفي موقعيت اقليمي واكولوژي موجود در خراسان شمالي موجب شده تامحصولات زراعي وباغي به كمترين ميزان سموم وكود شيميايي نيازمند باشند وحتي در خيلي مواقع محصولات بدون استفاده از اين مواد به دست مي آيند.

براي توسعه توليد اينگونه محصولات چه اقداماتي انجام گرفته است؟

يكي از نقاط مثبت كشاورزان وباغداران استان خراسان شمالي اين است كه آنها كمترين علاقه اي به استفاده از كودوسموم شيميايي راداشتند به همين لحاظ استفاده از روش هاي بيولوژي مانند بكار گيري حشرات مفيد براي ازبين بردن آفات محصولاتي همچون گوجه فرنگي اناردردستور كارجهاد كشاورزي قرارگرفت وازطرفي كودهاي ارگانيكي را كه كمترين عوارض را به همراه داشت دراختيارآنها قرارداديم كه مورد استقبال قرار گرفت.

درحال حاضرچه محصولاتي درسطح استان به صورت ارگانيك توليد مي شود؟

محصولاتي مانند عدس ولوبيا،گنم وجو،گوجه فرنگي ،هندوانه وآفتاب گردان ومحصولات باغي همچون بادام ،پسته وگياهان دارويي ازجمله محصولاتي هستند كه كاملا به صورت ارگانيك در سطح استان توليد مي شود، علاوه برآن در حال حاضر آمادگي داريم تا محصولات باغي همچون سيب،شليل وتوت درختي رانيز به صورت كاملا ارگانيك وبدون نياز به استفاده از سم وكودهاي شيميايي توليد كنيم.

براي رسيدن به هدف مورد نظر به چه امكانات و حمايت هايي نياز داريد؟

اولابايد قوانين جديد در زمينه حمايت از توليدات محصولات ارگانيك به تصويب برسد. ثانيا بايد براي مصرف كننده مشخص شود كه مصرف اين محصولات چه سودي در زمينه سلامت آنها خواهد داشت ودركنار آن آموزش كشاورزان وباغداران در زمينه توليد اينگونه محصولات،همچنين تعيين استاندارد براي محصولات توليدي در كنار حمايت همه جانبه از توليد كنندگان وبرپايي نمايشگاه هاي براي عرضه اين محصولات ازجمله مواردي است كه بايد مورد توجه مسئولان قرار بگيرد.

درحال حاضر چه كاستي هايي دراين زمينه وجود دارد؟

يكي ازكاستي ها در اين زمينه وجود دارد، نبود برچسب استاندارد بر روي محصولاتي كه به صورت ارگانيك توليد مي شود چرا كه اين برچسب تمام اطلاعات مورد نياز را درخصوص ميزان سلامت محصول ومحل كشت آن ومقدار سموم وكودي كه براي توليد مورد استفاده قرار گرفته است را دراختيار مصرف كننده قرار داده تا اوباخيال راحت ميوه وسبزي مورد نظرش را تهيه كند.ازطرفي در اختيار قرار دادن سموم وكودهايي كه منشاءارگانيك داشته وكمترين آسيب را به سلامت مصرف كننده ومحيط زيست مي رساند.

مشكل توليد كنندگان ميوه وسبزي ارگانيك چيست؟

ازآنجا كه محصولات ارگانيك به دليل استفاده نشدن ازمواد شيميايي كمترين ميزان توليد محصول را دارند، لذا قيمت بالاتري داشته وبايد به همين منظور توليد كنندگان بايدمورد حمايت قرار بگيرند واز طرفي تبليغات وقراردادن اين محصولات در سبد خانوار بايد مورد توجه قرار بگيرد كاري كه هم اكنون در دنيا مورد توجه قرار گرفته است واز همه مهمتر يادمان نرود قيمتي را كه براي اين محصولات مي پردازيم بسيار كمترازهزينه اي است كه درصورت بيمارشدن بايد بپردازيم.


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار