کد خبر: 1187615
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۴:۴۰
نظر و گذری بر یک یادمان نو انتشار برای زنده‌یاد آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، در عداد کتب قطع پالتویی و مختصری است که مرکز اسناد انقلاب اسلامی، برای نوجوانان و جوانان منتشر می‌کند. «مرید امام» زندگی علمی و عملی زنده‌یاد آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی را به مدد خاطرات وی بازخوانده است
شاهد توحیدی

اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، در عداد کتب قطع پالتویی و مختصری است که مرکز اسناد انقلاب اسلامی، برای نوجوانان و جوانان منتشر می‌کند. «مرید امام» زندگی علمی و عملی زنده‌یاد آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی را به مدد خاطرات وی بازخوانده است. این پژوهش، از سوی علی احمد محرابی انجام شده است. تارنمای ناشر در معرفی مفاد این اثر، اشاراتی به ترتیب پی آمده دارد:
«جدیدترین اثر مؤسسه فرهنگی- هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی با عنوان مرید امام که روایتی از زندگی و مبارزات آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی است، روانه بازار نشر شد. این کتاب به قلم علی احمد محرابی و در قالب دانستنی‌های انقلاب اسلامی برای جوانان می‌کوشد با زبانی روان و شیوا، زندگی، مبارزات و فعالیت‌های آیت‌الله خزعلی در ادوار قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را روایت کند. همانطور که در مقدمه این اثر آمده، یکی از ویژگی‌های برجسته کتاب مرید امام، استفاده مؤثر از خاطرات آیت‌الله خزعلی است. نویسنده این اثر کوشیده است تا با جست‌وجو در خاطرات آن مرحوم - که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده- تصویری ساده و همه فهم و در عین حال کامل، از تمامی برهه‌های حیات ایشان ارائه دهد تا نسل‌های جوان امروز و آیندگان با ابعاد مختلف شخصیت و تلاش‌های علمی و مبارزاتی آیت‌الله خزعلی آشنا شوند. صفحات ابتدایی کتاب حاضر، شامل زندگینامه، مبارزات و فعالیت‌های آیت‌الله خزعلی، در جریان نهضت امام خمینی و انقلاب اسلامی است. دوران کودکی آیت‌الله خزعلی، تحصیلات، ماجرای هجرت وی به مشهد و قم و حضور در درس فقه آیت‌الله بروجردی، ارتباط او با آیت‌الله کاشانی و فدائیان اسلام و...، بخشی از مطالب مطرح شده در این بخش از کتاب است. نویسنده در صفحاتی از کتاب حاضر، به بررسی مواضع آیت‌الله خزعلی در قبال امریکا می‌پردازد و مبارزات وی با توطئه‌های امریکا و رژیم پهلوی را به تصویر می‌کشد. روایت فعالیت‌ها و مبارزات آیت‌الله خزعلی در واقعه فیضیه، قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و سپس تبعید او به زابل، گناوه و دامغان هم بخشی از این کتاب را تشکیل می‌دهد. در بخش دیگری از کتاب مرید امام، فعالیت‌های علمی آیت‌الله خزعلی و مسئولیت‌های وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مورد واکاوی قرار گرفته است. همچنین در این صفحات، به موضوع مهم انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری و خاطرات آیت‌الله خزعلی در این رابطه پرداخته می‌شود. براساس آنچه در این صفحات آمده، آیت‌الله خزعلی از آن جهت که در آن برهه حساس تاریخی عضو مجلس خبرگان رهبری بود، در متن قضیه قرار داشته و اطلاعات ذی‌قیمتی درباره جلسه حساس خبرگان، در نیمه خرداد سال ۱۳۶۸ دارد. از مهم‌ترین سر فصل‌های کتاب حاضر، بررسی و واکاوی دیدگاه‌ها و مواضع آیت‌الله خزعلی در جریان فتنه سال ۱۳۸۸ است. مواضع آیت‌الله خزعلی در این برهه حساس تاریخی، آن‌چنان روشن بود که وی حتی در برابر مواضع فرزند خود نیز موضع‌گیری کرد و در رد مواضع او نامه‌ای سرگشاده نوشت. ماجرای درخواست مهدی کروبی برای دیدار با آیت‌الله خزعلی و رد این درخواست توسط ایشان نیز از دیگر مباحث جالب توجهی است که در این بخش از کتاب مرید امام به آن پرداخته شده است...».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار