کد خبر: 1216405
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹

جوان آنلاین: کانال تلگرامی اشراق مطلبی با عنوان بهبود شراکت آمریکا و ترکیه را که برگرفته از یادداشت آلپر کوشکون کارشناس ارشد «برنامه اروپا»‌ی «بنیاد کارنگی» است منتشر کرد:

آلپر کوشکون کارشناس ارشد «برنامه اروپا»‌ی «بنیاد کارنگی» طی یادداشتی مورخ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ به ارزیابی نقش قرارداد فروش جنگنده‌های F۱۶ در رابطه واشنگتن و آنکارا پرداخته است. چنان‌که موافقت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو، پیش‌زمینه چنین قراردادی است. گرچه دولت بایدن تمایلی نداشت که بین این دو مورد ارتباطی برقرار شود.

طبق این یادداشت، اختلاف بر سر سیاست ترکیه در سوریه، خرید سامانه دفاع هوایی S۴۰۰ روسی توسط ترکیه و تحریم‌های حقوق‌بشری آمریکا علیه آنکارا از مواردی بود که روابط دو کشور را دستخوش دگرگونی نمود.

نویسنده بیان داشته آنچه ترکیه را به سیاست‌های ناهمسو با آمریکا در منطقه سوق داد، این فرضیه است که «نظام بین‌المللی کنونی در نقطه شکست قرار دارد و نظم جهانی به رهبری غرب در حال فروپاشی است». به همین دلیل در سیاست داخلی نیز رویکردی اقتدارگرایانه در پیش گرفت و این سیاست از سوی دولتی که عضو ناتو بود، از نظر آمریکا «نوعی بازیگری مخرب» تلقی شد و واشنگتن را به سوی تعامل با یونان و رومانی علیه ترکیه سوق داد.

به نظر نویسنده، پس از قطعیت برنامه فروش F۱۶ به ترکیه، احتمالاً آنکارا از خرید S۴۰۰ روسی نیز کاملاً منصرف شده و برنامه خرید F۳۵ از آمریکا در دستور کار قرار بگیرد.

گرچه اراده ترکیه برای حفظ روابط متوازن بین آمریکا و روسیه، مطلوب واشنگتن نیست، ولی نیازمندی آمریکا به نقش منطقه‌ای آنکارا که در همکاری برای حفظ امنیت کابل پس از خروج نظامیان آمریکایی و همراهی برای قرارداد صادرات غلات از اوکراین پس از حمله روسیه نمود یافت، نشان‌گر این است که طرفین، ضرورت همکاری‌های مقطعی و موضوعی و جلوگیری از گسترش ناهماهنگی را یافته‌اند. امری که نیازمند انعطاف و پویایی آینده‌نگرانه بوده و احتمالاً در جریان بازسازی غزه پس از جنگ نیز نمایان خواهد شد.

برچسب ها: آمریکا ، سوئد ، ترکیه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار