کد خبر: 679280
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۱
گفت‌وگوي «جوان» با حميده عباسعلي، قهرمان كاراته بازي‌هاي آسيايي 2014
ايستادن بر سكوي اول آسيا رؤياي بسياري از ورزشكاران است. خيلي‌ها به اين آرزويشان مي‌رسند و خيلي‌ها هم نمي‌رسند
شيوا نوروزي
ايستادن بر سكوي اول آسيا رؤياي بسياري از ورزشكاران است. خيلي‌ها به اين آرزويشان مي‌رسند و خيلي‌ها هم نمي‌رسند. در اين بين دختران ورزشكار براي رسيدن به اين هدف انگيزه بيشتري دارند؛ چراكه هم مي‌خواهند بگويند حتي مي‌توانند از تيم مردان نيز بهتر نتيجه بگيرند و هم اينكه از مسئولان بخواهند اهميت بيشتري براي ورزش بانوان قائل شوند. هدفي كه در بازي‌هاي آسيايي 2014 دختران ايراني به خوبي به آن رسيدند. حميده عباسعلي يكي از طلايي‌هاي كاروان كشورمان در اينچئون بود كه براي دستيابي به مدال زرين چهار سال تمام تمرين كرد و مسابقات دشواري را پشت سر گذاشت. كاراته‌كا وزن 68+ كيلوگرم تيم ملي اولين نماينده كاراته ايران در اينچئون بود. با وجود همه استرس‌هايي كه وجود داشت عباسعلي بر همه حريفانش غلبه كرد و با اقتدار روي سكوي اول قاره ايستاد. اين ملي‌پوش اهل شهر ري كه عناوين زيادي در كارنامه دارد در گفت‌و‌گو با «جوان» حضور در المپيك آسيايي و موفقيت با حجاب اسلامي را افتخاري بزرگ در زندگي‌اش عنوان كرد.
    
از اينكه دومين مدال طلاي بانوان ايران در بازي‌هاي آسيايي را گرفتيد چه حسي داريد؟
خيلي خوشحالم، مثل همه ورزشكاران. از اينكه مي‌بينم توانستم دل مردم را شاد كنم خوشحالم و به خودم مي‌بالم. قهرماني در چنين مسابقاتي ثابت مي‌كند كه در ورزش چيزي از آقايان كم نداريم.

قطعاً شما هم براي رسيدن به اين افتخار سال‌ها تلاش كرده‌ايد؟
بله همين طور است. دو سال پياپي قهرمان آسيا بودم، در مسابقات كشورهاي اسلامي اول شدم، عنوان سومي دانشجويان جهان را داشتم و در ليگ جهاني تركيه و اندونزي قهرماني را تجربه كرده بودم اما جاي خالي مدال بازي‌هاي آسيايي در كارنامه‌ام حس مي‌شد. به ويژه اين كه دوره گذشته نتوانستم مدال بگيرم.

پس با هدف جبران ناكامي گوانگژو به اينچئون رفتيد؟
دقيقاً. چهار سال پيش بازي‌هاي آسيايي اولين تجربه‌ام بود. متأسفانه جو سنگين مسابقات موجب شد كه مدال نگيرم. سال بعد در مسابقات قهرماني قاره مدال طلا گرفتم. هميشه در مصاحبه‌هايم گفته‌ام كه هدفم كسب طلاي بازي‌هاي آسيايي و پس از آن قهرماني جهان است. خوشبختانه خدا خواست و به اولين هدفم رسيدم. گرفتن اين طلا يكي از رؤياهايم بود.

از جو حاكم بر مسابقات اين دوره بگوييد. آسيايي‌ها با تمام قوا به اينچئون آمده بودند؟
از آنجايي كه كاراته رشته المپيكي نيست بعد از مسابقات جهاني، بازي‌هاي آسيايي اهميت بالايي دارد. روز اول مسابقات كاراته بود و جو تقريباً آرام بود. در اولين مبارزه حريف ماكائو را بردم، حريف بعد اهل اندونزي بود و در فينال هم كاراته‌كا چيني را شكست دادم. حريف چيني‌ام را به خوبي مي‌شناختم و اين بار سومي بود كه او را شكست مي‌دادم. در وزني كه من بودم تغييرات زيادي را شاهد بوديم. در دوره گذشته چين و ژاپن حضور نداشتند و كره ميزبان هم با نفرات خوبي آمده بود. به طور كلي سطح كاراته‌كاها بالاتر رفته و حساسيت بازي‌ها زيادتر از قبل شده بود. در حقيقت هر كشوري مي‌خواهد بازيكنش به مدال برسد.

سطح كاراته بانوان ايران هم به همين اندازه پيشرفت داشته است؟
بدون شك پيشرفت زيادي داشته‌ايم. سطح كاراته ايران بسيار بالاست. تا چند سال پيش كه بانوان در مسابقات بين‌المللي حاضر نمي‌شدند كسي ما را نمي‌شناخت. اما تا دختران كاراته ايران به تورنمنت‌هاي مختلف پا گذاشتند رقيب جدي براي مدعيان شدند. تقريباً تعداد فيناليست‌هايمان با ژاپن يكي است. پيش از اين ژاپن در كاراته حرف اول را مي‌زد اما الان ايران هم به يكي از قدرت‌ها تبديل شده و ملي پوشان ايراني حريفان ژاپني خود را شكست داده‌اند. البته هنوز هم جا براي پيشرفت داريم و نبايد دست از تلاش برداريم.

مبارزه با حجاب اسلامي در آوردگاهي كه همه نگاه‌ها به آن معطوف است چه شرايطي دارد؟
خيلي وقت است كه با حجاب اسلامي در مسابقات بين‌المللي شركت مي‌كنيم. در حقيقت ايران بود كه تأييد حجاب اسلامي را از فدراسيون جهاني گرفت و بسياري از ورزشكاران مسلمان نيز از همين حجاب استفاده مي‌كنند. حجاب ما هيچ مانعي براي پيشرفت‌مان نيست و باعث افتخار است كه مي‌توانم در زمين مسابقه مبارزه كنم و عشقم را به كشورم نشان دهم.

استرس زياد قبل از مسابقه براي خيلي‌ها دردسرساز مي‌شود. ولي خوشبختانه شما اسير اين مسئله نشديد.
خوشبختانه امسال هيچ مشكلي نداشتم. هر ورزشكاري براي موفقيت علاوه بر سلامت جسماني بايد از نظر روحي رواني نيز آماده مسابقه باشد. براي رسيدن به موفقيت ورزشكار بايد از نظر ذهني آمادگي كافي براي رقابت داشته باشد. من هم چهار سال تمام سختي كشيدم تا به اينجا برسم و ذهنم كاملاً براي اين مسابقات آماده بود و به طلا فكر مي‌كردم. هميشه رؤيايم رفتن روي سكوي آسيا و به اهتزاز درآمدن پرچم كشور بود. خيلي‌ها از من توقع قهرماني داشتند ولي خودم دلم مي‌خواست بدون استرس بتوانم شايستگي‌هايم را به اثبات برسانم. البته به اين نكته هم بايد اشاره كنم كه فدراسيون يك مشاور علوم ذهني براي ملي پوشان در نظر گرفته بود كه كمك زيادي به موفقيت ما كرد. از طرفي خانم شاه محمدي، نايب رئيس فدراسيون در اينچئون براي ما نقش مادر را ايفا مي‌كرد، دبير فدراسيون و مدير تيم‌هاي ملي نيز خيلي زحمت كشيدند. در سال‌هاي گذشته هميشه از اينكه تيم دختران اعزام نداشتند مي‌ناليديم ولي در دو سال گذشته تيم پسران و دختران هر دو به مسابقات برون مرزي اعزام شده‌اند.

در كره خيلي‌ها از ناداوري گلايه داشتند. كاراته هم از اين مشكل رنج برد؟
كم و بيش اين مشكل وجود داشت. هرچه به روزهاي آخر بازي‌ها نزديك مي‌شديم ناداوري بيشتري مي‌ديديم. ولي ورزشكاران ما اين توانايي را داشتند كه بهترين مدال‌ها را كسب كنند. حتي مي‌توانستيم طلاهاي بيشتري هم بگيريم.

به عنوان يكي از ورزشكاران طلايي ايران در بازي‌هاي آسيايي پيشرفت ورزش بانوان را قابل قبول مي‌دانيد؟
عملكرد بانوان در اينچئون نسبت به دوره قبل به مراتب بهتر بوده است. فكر مي‌كنم اگر مسئولان از اين به بعد نگاه ويژه‌اي به ورزش بانوان داشته باشند قطعاً ما هم مي‌توانيم بيشتر توانايي‌هايمان را در عرصه‌هاي بين‌المللي و حتي المپيك اثبات كنيم.

گام بعدي شما براي رسيدن به يك مدال خوش‌رنگ ديگر چيست؟
هدف بعدي‌ام مسابقات جهاني آلمان است كه كمتر از يك ماه ديگر برگزار مي‌شود. بدون هيچ استراحتي تمريناتمان را دوباره شروع مي‌كنيم و اميدوارم در آلمان به مدال طلاي جهان برسم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار