کد خبر: 1220426
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد
اینکه بگوییم الگوی سوم زن در خانواده اثرگذار باشد، اما قوانین کار و ارتقای زنان و مردان مثل هم باشد، نمی‌توان انتظار داشت که اهداف مورد نظر محقق شود. بنابراین باید حکمرانی الگوی سوم زن مسلمان داشته باشیم و قوانین کشور خانواده‌دوست باشند. 

اینکه بگوییم الگوی سوم زن در خانواده اثرگذار باشد، اما قوانین کار و ارتقای زنان و مردان مثل هم باشد، نمی‌توان انتظار داشت که اهداف مورد نظر محقق شود. بنابراین باید حکمرانی الگوی سوم زن مسلمان داشته باشیم و قوانین کشور خانواده‌دوست باشند. 
حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره الگوی سوم زن مسلمان گفت: در معرفی زنان شاخص اقدامات کافی در کشور صورت نگرفته است که در این میان شهدای بانوان نیز مظلوم‌ترند و کمتر از آن‌ها یاد می‌شود. 
وی با اشاره به آرای بزرگان و اندیشمندان کشور نظیر علامه حسن‌زاده، علامه مطهری و علامه جوادی‌آملی بیان کرد: وقتی از این بزرگان یاد می‌شود کمتر نقش زنان در موفقیت این عالمان شنیده می‌شود، در حالی که همسران ایشان نقش زیادی در مسیر زندگی این علما داشتند. مثلاً وقتی همسر آیت‌الله حسن‌زاده‌آملی از دنیا رفت، ایشان کلاس‌های درس را تعطیل کردند و گفتند که من یتیم شده‌ام و وصیت کردند که پیکرش را در کنار همسرش به خاک بسپارند. بنابراین امکان ندارد مردی موفق باشد، اما همسرش نقش مهمی در آن نداشته باشد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با گرامیداشت یاد همسر شهید مطهری گفت: گاهی که خانوادگی به ملاقات ایشان می‌رفتیم، خاطرات شهید مطهری را تعریف می‌کردند، مثلاً می‌گفتند وقتی کار‌های علمی علامه مطهری زیاد می‌شد برخی اوقات ایشان فرزندان را به امامزاده می‌بردند تا شهید مطهری به کارهایشان برسند. استاد خسروپناه اضافه کرد: قبل از انقلاب متخصص پزشک خانم انگشت‌شمار داشتیم، اکنون بسیاری از متخصصان زنان هستند. این‌ها افتخار جمهوری اسلامی است. در حوزه علوم پایه، مهندسی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر خانم‌های متخصص زیادی داریم. بانوان عفیفی که خانواده‌محور هستند و خانواده برایشان اصالت دارد. خانمی که مادری و همسری می‌کند و در کنار آن کار‌های علمی نیز انجام می‌دهد، در قرن ۲۱ افتخار کشور ماست که زنان، زندگی خانوادگی را اصل بدانند و در عین حال نخبه و جزو شخصیت‌های بین‌المللی باشند. وی ادامه داد: برخی تصور می‌کنند خانم‌ها باید در خانه بنشینند و بی‌سواد بمانند و خانه‌داری کنند. تصور دیگر این است که خانم‌ها اگر در اجتماع حاضر شوند باید قید خانواده را بزنند، اما انقلاب اسلامی الگوی سوم زن را معرفی کرد که از الگوی زینبی (س) برگرفته شده است. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در دوران دفاع مقدس بانوان مؤثر زیادی داشتیم، حتی برخی در عملیات جنگی حضور داشتند و به شهادت رسیدند. استاد خسروپناه با بیان اینکه الگوی سوم زن مسلمان را باید بشناسیم و به دنیا معرفی کنیم، عنوان کرد: اخیراً کتابی با عنوان «غرب چگونه خدا را واقعاً از دست داد؟» منتشر شد. نویسنده این کتاب می‌گوید به خاطر اینکه در ابتدا خانواده از دست رفت، خدا نیز از دست رفت. بنابراین خانواده در تحکیم باور دینی مهم است. وی درباره ویژگی الگوی سوم زن مسلمان گفت: زن مسلمان، موحد و مؤمن است و هر کجای دنیا که برود ایمانش را از دست نمی‌دهد، چراکه توحید و ایمان در جانش نفوذ کرده است. 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ویژگی دوم الگوی سوم زن مسلمان را روحیه جهادی دانست و گفت: نه تنها در زمان انقلاب و جنگ، بلکه همین الان روحیه جهادی در میان زنان وجود دارد. بانوان اندیشمند با روحیه جهادی در حال تولید اندیشه هستند. استاد خسروپناه سومین ویژگی زن مسلمان را آزادی عفیفانه عنوان کرد و افزود: آزادی رکن انسانیت است، مگر می‌توان آزادی را از انسان گرفت. آزادی مفهوم مقدسی است. وی گفت: ویژگی چهارم الگوی سوم زن مسلمان استقلال‌خواهی و استکبارستیزی است و ویژگی دیگر اصالت خانواده و نقش مادری است. 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: زنان از اول انقلاب تاکنون دستاورد‌های زیادی داشتند، اما برخی چالش‌ها نیز وجود دارد. برخی مرتب با شبهات فمینیستی مواجه هستند که پاسخ به این شبهات نیز اهمیت دارد. هم‌اکنون در حوزه‌های علمیه خانم‌های مجتهده متعددی داریم که عالم، فقیه و به‌روز هستند و به شبهات پاسخ داده‌اند که باید مورد توجه قرار گیرند. مثلاً برخی می‌گویند علوم پایه و مهندسی صرفاً مردانه است که این نگرش اشتباهی است. چالش دوم اخلاقی است، حضور زن در جامعه لازم است، اما بعضاً با آسیب‌هایی نیز ممکن است مواجه باشد که باید برای رفع آن در جهت حضور مؤثر زنان تدبیر داشته باشیم. 
وی اضافه کرد: در حوزه سیاستگذاری و قوانین الگوی سوم زن مسلمان چالش‌هایی داریم. اینکه بگوییم الگوی سوم زن در خانواده اثرگذار باشد، اما قوانین کار و ارتقای زنان و مردان مثل هم باشد، نمی‌توان انتظار داشت که اهداف مورد نظر محقق شود. بنابراین باید حکمرانی الگوی سوم زن مسلمان داشته باشیم تا به نظام خانواده آسیبی وارد نشود و باید قوانین کشور خانواده‌دوست باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار